اکبر صحرایی، نویسنده کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بررسی چرایی کمبود آثار و به ویژه آثار فاخر درباره پیامبر اکرم(ص) پرداخت و در معرفی یک اثر ارزنده در این حوزه گفت: رمان «ابراهیم حسنبیگی» با عنوان «محمد(ص)» را میتوان کار خوبی در این حوزه توصیف کرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه در این حوزه آثار زیادی به چاپ نرسیده است، درباره اینکه چرا رسول مکرم اسلام(ص) در حوزه نشر و تولید آثار فاخر غریب و مهجور مانده است، اظهار کرد: در مرحله اول باید به شاخصهای به نام «شهامت» اشاره کرد.
صاحب دیپلم افتخار و برنده قلم بلورین نهمین دوره جشنواره مطبوعات ایران در بخش دفاع مقدس طی سال١٣٨١ ادامه داد: شهامت، خود به دو بخش شخصی و در سطح جامعه تقسیم میشود. این دو بخش باید با هم همراه شوند تا نویسنده بتواند در این حوزه قلم فرسایی کند.
مختل شدن عنصر «شهامت» برای پرداختن به آثار این حوزه
صحرایی در ادامه به نبود مرکزی برای توجه به این دست مشکلات اشاره کرد و گفت: تأسیس یک مرکز با هدف مشاوره، هدایت و حمایت از آثار این حوزه میتواند به کمک نویسندگان آمده و «شهامت» در سطح اجتماعی را نیز برای آنها به ارمغان بیاورد.
این نویسنده تصریح کرد: متأسفانه شهامت در فضای جامعه و در صدر آن، در میان مدیران فرهنگی به نحوی است که شهامت نویسنده را در بخش شخصی مختل میکند و شاید به همین دلیل باشد که نویسنده نیز به جای آنکه خود را به دردسر بیندازد، به سمت حوزههای دیگر که حاشیه کمتری دارند سوق پیدا میکند.
صحرایی با بیان اینکه چنین مشکلاتی در بخش مستندنگاری وجود ندارد، ادامه داد: در آن حوزه، استناد به مستندات، نویسنده را از حاشیه خلاص میکند، اما در حوزه داستان که عنصر «تخیل» وارد میشود، اوضاع فرق میکند.