کد خبر: 1358751
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۹

مواضع متناقض درباره همه‌پرسی قانون اساسی مصر

گروه بین‌الملل: هم‌زمان با آغاز همه پرسی قانون اساسی مصر از صبح امروز(24 دی‌ماه)، عرصه سیاسی مصر به محلی برای بیان دیدگاه‌های متفاوت میان هواداران محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده و هواداران نظامیان حاکم تبدیل شده و شمار اندکی می‌کوشند میان این دو موازنه برقرار نمایند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «العالم»، سرتیپ فاروق المقرحی، معاون سابق وزیر کشور و از هواداران نظامیان، در این باره گفت: اگر مردم مصر می‌خواهند عبدالفتاح السیسی خود را برای ریاست جمهوری نامزد کند، باید مانند 30 ژوئیه 2013  به خیابان بیایند و اولین حضور آنان، روز بعد از همه‌پرسی قانون اساسی است.



وی مدعی شد: السیسی خواستار حکومت نیست، لذا مردم اگر می‌خواهند وی رئیس شود باید برای تایید قانون اساسی به عنوان علامتی از درخواست از وی برای نامزدی ریاست جمهوری به خیابان بیایند. 



المقرحی، دودستگی مردم مصر و تقسیم آنان به موافق و مخالف قانون اساسی، (طرفداران اخوان المسلمین و نظامیان) را تکذیب کرد و گفت:  گروه جنایتکاری که باند تروریستی نامیده می شود – اخوان المسلمین – بخش عمده‌ای از ملت مصر نیست، چون تعداد اعضای اخوان بیش از 75 هزار نفر نیست که با هواداران آن، تنها 230 هزار نفر از مجموع 90 میلیون مصری است.



از سوی دیگر، محمد جمال، عرفه روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی گفت: مخالفان کودتای نظامی در همه‌پرسی شرکت نخواهند کرد، نطرسنجی از مصری‌های مقیم خارج نشان داد حدود 90 درصد آنان همه‌پرسی را تحریم کرده‌اند.



عرفه افزود: دلایل نشان می دهد نظام می خواهد همه پرسی به هر قیمت، با آری مواجه شود، لذا تهدید کرد هر شخصی که کلمه خیر را رواج دهد یا مردم را به آن دعوت کند، بر خلاف ابتدایی ترین آزادیها، دستگیر می‌شود. 



یسری حسین، نویسنده و تحلیلگر سیاسی مصر نیز در این باره گفت: پیش بینی می‌کند مردم به طور گسترده در همه‌پرسی قانون اساسی بر اساس تظاهرات 30 ژوئن که باعث برکناری مرسی توسط السیسی شد، شرکت نمایند. 



وی با حمله به اخوان‌المسلمین که به تعبیر وی «از وطن دوستی به تلاش برای نابودی مصر تغییر مسیر داده»، گفت: رویکرد مردم مصر نقشه راه و قانون اساسی جدید و تلاش برای ریاست جمهوری السیسی است.

captcha