به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دومین مجمع عمومی انجمن مهدویت حوزه شامگاه سهشنبه، 24 دیماه، برگزار شد.
بنا بر این گزارش، در این مجمع ابتدا حجتالاسلام والمسلمین ربانی از اعضای انجمن مهدویت حوزه به ایراد سخنرانی پرداخت؛ وی در سخنانی بیان کرد: حوزه علمیه، گلستان معارف ناب اهل بیت(ع) است و از اولین روزها، بزرگانی توفیق حضور در این کانون علم اهل بیت(ع) و پرورش شاگردان را داشتهاند.
وی افزود: در این بین بزرگانی هم بودهاند که نام خود را در زمره فعالان با اخلاص حریم مهدوی ثبت کردهاند؛ خوشبختانه بعد از انقلاب فعالیتهای سازمانی در عرصه مهدویت در کشور شکل گرفت ولی پیش از آن، این فعالیتها بیشتر فردی بود.
رئیس سابق انجمن مهدویت حوزه عنوان کرد: انجمن مهدویت حوزه محصول همین تلاشها به منظور ساماندهی علمی پژوهشی در حوزه مهدویت بود؛ از جمله مراکز حوزوی که در همین راستا شکل گرفت میتوان به مرکز تخصصی مهدویت، موسسه آینده روشن، پژوهشکده مهدویت، انجمن علمی مهدویت، واحدهای فرهنگی مسجد مقدس جمکران، بنیاد امام مهدی(عج)، موسسه موعود، موسسه تبلیغ امام زمان(عج) اشاره کرد.
وی با ذکر این مطلب که در استانهای مختلف نیز مراکزی زیر نظر مرکز تخصصی مهدویت مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: از جمله برنامههای گستردهای که به همت مراکز حوزوی در سطح کشور و به شکل فراگیر انجام شد میتوان به برگزاری دورههای تخصصی مهدویت و همچنین زمینهسازی برای راهاندازی سطح 3 و 4 مهدویت در بدنه حوزه اشاره کرد.
ربانی اظهارکرد: برخی دانشگاهها نیز اخیراً اعلام کردهاند که آمادگی راهاندازی رشته مهدویت در سطح تحصیلات تکمیلی را دارا هستند؛ خوشبختانه در بدنه حوزه گروههای علمی و پژوهشی در رابطه با مهدویت فعال هستند؛ از جمله این گروهها میتوان به گروههای دانشبنیان و تخصصمحور در جامعهالمصطفی(ص) العالمیه و مرکز تخصصی مهدویت اشاره کرد.
رئیس سابق انجمن مهدویت حوزه بیان کرد: برگزاری کنگرههایی چون دکترین مهدویت در سطح جهانی از مهمترین تحولات مهدوی است که در حوزه رخ میدهد که این همایش امسال به بحث سبک زندگی مهدویت پرداخته است.
وی از تشکیل گروههای تبلیغی مهدوی و اعزام آنها به سراسر کشور خبرداد و اظهار کرد: انجمن علمی مهدویت نیز دو سال قبل به عنوان دوازدهمین انجمن علمی حوزه مجوز تاسیس را گرفته و کار خود را شروع کرده است و طی این دو سال درصدد بودیم جایگاه مناسبی را در میان سایر انجمنها به دست بیاوریم به همین دلیل دورههای تربیت مربی مهدویت، راهاندازی اردوگاه مهدییاوران، هدایت فرهنگ عمومی جامعه نسبت به فعالیتهای مهدوی در نیمه شعبان و نهم ربیعالاول در راستای مهندسی فعالیتهای مهدوی را در دستور کار قرار دادیم.
در ادامه این جلسه آیتالله استادی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در سخنانی عنوان کرد: با وجود همه کارهایی که در زمینه مهدویت داشتهایم هنوز کار منسجمی در این حوزه انجام نشده است.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه افزود: در زمینه مهدویت باید کارهای ریشهای و اساسی انجام شود و احادیث صحیح و غیر صحیح با توجه به اسناد متقن به دقت بررسی شود.
استادی بیان کرد: اگر بخواهیم تکفیک کاملی در این زمینه انجام دهیم باید بگوییم که مباحث اعتقادی مورد نیاز شیعیان در مورد مهدویت حدود 10 مورد و محدود است که همگی آنها دارای ادله فراوان هستند؛ بسیاری از موارد نیز نباید بین مردم بیان شود که این مباحث نیز باید در محیطهای علمی بررسی و عنوان شود.
وی با اشاره به تبلیغ مهدویت در سطح کشور گفت: قرار نیست مبلغان به بیان مسائل پیچیده در حوزه مهدویت اقدام کنند که همین موارد کم اهمیت باعث ایجاد شبهات ذهنی در میان مردم و به خصوص جوانان شود.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد: از جمله فعالیتهایی که باید در حوزههای علمیه جدی گرفته شود، نقد کتابهای مهدویت است و البته باید در کنار نقد آثار مهدوی فهرستی از کتب مفید نیز به مردم ارائه شود.
وی بر لزوم انتشار دائرةالمعارف بزرگ مهدوی مشتمل بر تمام مباحث مربوط به امام زمان(عج) تاکید کرد و گفت: این کار بزرگ و ارزشمند باید توسط گروهی از محققان و دانشمندان انجام شود تا هر آنچه که در حوزه مهدویت لازم است، در این کتاب درج شود و مردم آن را مطالعه کنند.
استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به فعالان عرصه مهدویت در حوزه بیان کرد: اخلاص مهمترین عامل در توسعه و ترویج دین است و همه طلاب باید اخلاص را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه راهاندازی کتابخانهای جامع حاوی آثار مهدوی را از دیگر ضروریات این حوزه خواند و افزود: محققان و پژوهشگران حوزه مهدویت باید کتب ارزشمند این حوزه را در اختیار داشته باشند تا بتوانند پژوهشهای خود را در این زمینه تکمیل کنند.
استادی عنوان کرد: با توجه به حجم عظیمی از شبهاتی که در حوزه مهدویت مطرح میشود، باید گفت که هیچ شبهه جدیدی در این عرصه وجود ندارد و همه این شبهات در گذشته پاسخ داده شده است ولی باید این پاسخها را متناسب با زمان حال عرضه کرد.
وی یکی از مهمترین مولفههای پژوهش در حوزه را پرهیز از اقدامات تکراری و پژوهشهای موازی دانست و گفت: نباید به هر شبههای پاسخ داد؛ زیرا این مسئله زمینهساز بروز شبهات جدید خواهد شد و نباید بیدلیل ذهن مردم را خراب کنیم.
لازم به ذکر است در انتهای جلسه انتخابات برگزار شدو هفت نفر عضو هیئت رئیسه و دو نفر بازرس برای دوره جدید فعالیت انجمن علمی مهدویت حوزه انتخاب شدند.
گفتنی است، پس از قرعه کشی بیان اعضای منتخب، حجج اسلام محمدتقی ربانی، محمدصابر جعفری، خدامراد سلیمیان، رحیم کارگر، علی مصلحی، محمدرضا فوادیان و محمد خدایاری به عنوان اعضای هیئت مدیره مهدویت انتخاب شدند و حامد شاهرخی و موسی جوان شیر نیز به عنوان بارزس انجمن انتخاب شد.
در نهایت حجج اسلام ربانی و جعفری نیز به عنوان رئیس و نائب رئیس انجمن برگزیده شدند.