
به گزارش خبرنگار افتخاری
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین حسین کوثری، امام جمعه شیروان در نشست هماندیشی حوزه علمیه و مربیان و معاونان پرورشی مدارس آموزش و پرورش شهرستان شیروان با تبریک هفته وحدت و ولادت با سعادت پیامبراکرم(ص) و حضرت امام جعفرصادق(ع)، گفت: حوزههای علمیه ثقل تربیت جامعه هستند و امروز نیاز ما به دین و فقه یک نیاز فطری و عقلانی است و باید حوزههای علمیه تقویت شوند.
وی با اشاره به آیه مبارکه «ویزکیهم ویعلمهم الکتاب والحکمه»، افزود: فلسفه انزال کتب و ارسال رسل تربیت انسان است. خداوند عالم میفرماید عالم را مسخر انسان قرار دادیم و تسخیر این عالم با علم و دانش میسر خواهد بود و تمام هستی در اختیار انسان است و لذا به هر میزان اندیشه بالا برود از موهبتهای الهی نیز بیشتر بهرهمند خواهیم شد.
کوثری با مقایسه موضوع علم با موضوع تربیت، گفت: علم در رابطه با ساختن و تسخیر کردن است ولی تربیت در رابطه با چگونه استفاده کردن است.
وی در تعریف تربیت، اضافه کرد: تربیت شرح صدر و بیان میخواهد فلذا تربیت انسان باید توام با مهرو صفا و صمیمیت باشد پس بدون تبلیغ و بیان تربیت امکانپذیر نیست و نیز قول انسان باید توأم با فقاهت باشد و فقه در لغت به معنای فهمیدن است.
کوثری تصریح کرد: تعلیم و تربیت افراد عطوفت و مهربانی میخواهد، همه کتابهای آسمانی و انگیزه آمدن پیامبر اسلام به همین منظور است و تا الان تجربه ثابت کرده است و آنچه که میتواند به این ابزار و علم انسان جهت دهد و استفاده کند دین و مکتب وحیانی است.
وی در تبیین نقش دین در جامعه، گفت: آموزش، روشها را تغییر داده و ظاهرسازی میکند ولی دین در دل رسوخ کرده و اندیشهها را پاک میکند، علم نیرو و قوت میدهد ولی دین ایمان و جهت میدهد پس هر جامعهای که دین و ایمان و پیوستگی و وابستگیاش با مکتب وحی قویتر باشد آن جامعه آرامش بیشتری را دارد.
ایمان و دین؛ مانع تفکر باطل انسان
حجتالاسلام کوثری در ادامه افزود: ایمان و دین است که مانع تفکر باطل انسان شده و خیالپردازیهای ما را تطهیر میکند و هر وقت بتوانیم دین را در زندگی رونق بدهیم در تربیت موفق بودهایم.
وی در رابطه با نحوه ارائه دین در جامعه، گفت: دین یک مجموعه برنامهای است که اگر به این فرمول عمل کنیم سعادت دنیا و آخرت ما تأمین میشود.
امام جمعه شیروان در بحث اینکه برنامه زندگی را باید از کارشناس دینی گرفت، بیان کرد: دین توأم با عقل است و دین زلال و صاف را باید آن گونه که هست از سرچشمه گرفته و به مردم تحویل بدهیم.
وی با مقایسه نوع نگرش طاغوت به دین در گذشته با عصر حاضر، گفت: طاغوت در گذشته دانشگاه بدون علم و دیانت و روحانیت بدون سیاست را میخواست وهر روحانی که دم از سیاست و اجتماع میزد سریع بازداشت میشد اما امام خمینی(ره) خدمت ارزنده و بزرگی را به جامعه و مردم این سرزمین کرد، ایشان دیانت را به دانشگاه و سیاست را به حوزههای علمیه بازگرداند و الحمدلله زمینه کار در حوزهها فراوان است و امروزه بسیاری از روحانیون، کرسیهای دانشگاه را در اختیار دارند و تدریس میکنند و برخی نیز به عنوان قاضی در محاکم قضایی و برخی به عنوان سفیر و کاردار فرهنگی در سفارتخانهها و برخی نیزدر مدارس، نیروهای نظامی و انتظامی، در مرزها، شهرها و روستاها مشغول به تبلیغ دین هستند.
وی خطاب به مربیان و معاونان پرورشی، گفت: باید ذهنیتهای منفی را از ذهن بچهها نسبت به حوزهها بزدائیم و وظیفه شما مربیان و معاونان پرورشی در مدارس نیروسازی است و امروز ساختن نیروی انسانی خیلی مهم است و باید با برنامهریزی کار کرده و نقشه مهندسی فرهنگی و تربیتی را تنظیم کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم طاهریان، مسئول حوزه علمیه آیتالله حکیم شیروان در ادامه گفت: آموزش و پرورش رابطه محکمی با حوزه علمیه دارد زیرا نظام آموزش و پرورش مبتنیبر تفکر دینی و اسلامی است.
وی با اشاره به اجرای طرح یک روز در حوزه، افزود: طرحی در دست اجراست که دانشآموزان مقطع دبیرستان دوره اول با حضور در حوزه از نزدیک با فعالیتهای حوزه آشنا شده و در صورت استقبال، آنان میتوانند با شرکت و قبولی در آزمون و مصاحبه در حوزه علمیه پذیرش شوند.
طاهریان از پذیرش جدید داوطلبان تحصیل در حوزه علمیه به استعداد 50 نفر در حوزه آقایان و 25 نفر در حوزه بانوان از نیمه دوم بهمنماه تا پایان اسفندماه سال جاری خبر داد و گفت: متقاضیان با مدرک تحصیلی سوم دبیرستان دوره اول و اول دبیرستان دوره دوم در بخش آقایان و با مدرک تحصیلی دیپلم در بخش بانوان میتوانند با مراجعه به سایت حوزه علمیه ثبت نام کنند.
وی زمان آزمون پذیرش در حوزههای علمیه و مصاحبه را در اردیبهشتماه سال آینده اعلام کرد.