کد خبر: 1361385
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵
کنعانی مقدم عنوان کرد:

مثلث صهیونیستی ـ آمریکایی ـ سعودی؛ عامل اصلی تکثیر جریان‌ تفکیری

گروه سیاسی: دبیرکل حزب سبز ایران در تشریح عوامل شکل دادن به جریان تکفیری در منطقه گفت: امروز شاهد هستیم که بندر بن سلطان عملا فرماندهی اقدامات تکفیری‌ها در منطقه را بر عهده گرفته است و با حمایت مثلث صهیونیستی ـ آمریکایی ـ سعودی، جریان تکفیری در منطقه تکثیر و گسترش یافته است.


حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) درباره ریشه‌های شکل‌گیری جریان تکفیری در منطقه گفت: می توان 3 منشأ را به عنوان عوامل سازمان یافتن چنین جریانی در جهان اسلام دانست؛ هدف اول از شکل دادن به چنین جریانی مقابله با بیداری اسلامی در منطقه و انحراف آن بود تا مانع تأثیرات انقلاب اسلامی باشد.



جریان تکفیری در جهان اسلام نوعی ساختار فکری- سیاسی است



وی افزود: شکل‌دهندگان به جریان تکفیری به دنبال جعل ایدئولوژی جدیدی بودند  که از وهابیت ریشه گرفته است. در واقع جریان تکفیری در جهان اسلام نوعی ساختار فکری- سیاسی است که از قضا اندیشه‌ها و اهداف جریان صهیونیستی را به لحاظ افراطی‌گری دنبال می‌کند.



کنعانی مقدم اظهار کرد: دومین عامل به بحث ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی ارتباط می یابد که عملا اسلام‌هراسی با اقدامات این جریان و حامیان آن از جمله عربستان برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه و جبهه مقاومت به شیعه‌هراسی تبدیل شد و رژیم صهیونیستی نیز برای تأمین امنیت خودش آن را مورد حمایت قرار داد.



حمایت مثلث صهیونیستی- آمریکایی- سعودی از جریان تکفیری



این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: امروز شاهد هستیم که بندر بن سلطان، رئیس سازمان اطلاعات عربستان، عملا فرماندهی اقدامات تکفیری‌ها در منطقه و تجهیز تسلیحاتی و مالی آنها را بر عهده گرفته است و با حمایت مثلث صهیونیستی- آمریکایی- سعودی، جریان تکفیری در منطقه تکثیر و گسترش یافته است.



شیعه‌هراسی؛ از دلایل رشد گروه‌های تکفیری



وی ادامه داد: سومین دلیل، استفاده از مسئله شیعه‌هراسی برای ضربه زدن و فشار به حزب‌الله لبنان، سوریه، عراق و ایران بود که در این راستا مشاهده می‌کنیم گروه‌های تکفیری مانند «جبهه النصره» و «داعش» در سوریه شکل گرفت و در عراق نیز گروه داعش در استان الانبار حضور یافته است و با دولت نوری مالکی می جنگد.



کنعانی مقدم خاطرنشان کرد: بنابراین می‌توان گفت اقدامات تکفیری‌ها با سناریوی انگلیسی‌ها، فرماندهی آمریکایی‌ها و پول‌های نفتی سعودی صورت می‌گیرد که هدف آن مقابله با بیداری اسلامی و تفکر انقلاب اسلامی است.



دبیرکل حزب سبز ایران در تحلیل اوضاع منطقه‌ای عربستان پس از اقدامات انتحاری اخیر در عراق، لبنان و روسیه اظهار کرد: عربستان تا همین چندی پیش هم ترکیه، هم اردن و هم کشورهای عربی خلیج فارس را در راستای سیاست‌های آمریکا هدایت می کرد، اما امروز عربستان به لحاظ اتخاذ سیاست‌های غلط و دوری گزیدن از ایران عملا در منطقه و فضای بین‌الملل در انزوا به سر می برد و دیگر ترکیه نیز فهمید که به طناب سعودی‌ها نمی‌توان اطمینان کرد و مشکلات خود در سوریه و عراق را دیدند و لذا تا حد زیادی از این مسائل کشیدند.



متزلزل شدن حاکمیت عربستان



وی با تأکید براختلافات درونی خاندان پادشاهی عربستان ابراز کرد: آنچه امروز حکام عربستان و حتی امریکایی‌ها را نگران کرده، متزلزل شدن حاکمیت عربستان به خاطر اقدامات نسنجیده در سطح منطقه است و به همین خاطر به دنبال بازسازی در سطح حاکمیتی هستند به گونه‌ای که امروز بخشی از حاکمیت عربستان مخالف اقدامات بندر بن سلطان هستند و معتقدند وی عملا القاعده را از زیر خاک بیرون آورد و زنده کرد و آن را در صحنه بین‌المللی تکثیر کرد و نگران این مسئله هستند که القاعده به خطری جدی برای عربستان در آینده تبدیل شود.



کنعانی مقدم اظهار کرد: بخش دیگری از حاکمیت در عربستان نیز به دنبال بهبود روابط با ایران است و سعی می‌کند جایگاه خودش را در مناسبات منطقه‌ای با ایران حفظ کند.



این کارشناس مسائل سیاسی در پایان عنوان کرد: براین اساس می‌توان گفت آنچه امروز مشکل عربستان است مسئله فروپاشی از درون به لحاظ اقدامات انتحاری اخیر در منطقه است که شاید خود عربستان را قربانی گروه‌هایی مانند القاعده و داعش کند.

captcha