کد خبر: 1360915
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵
بهار محمودزاده:

گروه‌های حاضر در جشنواره «تئاتر فجر» از حداقل حقوق خود بی‌بهره‌اند

گروه هنر: فضای جشنواره امسال «تئاتر فجر» بسیار بی‌برنامه است و هیچ‌کس جوابگوی گروه‌های تئاتری نیست؛ هنرمندان فعال در این جشنواره نسبت به اتفاقاتی که می‌افتد توجیه نیستند و ما از حداقل حقوق خود به واسطه حضور در جشنواره بی‌بهره هستیم.


بهار محمودزاده، نویسنده و کارگردان «جامانده» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: این نمایش در قالب جشنواره تئاتر «سوره ماه» تجربه اجرا در تماشاخانه مهر حوزه هنری را دارد؛ در جشنواره «تئاتر فجر» برای اجرای این نمایش تالار هنر در نظر گرفته شده است و این یعنی اینکه دکور نمایش با توجه به مختصات متفاوت این دو سالن باید تغییر کند.



وی گفت: من مجبور شدم دکور این نمایش را که گسترده بود را برای جای گرفتن در دهانه صحنه تالار هنر اصطلاحاً خرد کنم تا بازیگران نمایش به راحتی بتوانند حداقل به صحنه وارد و یا از آن خارج شوند؛ البته در این مورد پذیرفته ایم که جشنواره است و به دلیل حجم کاری چاره ای جز سازگاری با شرایط نداریم.



محمودزاده ادامه داد: مشکل مهمی که من و گروه نمایشی هم اکنون با آن روبرو هستیم این است که تا اجرای این نمایش امروز عصر در تالار هنر 5 تا 6 ساعت دیگر زمان دارم اما تا به این لحظه یک ریال از کمک هزینه ای که دبیرخانه قول آن را داده به حسابم واریز نشده است و همه هزینه ها برای ارجرای این نمایش در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر فعلاً شخصی بوده است.



این کارگردان تئاتر تصریح کرد: جالب اینکه در پیگیری این مسئله از دبیرخانه جشنواره با فرافکنی‌های معمول دوستان مسئول مواجه هستیم و من و گروهم در این چند روزه میان دبیرخانه جشنواره و انجمن هنرهای نمایشی پاس‌کاری شده‌ایم.



کارگردان نمایش دفاع مقدسی «چشم‌ها» در ادامه گفت: جالب است که برخلاف معمول دوره های قبل دبیرخانه جشنواره حتی برای گروه‌های نمایشی بلیط سهمیه نیز قائل نشده است و ما هم که از این موضوع بی‌خبر بودیم تاکنون فکری برای این موضوع نکردیم؛ به هر حال هر کدام از گروه‌های نمایشی حاضر در جشنواره ممکن است برای خود دوستانی داشته باشند که بخواهند آنها را برای دیدن نمایش در جشنواره دعوت کنند، با این وضعیت گویا باید همچون سایر مخاطبان جشنواره برای تهیه بلیط در صف گیشه بایستیم که ممکن است بلیط عادیمان شود یا نه.



وی در پایان گفت: نمی‌دانم که چرا برخورد مسئولان دبیرخانه با گروه‌های نمایشی اینقدر عصبی و بی‌اخلاق است؛ در این وضعیت بلبشوی جشنواره که به دلیل عدم هماهنگی همه فشارهای عصبی بر روی کارگردان و اعضای گروه‌های نمایشی است، این ما هستیم که باید شاکی و متوقع باشیم نه آنها، هر چند که با این عبارت آشنا و ناامید‌کننده همواره مواجه هستیم که ان‌شاء‌الله همه چیز درست می‌شود.



یادآور می‌شود، نمایش «جامانده» با موضوع دفاع مقدس و جنگ شهری  امروز و فردا در بخش جشنواره جشنواره‌های سی و دومین جشنواره «تئاتر فجر» در تالار هنر اجرا خواهد شد.

captcha