کد خبر: 1360124
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳
منتاخب مردم اراک در مجلس تأکید کرد:

الگوسازی ساختار گفتمان انقلاب اسلامی برای دیگر جوامع

گروه اجتماعی: عباس رجایی گفت: ساختار گفتمان انقلاب اسلامی را باید برای دیگر جوامع مدل کنیم و با تبیین موضع انقلاب و اشاعه سبک زندگی اسلامی که از اهداف مهم رهبری است نه تنها در کشور بلکه در تمام جهان الگو سازیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، عباس رجایی، منتخب مردم اراک، خنداب و کمیجان در خانه ملت 26 دی در نشست صمیمانه با جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهی استان مرکزی که در بنیاد شهدای رجایی اراک برگزار شد، تصریح کرد: حضور رؤسای پیشکسوت با استفاده و بهره‌مندی از تجربیات قبلی بسیار مهم و شایسته ارزیابی می‌شود؛ چراکه رؤسا با سابقه درخشان می‌تواند در ساخت و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود ظرافت به خرج دهند.



وی با اشاره به اینکه نهاد جهاد دانشگاهی به‌عنوان یکی از مراکز آموزشی - پژوهشی باید انتظارات آحاد ملت را در حد اعلای خود به انجام رساند، از نیروی انسانی به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه جوامع یاد کرد و افزود: برای دستیابی به جامعه‌ای پویا و شکوفا باید از تمامی ظرفیت‌های موجود بهترین نوع استفاده را کرد.



رجایی با متذکر شدن این مهم که نباید سرمایه‌های انسانی را به‌راحتی از دست داد و برای بهره‌مندی از تجارب آنان باید برنامه‌ریزی دقیق و مدون صورت گیرد، تصریح کرد: متأسفانه در برخی سیستم‌های مدیریتی سرمایه‌های انسانی به‌راحتی هرز رفته و در زمان‌های بازدهی مناسب و ارائه عملکرد صحیح دست‌خوش تغییر یا حذف می‌شوند.



شایسته‌سالاری در حد حرف باقی مانده است



وی در تشریح نگاه به نیروی انسانی، توجه به این نیرو و سرمایه کلان را در کشور ضعیف ارزیابی کرد و گفت: پرداختن به مؤلفه شایسته سالاری در حد حرف باقی مانده و به این اصل مهم توجه ویژه نمی‌شود و این مهم بیشتر در حوزه اقتصاد مشهود و قابل رؤیت است.



رئیس کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس در ادامه جایگاه نیروی انسانی در برخی از کشورها همچون ژاپن را بسیار مهم و قابل توجه دانست و ابراز کرد: هرم نیروی انسانی در قالب نیروی انسانی ساده، کارگران ساده، کارگر ماهر، کارشناس تجربی، کارفرمایان با تخصص کارآفرینی در زمینه‌های مختلف، اندیشمندان و طبقه سیاسی تقسیم و تعریف می‌شوند.



وی با بیان اینکه خوشبختانه در بخش‌های نیروی ساده تا تجربی نسبتاً عملکرد قابل توجه داشتنیم، اظهار کرد: با توسعه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و فرهنگی در راستای تربیت نیروی متعهد و متخصص افراد تحصیلکرد از آمار قابل توجهی برخوردارند؛ اما در بخش‌های کارفرمایان و اندیشمندان باید فعالیت‌های گسترده‌تر صورت گرفته و با ایجاد پیوندی عمیق بین دو بخش به رشد و تعالی کشور کمک کرد.



لزوم وحدت حوزه و دانشگاه



رجایی در بخش دیگر از سخنان خود به وحدت حوزه و دانشگاه در تعاملی اندیشه ای نیز اشاره کرد و افزود: پیوند حوزه و دانشگاه در مقوله تدریس جامعه روحانیت در دانشگاه و در شأن دانشگاه در حوزه خلاصه و گنجانده نمی‌شود و پرداختن به این امر دردی را از جامعه درمان نخواهد کرد.



