کد خبر: 1361373
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۸
اعضای کمپین روز جهانی حجاب روایت می‌کنند:

حجاب اسلامی؛ کوله‌باری حامل حکمت‌های قرآنی

گروه بین‌الملل: «زینب محمد»، مسلمان آلمانی شرکت‌کننده در کمپین روز جهانی حجاب در صفحه فیس‌بوک این کمپین نوشت: «پوشش من، کوله‌بار من است که در آن حکمت‌های قرآن را حمل می‌کنم. حجاب من به جای عقل و خردم، موهایم را می‌پوشاند و به جای بدنم، وقار مرا نشان می‌دهد».


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «Muslim Matters»، سال گذشته برای اولین‌بار با راه ‌افتادن یک جنبش رسانه‌ای، تاریخ یکم ماه فوریه، روز جهانی حجاب نام گرفت و حقوق میلیون‌ها بانوی مسلمانی که استفاده از حجاب و سبک زندگی محجوبانه را برای خود برگزیده‌اند، گرامی‌ داشته شد.

 


روز جهانی حجاب که با شعار «پیش از قضاوت یکبار حجاب را تجربه کن» امسال برای دومین‌بار برگزار می‌شود، یک جنبش اینترنتی است که با استفاده‌ از شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه فیس‌بوک، بانوان غیرمسلمان را دعوت به استفاده از حجاب برای شناخت بیشتر این فریضه اسلامی و بانوان محجبه می‌کند.

 


این جنبش، زاییده افکار «ناظمه خان»، دختر مسلمان مقیم نیویورک است که برای گسترش تسامح و درک متقابل، از بانوان مسلمان غیرمحجبه و غیرمسلمان دعوت کرد که برای یک روز حجاب را تجربه کنند.

 


ناظمه به‌خوبی می‌داند که از این فعالیت‌ها چه نتیجه‌ای می‌خواهد. این فعال اجتماعی که در کودکی به همراه خانواده به بنگلادش سفر کرد و در سن 11 سالگی به کشورش، آمریکا، بازگشت، تنها دختر محجبه در مدرسه راهنمایی خود بود. او از این دوران به عنوان دوره سخت زندگی خود یاد می‌کند.

 


وی می‌گوید: «در شهر برانکس در نیویورک بزرگ شدم و به خاطر حجابم، تبعیض‌های زیادی را تجربه کردم. در دوره راهنمایی، "بتمن" یا "نینجا" خوانده می‌شدم و وقتی وارد دانشگاه شدم، چون بعد از حادثه یازده سپتامبر بود، "اسامه بن‌لادن" یا "تروریست" نام داشتم. خیلی وحشتناک بود. تنها راهی که برای پایان دادن به این وضعیت به ذهنم رسید، این بود که از همکلاسی‌های دختر خود بخواهم که برای یک روز هم که شده حجاب را تجربه کنند».

 


برای بسیاری از افراد، حجاب، سمبل سرکوب و تبعیض است اما ناظمه امیدوار است، با گشایش راه‌های جدید درک و تفاهم، با برخی از مناقشاتی که در مورد حجاب بانوان مسلمان وجود دارد، مقابله کند.

 


شکل‌گیری جنبش رسانه‌‌ای «روز جهانی حجاب»

 


این جنبش تنها از طریق سایت‌های شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت. به این ترتیب که با ایجاد صفحاتی به نام روز جهانی حجاب در شبکه‌هایی مانند فیس‌بوک، بانوان سراسر جهان به شناخت بیشتر حجاب دعوت شدند. این جنبش تاکنون از سوی مسلمانان و غیرمسلمانان بیش از 67 کشور جهان مورد حمایت واقع شده و مطالب صفحات روز جهانی حجاب در این شبکه‌ها برای گویشوران 23 زبان دنیا ترجمه می‌شود.

 




در این صفحه از تمام مردم جهان اعم از مسلمان و غیرمسلمان دعوت شده‌ است تا به مناسبت روز جهانی حجاب به مدت یک روز هم که شده از پوشش اسلامی استفاده کنند و تجربیات خود را درباره حجاب به اشتراک بگذارند.

 


تشرف برخی شرکت‌کنندگان در کمپین روز جهانی حجاب به اسلام

 


«جس رادز»، دختر انگلیسی پیرو پاگانیسم(اشاره به ادیان مشرکانه و طبیعت‌گرایانۀ پیشا مسیحی)، یکی از هزاران شرکت‌کننده‌ای بود که سال گذشته در برنامه روز جهانی حجاب شرکت کرد و حجاب اسلامی بر سر گذاشت. وی پس از چند روز تصمیم گرفت که با خواندن قرآن، اسلام را به‌طور کامل بشناسد. وی در نتیجه احساس آرامشی که از مطالعه قرآن پیدا کرد، تصمیم گرفت که مسلمان شود.

 


حضور بیش از 1 میلیون نفر در دومین سالگرد روز جهانی حجاب

 


برای امسال، ناظمه خان امیدوار است که 1 میلیون نفر از مسلمانان غیرمحجبه و غیرمسلمانان سراسر جهان در روز جهانی حجاب شرکت کنند.

 


«زینب محمد»، مسلمان آلمانی که یکی از شرکت‌کنندگان در این برنامه است، در صفحه فیس‌بوک روز جهانی حجاب نوشت: «پوشش من کوله‌بار من است که در آن حکمت‌های قرآن را حمل می‌کنم. حجاب من به جای عقل و خردم، موهایم را می‌پوشاند و به جای بدنم، وقار مرا نشان می‌دهد».

captcha