محمدعلی امینی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت یاران موعود(عج) رشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: مؤسسات قرآنی برای اینکه به استقلال مالی دسترسی پیدا کنند، میتوانند در کنار فعالیتهای قرآنی به کارآفرینی و انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری بپردازند تا بخشی از هزینههای مؤسسه را بتوانند تأمین کنند.
وی اظهار کرد: در تاریخ تشیع بخشی بهعنوان نظام مالی شیعه وجود دارد که در طول این تاریخ، بحث اینکه شیعه توانسته است روی پای خود بایستند به این دلیل بوده که بهصورت مردمی حمایتها صورت پذیرفته است، ولی در حال حاضر اعضای جامعه احساس میکنند که نهادهای دولتی باید هزینه برگزاری کلاسهای آموزشی را پرداخت کنند.
اختصاص بخشی برای پیگیری امور مالی در مؤسسات قرآنی
امینی درباره این که استقلال مالی تا چه میزان مؤسسات قرآنی را به سوی اهداف پیشبینی شده خود سوق میدهد، عنوان کرد: برخی از مؤسسات قرآنی دارای تشکیلات، امور مالی و غیره هستند و دیگر اعضای مؤسسه درگیر بحث مالی مؤسسه نمیشوند و هزینههای جاری مؤسسه توسط امور مالی با تعاملاتی که با بخشهای دیگر دارند تأمین میشود.
وی در رابطه با این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساختهایی است، بیان کرد: همچنین مؤسسات قرآنی میتوانند با اجرای طرحهای آموزشی، اعزام مربی و مشارکت با نهادهای قرآنی و غیر قرآنی در سطح جامعه هزینههای خود را تأمین کنند، اما در کل باید زیرساختها برای آموزش و همکاری با مراکز دیگر در مؤسسات فراهم باشد.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت یاران موعود(عج) رشت در رابطه با این که آیات تأمین مکان مؤسسات را میتواند گامی در جهت مستقلسازی مالی این مراکز بهشمار آورد، افزود: بحث تأمین فضای آموزشی یک علت تامه نیست، اما یک علت ناقصه است و یکی از راهکارهای استقلال مالی مؤسسات بهشمار میآید، البته باید رصدی توسط مسئولان صورت پذیرد و با سنجش دقیق، تأثیرگذاری و برد فعالیت مراکز قرآنی مورد بررسی قرار گیرد.
تأثیر قدرت گزارش دهی مؤسسات در جذب بودجه برای این مراکز
وی تصریح کرد: در زمینه جذب بودجه، ممکن است مؤسسهای توانایی چندانی در زمینه برگزاری دورههای تخصصی آموزش قرآن نداشته باشد، اما از قدرت گزارشدهی بالایی برخوردار باشد، به این ترتیب این مؤسسه به راحتی میتواند جذب بودجه کند.
امینی در ادامه اظهار کرد: همچنین ممکن است مؤسسهای به خوبی فعالیت کند، اما از توانایی گزارشدهی بالایی برخوردار نباشند، این مؤسسه در زمینه جذب حمایتها با مشکل مواجه میشود، بنابراین باید معیاری برای حمایت از مؤسسات قرآنی وجود داشته باشد.
انتقال تجربیات و تأثیر آن بر روند رشد مؤسسات قرآنی
وی درمورد این که استانداردسازی مؤسسات قرآنی چه ارتباطی با استقلال مالی این مراکز دارد، بیان کرد: فعالیتهای قرآنی در سطح کشور روند رو به رشدی داشته است و آنها که طرحهای جامعی ارائه و نتیجه خوبی دریافت کردهاند، باید این تجربیات را از طریق آموزش به سایر مؤسسات انتقال دهند.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت یاران موعود(عج) رشت تصریح کرد: تا حدی باید دست مؤسسات قرآنی باز باشد تا با توجه به آنچه که خودشان با در نظرگرفتن اقلیم شهرستان خود دست پیدا میکنند، راهکار بیاندیشند و به شیوه صحیح عمل کنند، البته همه انگیزهها خدمت برای قرآن است، ولی در هر شرایطی بهگونهای متفاوت میتوان عمل کرد.
وی در پایان در رابطه با این که تقویت سیستم نظارت چه نقشی در تخصیص بودجه به مراکز قرآنی دارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه نظارت بر مؤسسات قرآنی به شیوه صحیح صورت نمیپذیرد، باید کارشناسانی وجود داشته باشند و فعالیت مؤسسات را مورد بررسی و نقد قرار دهند و راهکارهای مناسب را در اختیار مراکز قرآنی قرار دهند.
اخبار مرتبط
...................................................
توجه به نیاز جامعه؛ راهکار حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی
اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای برنامههای آموزشی ـ قرآنی در کشور
حفظ استقلال مالی مؤسسات با تقویت بخش مدیریت مراکز قرآنی
نظارت دقیق و تشکیل هیئت امنا؛ زیرساخت استقلال مالی مؤسسات قرآنی
استقلال مالی مؤسسات قرآنی منوط به تغییر زیرساخت تفکر مسئولان نهادهای قرآنی است
تحقق استقلال مالی مؤسسات قرآنی با فراگیری طرحهای آموزشی در سایر نهادها
تعامل مؤسسات و مدیران قرآنی؛ از ملزومات استقلال مالی مراکز قرآنی کشور
مؤسسات قرآنی به حمایتهای دولتی وابسته نشوند/ تناسب تخصیص بودجه با اهداف مراکز