به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین اختتامیه دومین جشنواره ملی ادبی «سرزمین محبوب من» عصر امروز، 25 دی در محل کتابخانه پارک شهر با حضور رضا عبدالهی، دبیر جشنواره، منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و شاعران آئینی کشور همچون حمید سبزواری، کامران شرفشاهی، عباس براتیپور و رحیم زریان برگزار شد.
واعظی در سخنان کوتاهی که در این مراسم ایراد کرد، ضمن تبریک ایام مبارک ماه ربیعالاول، گفت: انتخاب خردمندانه نام این جشنواره در شورای شعر نهاد کتابخانههای عمومی کشور جای تبریک دارد. هشت سال قبل شورای فرهنگ عمومی مصوبه معرفی هویت ملی ایرانیان را تألیف و تصویب کرد که در آن به هفت مؤلفه تأکید شده است.
تألیف مؤلفههای هویت ملی ایرانیان طی هشت سال قبل
وی ادامه داد: از آن تاریخ به بعد، تنها «موسی نجفی» بود که با کوشش فراوان به بررسی این مؤلفهها در چهار مقطع تاریخی پرداخته است که این چهار مقطع شامل ایران پیش از ورود اسلام، پس از آن تا صفویه، از صفویه تا انقلاب اسلامی و چهارمین مقطع، دوران پس از انقلاب است که ما در آن به سر میبریم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: اما در حوزه فرهنگی و هنری، کمتر به این مؤلفههای هویت ایرانی پرداخته شده است و این جشنواره گامی مؤثر در این حوزه محسوب میشود. در واقع باید بر این نکته تأکید کرد که تاریخ، علم، هنر و ادبیات بشریت مدیون ایران است. کشوری که هیچگاه در آن «بُت»ی یافت نشد.
بشریت مدیون تاریخ، علم، هنر و ادبیات ایرانیان است
واعظی در ادامه به حضور ایران در میدان جنگ فرهنگی اشاره و اظهار کرد: پیش از این و در دوران جنگ تحمیلی همه مردم ایران بسیجی بودند و به مقابله با دشمن پرداختند، اما امروز که در میدان جنگ فرهنگی هستیم، هنرمندان این مرز و بوم، بسیجیان میدان محسوب میشوند و آنها بسیجیانی هستند که در مقابل استکبار میایستند. من از هنرمندان میخواهم با محوریت مؤلفههای هویت ایرانی به عرصه جنگ فرهنگی وارد شوند.
باور کنیم ملک خدا را که سرمد است/ باور کنیم سکه به نام محمد(ص) است
در ادامه این مراسم حسین قرائی، شاعر ورامینی، با این مصرع از «سلمان هراتی» که میگوید: «کباده بکش علی را بخوان صلوات بفرست» به قرائت بخشی از شعر «علی معلم» پرداخت که متن آن را به این شرح است:
« باور کنیم ملک خدا را که سرمد است
باور کنیم سکه به نام محمد(ص) است
راوی! به شب، حجاب نکویی، حجاب قـُبح
راوی! به صبح، صبح شکافنده، صبحِ صبح
راوی! به فتح، فتح نمایان به آسمان
راوی! به تین و زیت و به افسانه زمان
راوی! بخوان به خواندن احمد در اعتلا
بر بام آسمان، شب معنی، شب «حرا»
شبها شبند و قدر، شب عاشفانههاست
عالم فسانه، عشق فسانهی فسانههاست
راوی! بخوان که رستم افسانه میرسد
جوهرفروش همت مردانه میرسد
راوی! بخوان که افسر سیارگان مَه است
راوی! بخوان که مهدی موعود در ره است ...»
ارسال 2547 به دبیرخانه جشنواره
در این مراسم همچنین رضا عبدالهی، دبیر جشنواره به معرفی برگزیدگان و ایراد سخن پرداخت و با بیان اینکه دو هزار و پانصد و چهل و هفت اثر در این دوره از جشنواره به دبیرخانه رسید، اظهار کرد: این جشنواره در هفت محور برگزار شد و آثار واصله نیز در همین حوزهها مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: این جشنواره در پنج محور و با تعداد آثار واصله به ترتیب در حوزه معنویت 250 اثر، اسلام مبتنی بر معارف قرآن و اهل بیت 346 اثر، ولایتمداری 281 اثر، زبان و خط فارسی، تمدن و تاریخ ایران 203 اثر و در نهایت مهدویت 350 اثر برگزار شد و شرکتکنندگان در جشنواره آثار ادبیشان را با محوریت این موضوعات به دبیرخانه ارسال کردند.
دبیر دومین جشنواره ملی ادبی «سرزمین محبوب من» افزود: برگزیدگان این جشنواره 10 نفر هستند که نفرات اول تا سوم، مقام برتر و برگزیده هستند و 7 نفر دیگر در مقام شایسته تقدیر قرار دارند و شرح آنها بر این قرار است؛ محسن محمدزاده از بوشهر به عنوان نفر اول، سیدعلیاشرف شریعتمداری از لرستان دوم و سیدمهدی نژادهاشمی از خراسان شمالی به عنوان نفر سوم برگزیده شدهاند.
عبدالهی ادامه داد: نفرات شایسته تقدیر نیز به این شرح هستند؛ محمدحسین ملکیان، لیلا عبدی، زهرا جمالی، سکینه سلمانینژاد، مریم عارلو، ریحانه نوری و منصوره اسحاقزاده.
کامران شرفشاهی نیز در این مراسم به روی سن رفت و ضمن عذرخواهی به علت سرماخوردگی که داشت و اینکه کوتاه سخن میگوید، ترانه «فرار مغزها» را قرائت کرد.