وی در ادامه دگرگونی در نظام آموزش و پرورش را یکی از عوامل مؤثر در تربیت نیروی انسانی به‌عنوان سرمایه کلان جامعه نام برد و گفت: متأسفانه مطالب گنجانده شده در کتب درسی محتوایی با قدمت 40 ساله دارد که برای رسیدن به قله‌های کمال و افتخار باید به محتوای آموزشی بیش از پیش توجه کنیم.



نظام آموزشی کشور باید پژوهش‌محور باشد



منتخب مردم اراک با بیان اینکه نظام آموزشی کشور باید پژوهش‌محور باشد و از تفهیم تنها محفوظات به دانش‌آموزان و دانشجویان باید جلوگیری کرد، خاطرنشان کرد: دانشجویان به واسطه نظام آموزشی آموزش و پرورش وارد دانشگاه شده و با همان رویه پیش می روند که این امر از بروز تحولات گسترده در زمینه پژوهشی و تحقیقاتی مؤثر ممانعت می کند؛ لذا این محصول نمی‌تواند نیروی کارآفرین، مدل‌ساز متناسب با شرایط جامعه پرورش دهد.



وی اضافه کرد: انتظار ما از مراکز آموزشی از جمله جهاد دانشگاهی این است که کارفرمایان اقتصادی و کارفرمایان کارآفرین به معنای دقیق تعریف شده و با ایجاد این طبقه و گسترش آن بتوانیم این طبقه را طوری طراحی کنیم که تمامی زیرمجموعه را به بازی گرفته و شکل دهد.



لزوم تبیین موضع انقلاب و اشاعه سبک زندگی اسلامی



رجایی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از دهه‌های 30 و 40 انقلاب به‌عنوان دهه عدالت نام کردند، گفت: در این دهه باید نظریه پردازی کرده و ساختار گفتمان انقلاب اسلامی را برای دیگر جوامع مدل کنیم و با تبیین موضع انقلاب و اشاعه سبک زندگی اسلامی که از اهداف مهم رهبری است را نه تنها در کشور بلکه در تمام جهان الگو سازیم؛ از این رو با پیوند اندیشمندان و کارفرمایان منتج به باروری جامعه خواهد شد که جهاد دانشگاهی می‌تواند خدمات ارزنده ای در این زمینه رائه دهد.



وی از فعالیت و خدمات ارزنده مجموعه جهاد دانشگاهی تقدیر کرد و با اشاره به اینکه ادغام نشدن آن می تواند در پیشربرد اهداف آن نقش بسزایی را ایفا کند، ابراز کرد: اقدامات صورت گرفته در این مجموعه از قبیل سلول‌های بنیادین فعالیت در راستای رشد و توسعه آموزشی و پژوهشی از روند خوبی برخوردارست که باید بسط و گسترش یابد؛ بنابراین با ایجاد کارگروه دانشگاهی و استفاده از اساتید مجرب و رؤسای مراکز دانشگاه‌ها این مهم تحقق خواهد یافت.



رجایی در بخشی از سخنان خویش به نحوه عملکرد خبرگزاری‌های ایکنا و ایسنا به‌عنوان زیر مجموعه‌های جهاد دانشگاهی پرداخت و گفت: خبرگزاری دانشجویان در ابتدای امر از رشد و شکوفایی قابل توجهی برخوردار بود که با وجود کمی تعلل در سطح کشور باید فعالیت خود را گسترش دهد.



منتخب مردم اراک در مجلس مسئول در پایان، از فعالیت صورت گرفته در خبرگزاری قرآنی اظهار رضایت‌مندی کرد و افزود: برای رشد و شکوفایی مفاهیم ناب قرآنی در جامعه باید از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده شده و خدمت در این عرصه را نیز گسترش دهیم.     

captcha