مهدی مصری، دبیر کمیته راهبردی قرآنپژوهی و طب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به یک ویژگی برجسته در طب النبی(ص) و احادیث پیامبر بزرگوار اسلام در حوزه طب، گفت: عدم کاربرد اقدامات درمانی تهاجمی علیه بدن انسان مگر در صورت ضرورت از جمله ویژگیهای برجسته در طبالنبی(ص) بوده که از دستاوردهای جدید پزشکی غربی است و با ابداع دستگاههای جراحی بسته دنبال میشود.
ضرورت بازنگری در منابع طبی و احادیث ائمه
مصری با اشاره به ضرورت بازنگری در منابع طبی و احادیث ائمه، گفت: نزدیک به 40 هزار حدیث طبی موجود است ولی بر اساس بررسیهای اولیه فقط 3 هزار و 500 تا 4 هزار حدیث متقن طبی مرتبط با امور بهداشتی و .. وجود دارد که این امر ضرورت بازنگری در منابع طبی و احادیث ائمه را تبیین میکند.
تبیین روند بازنگری در احادیث طبی موجود
وی با تبیین روند بازنگری در احادیث طبی موجود، گفت: باید بتواینم با تعیین احادیث متقن و پس از آن استخراج اصول موضوعات به بازنگری در احادیث طبی بپردازیم و بر اساس آن نسبت به برنامهریزی در حوزه نظام سلامت اقدام کنیم.
گردهمایی دانشگاهیان و حوزویان
مصری تصریح کرد: به منظور بازنگری در احادیث طبی موجود به عنوان منابع طب اسلامی، باید دانشگاهیان و حوزویان که به علم رجال و حدیث آگاهند گرد هم آیند و همکاریهای نزدیکی داشته باشند.
وی گفت: پالایش احادیث با کشف احادیث متقن و استخراج اصول و..، نقش بسزایی در نظام سلامت و سبک زندگی اسلامی و بهداشت روان و سلامت معنوی خواهد داشت.
یک ویژگی برجسته در طبالنبی(ص)
مصری با اشاره به یک ویژگی برجسته در طبالنبی(ص) و احادیث پیامبر بزرگوار اسلام در حوزه طب، گفت: عدم کاربرد اقدامات درمانی تهاجمی علیه بدن انسان مگر، در صورت ضرورت از جمله ویژگیهای برجسته طبالنبی(ص) است که با مطالعه برخی احادیث برجای مانده و روایات در این زمینه روشن میشود.
وی با اشاره به یکی از روایات بر جای مانده در این حوزه، گفت: یک پزشک یهودی پس از عمل جراحی بیماری که دچار مشکل داخل شکمی بود ولی مشکل او مرتفع نشده بود در پرسش از پیامبر برای مبادرت مجدد به عمل جراحی با تحذیر پیامبر نسبت به این امر مواجه شد به طوریکه ایشان با تجویز راههای مختلفی از کاربرد اعمال تهاجمی و جراحی نسبت به بدن بیمار تا جایی که امکان داشت برحذر میکردند.
پرهیز از بکارگیری مداخلات تهاجمی نسبت به بدن انسان
وی با اشاره به اینکه پرهیز از بکارگیری مداخلات تهاجمی نسبت به بدن انسان در علم پزشکی امروز و علم جدید نیز به اثبات رسیده است، گفت: ابداع بسیاری از دستگاههای عمل جراحی به صورت بسته انجام و جایگزینی آنها با اعمال جراحی باز چیزی است که امروزه با پیشرفتهای پزشکی به تازگی به آن رسیده و دنبال میشود.
پیش گرفتن سبک زندگی اسلامی و کاهش اعمال جراحی
مصری افزود: استفاده از درمانهای دارویی و پیش گرفتن سبک زندگی اسلامی به کاهش اعمال جراحی میانجامد و این امر به کاهش عوارض اعمال جراحی کمک میکند وارتقای سلامت افراد را به دنبال دارد.
حرکت در پازل غرب در حوزه سلامت
وی در پاسخ به اینکه در کشور ما چقدر به این توصیه نبی مکرم اسلام برای پرهیز از مداخلات تهاجمی نسبت به بدن انسان عمل میشود، ابراز تاسف کرد که بسیاری از ساختارهای علمی و فلسفی پزشکی از غرب به کشور ما آمده است و پزشکان ما هم بر اساس پازل غربی عمل میکنند زیرا علم، فلسفه آن و تکنولوژی متعلق به غرب است و ما در واقع در پازل آنها حرکت میکنیم.
ضرورت عوض شدن فلسفه طبی در کشور
مصری با اشاره به ضرورت عوض شدن فلسفه طبی در کشور، افزود: با چنین تغییری، جهان بینی نسبت به طب، روش تولید علم و فلسفه و در نتیجه ساختار نظام سلامت هم عوض میشود.