به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین طه هاشمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری خود با بیان این مطلب اظهار کرد: 70 درصد تاثیرگذاری فرهنگی و دینی در دانشگاهها را اساتید انجام میدهند و مابقی فعالیتها تنها 30 درصد تاثیرگذاری دارند؛ اما با این شرایط، در دانشگاه کمتر به مقوله فرهنگی اساتید توجه شده است و ما سعی داریم این معضل را مرتفع کنیم.
وی افزود: انجام فعالیتهای فرهنگی و دینی در دانشگاه باید با تدبیر و برنامهریزی صورت گیرد تا بتواند در اجتماع نمود پیدا کند؛ اجرای درست کارهای فرهنگی از ضروریات برنامههای دانشگاهی است.
تشکیل شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد
حجتالاسلام هاشمی اظهار کرد: وضعیت فرهنگی در دانشگاه تاکنون از جایگاه خوبی برخوردار نبوده است و باید به وضعیت مطلوبتری دست پیدا کند که این امر با تشکیل شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد در حال پیگیری است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در همه 470 واحد دانشگاه آزاد، معاونت فرهنگی و اجتماعی دایر خواهد شد و در این معاونتها به دنبال افزایش کیفیت برنامههای فرهنگی و دینی متناسب با توسعه علوم خواهیم بود.
طبق اظهارات این مقام مسئول توسعه علمی در دانشگاهها باید همراه با توسعه فرهنگی انجام شود و نباید از این موضوع غافل شد که کار فرهنگی یک کار عظیم و از ملزومات آموزش عالی است.
وی در رابطه با رویکردهای فرهنگی در ارتباط با دانشگاه و طرحهای متعدد فرهنگی در دانشگاهها گفت: باید یک سازوکاری اتخاذ و بسترسازی شود تا متناسب با مسائل علمی و آموزشی و جاذبههای آن برنامههای فرهنگی را اجرا کنیم.
ارتقای نیروهای فرهنگی و ارتقای سطح تشکیلاتی
طه هاشمی به جایگاه و ارتقای نیروهای فرهنگی و ارتقای سطح تشکیلاتی اشاره کرد و گفت: هرجا فعالیت آموزشی و پژوهشی است باید فعالیت فرهنگی و دینی داشته باشیم چرا که حوزه و مسائل اجتماعی جز مسائل فرهنگی است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با سند اسلامی شدن و مهندسی فرهنگی و برنامه عملیاتی و راههای اجرایی کردن آن توضیحاتی را ارائه داد و خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگی را باید در دستور کار همه واحدهای دانشگاهی قرار داده و پرداختن به امور فرهنگی و دینی را به شکل جدی دنبال کرد.
گسترش مفاهیم قرآنی در بین دانشگاهیان
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به اینکه موضوع شناسی قرآن باید در دانشگاهها به شکل جدی دنبال شود گفت: وظیفه کانونهای قرآنی در دانشگاهها بسیار مهم است چرا که با دانشجویان و اساتید در ارتباط هستند و از سوی دیگر با مراکز حوزوی و دینی، بنابراین اگر کانونها بتوانند حلقه واسط بین این دو باشند در زمینه فرهنگی و دینی و گسترش مفاهیم قرآنی در بین دانشگاهیان تاثیر بسزایی خواهند داشت.
اهتمام کانونهای قرآنی برای ترویج مفاهیم قرآن باشد نه تنها برگزاری مسابقات
وی در ادامه پرداختن به موضوعات روز در کانونهای قرآنی دانشگاه را ضروری دانسته و اشاره کرد: فعالیت کانونهای قرآنی و عترت که در دانشگاهها فعال هستند نباید تنها به برگزاری مسابقات قرائت و روخوانی و تفسیر قرآن بپردازند، بلکه کانونها باید اهتمام ویژهای برای ترویج مفاهیم قرآنی آن هم با توجه به موضوعات روز جامعه داشته باشند.
حجتالاسلام هاشمی گفت: معاونانی که در بخش فرهنگی دانشگاه فعالیت خواهند کرد باید اخلاق را محور کار خود قرار داده و با برخورد خوش با مخاطبان برخورد داشته باشند در غیر اینصورت در این معاونت جایگاهی نخواهند داشت.
معرفی پیامبر(ص) و معصومین(ع) با توجه به مقتضیات زمان
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در محیط دانشگاهی باید به هر فردی با هر گرایش فکری و دینی احترام گذاشت و این دانشگاه با روندی اعتدالگونه فضا را برای همه گروهها باز گذاشته است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد همچنین معرفی پیامبر(ص) و معصومین(ع) با توجه به مقتضیات زمان حال، را یکی دیگر از وظایف شورای قرآن و عترت دانست.