کد خبر: 1359204
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۸
حجت‌الاسلام حسینی تأکید کرد:

تقریب مذاهب اسلامی؛ راهکاری در مقابله با جریان تکفیری

گروه اجتماعی: امام جمعه خوسف تقریب مذاهب اسلامی را راهکاری در مقابله با جریان تکفیری دانست و گفت: هفته وحدت حامل پیام الفت و برادری بین امت اسلامی است.


‌حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا حسینی، امام جمعه خوسف در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، در باب نامگذاری هفته وحدت گفت: نظر مورخان اسلام در مورد روز ولادت رسول اکرم(ص) متفاوت است، مشهور علمای اهل سنت 12 ربیع‌الاول را روز میلاد آن بزرگوار و مورخان شیعه روز 17 ربیع‌الاول را سالروز تولد آن مولود خجسته می‌دانند به برکت انقلاب اسلامی این پنج روز ‌به‌عنوان ایام وحدت بین مذاهب اسلام نامگذاری شده است.



وی ادامه داد: این هفته حامل پیام الفت و برادری بین امت اسلامی است چرا‌که باید بدانیم برخی اختلاف‌نظرها نباید به اختلافات قومی و قبیله‌ای و تفرقه تبدیل شود بلکه باید این اختلافات زمینه رشد جامعه را فراهم کند.



عدم نزاع و دوری از تفرقه؛ از عوامل مهم حفظ اسلام



امام جمعه خوسف با اشاره به اینکه عدم نزاع و دوری از تفرقه از عوامل حفظ اسلام است، اظهار کرد: در شرایط فعلی که مستبدان دنیا به‌دنبال محو اسلام ناب هستند و در این راستا هر توطئه‌ای را اعمال می‌کنند، عنوان کرد: آنچه که هیبت و صلابت اسلام را حفظ می‌کند عدم نزاع و دوری از تفرقه است، همانطور که  قرآن در سوره انفال آیه 46 می‌فرماید: « وَأَطِیعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ؛ از خدا و پیامبرش اطاعت کنید و با یکدیگر به نزاع بر مخیزید که، ناتوان شوید و مهابت و قوت شما برود صبر پیشه گیرید که خدا همراه صابران است.»



‌حجت‌الاسلام حسینی با ییان اینکه آیه 10 سوره حجرات «انَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ» بیانگر اخوت و برادری میان مسلمانان است، تصریح کرد: زمانی‌که پیامبر(ص) بین مهاجر و انصار عقد اخوت و برادری می‌بندد تکلیف عالمان دینی روشن است، بنابراین علما باید بصیرت داشته باشند و بدانند چه روشی باعث تقویت امت اسلام است.



امام جمعه خوسف با تأکید بر اینکه یکی از روش‌های خوب برای ترویج و نهادینه‌کردن فرهنگ وحدت و برادری بین امت اسلامی نیازمند اقدام علمی و رسانه‌ای است، افزود: بنابراین برای نهادینه‌شدن این فرهنگ باید به‌صورت مشترک با اتاق فکرها و هیئت‌های علمی و تحریری مشترک، آثاری منتشر و در اختیار جامعه قرار گیرد تا اندیشه تقریب فراگیر‌تر شود.



وی با بیان اینکه سران کشورهای اسلامی نقش مؤثری در ایجاد وحدت بین مذاهب دارند، عنوان کرد: با توجه به  فضای کنونی در خاورمیانه سران کشورهای عربی اسلامی بی‌تأثیر نبوده‌اند آن‌ها باید بدانند اسرائیل و آمریکا که بر طَبل اختلاف امت اسلام می‌کوبد چشم به ثروت‌های ملی کشورهای خاورمیانه دوخته است و به‌دنبال بیگاری کشیدن مسلمانان و چپاول دارایی‌های آنان است، آنها از استقلال امت اسلام هراس دارند و تنها به‌دنبال حفظ رژیم غاصب  وا‌شغالگر قدس هستند.



اشاره‌ای به نقش سران کشورهای اسلامی در ایجاد وحدت بین شیعه و سنی



حجت‌الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: فعال‌کردن مجمع سران کشورهای اسلامی می‌تواند به حفظ روحیه اعتماد و دوستی بین سران کشورهای اسلامی کمک کند ضمن اینکه باید در حوزه تقریب مذاهب کارهای جدی‌تری صورت گیرد و در عرصه رسانه و ماهواره تنها به‌دنبال پاسخ‌گویی به سایر مذاهب نباشیم  بلکه برای تقریب مذاهب نیز تلاش شود.



 وی یادآورشد: راه و روش امام خمینی(ره) در زمینه وحدت و برادری باعث شد این اتفاق نظر و این اجتماع عظیم در روز قدس علیه اسرائیل و اشغالگر قبله اول مسلمانان انجام شود، بنابراین انتظار می‌رود علما اسلام با احترام به همدیگر در راستای حفظ وحدت تلاش کنند و بدانند از افتراق و دشمنی تنها دشمنان دین سود می‌برند.

captcha