به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمد مصدق، معاون قضایی و حقوقی سازمان نیروهای مسلح کشور سهشنبه، یکم بهمن در مجمع سالیانه پیشگیری از جرائم نیروهای مسلح استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به سابقه 15 ساله این مجمع، گفت: این مجمع با مدیریت و نظارت سازمان نیروهای مسلح از سال 1376 با هدف پیشگیری از وقوع جرم در سازمانها قضایی و نیروهای مسلح تشکیل و آثار و برکات فراوانی را به همراه داشته است.
وی شعار پیشگیری و درمان بهتر از مجازات و کیفر را شعار اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: این سازمان در گام اول با شعار «پیشگیری و درمان مقدمتر از مجازات» فعالیتها و اقدامات فرهنگی و آگاهسازی خود را آغاز کرد.
معاون قضایی نیروهای مسلح کشور با بیان اینکه شعار این سازمان در طول این مدت تغییر یافته است، شناسایی و آگاهسازی مقدمتر از پیشگیری، درمان و مجازات را شعار و محور اصلی برنامههای این سازمان عنوان کرد.
حجتالاسلام مصدق با اشاره به وضعیت بسیار مناسب نیروهای مسلح در مسئله پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: نیروهای مسلح نظام جمهوری اسلامی ایران بهعنوان اولین نهاد موفق در کشور در مسئله پیشگیری از وقوع جرم عملکرد بسیار مطلوب و قابل قبولی داشته است.
سلامت نیروهای مسلح ایران، افتخار نظام است
به گفته وی، نیروهای مسلح در نظام جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با اکثر نیروهای مسلح دیگر کشورهای جهان از سلامت و امنیت بسیار بالایی برخوردار است و این یک افتخار بزرگ برای انقلاب و نظام محسوب میشود.
حجتالاسلام مصدق با بیان اینکه ارتکاب جرم در سطح نیروهای مسلح در مقایسه با جرایم عمومی بسیار پایین است، افزود: ارتکاب جرم در سطح نیروهای مسلح در مقایسه با جرایم و تخلفات عمومی در سطح جامعه بسیار پایین و غیر قابل مقایسه است.
وی با اشاره به سابقه طولانی جرم و جنایت در زندگی و جامعه بشری، خاطرنشان کرد: ناهنجاری و رفتارهای غلط اجتماعی از سنخ جرم و جنایت دارای یک سابقه طولانی در زندگی و جامعه بشری است و جوامع مختلف با این معضل و چالش در همه دورانها مواجه بودهاند.
حجتالاسلام مصدق با بیان اینکه جامعه غربی تنها راه مقابله با جرم و جنایت را کیفر و مجازات عملی میداند، تصریح کرد: جوامع بشری بهویژه در دنیایی غرب تنها راه مقابله با جرم و جنایت را مجازات و کیفر عملی میدانند در حالی که اسلام و مکتب الهی دستور و برنامهای دیگری برای مقابله با جرم وجنایت دارد.
مکتب اسلام بر پیشگیری غیر کیفری تأکید دارد
وی با اشاره به اینکه جرمشناسی در مکاتب و جوامع مختلف از 200 سال گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: همه مکاتب و جوامع مختلف بشری از 200 سال گذشته دم از جرمشناسی و پیشگیری از وقوع جرم میزنند در حالی که اسلام از همان اول بر پیشگیری غیر کیفری تأکید و سفارش کرده است.
حجتالاسلام مصدق با اشاره به آیه 45 سوره عنکبوت که میفرماید: «اتْلُ مَا أُوحِیَ إِلَیْکَ مِنَ الْکِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ وَلَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَاللَّهُ یَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ؛ هر چه را از این کتاب بر تو وحی شده است تلاوت کن و نماز بگزار، که نماز آدمی را از فحشا و منکر باز میدارد و ذکر خدا بزرگتر است و خدا به کارهایی که میکنید آگاه است»، اقامه نماز را مصداق بارز برای جلوگیری از قوع جرم در جامعه و دنیای مادی دانست.
وی امر به معروف و نهی از منکر، اقامه نماز، تلاوت قرآن و ارتباط معنوی با پروردگار بهواسطه مناجات و خواندن دعا را از مصادیق بارز پیشگیری غیر کیفری در آموزههای اسلامی و دینی برشمرد.
بومیسازی قوانین لازمه جلوگیری از وقوع جرم است
حجتالاسلام مصدق با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم در عین حال ساده اما پیچیده است، تصریح کرد: برنامهریزی، بومیسازی و مدیریت صحیح در اجرای قوانین ابلاغ شده برای جلوگیری از وقوع جرم یکی از اولویتهای و نیازهای اصلی برای آگاهیبخشی و کاهش جرایم در نیروهای مسلح است.
وی با اشاره به موضوع این مجمع علل ارتکاب قتل و خودزنی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان چهارمحال و بختیاری در سال جاری هیچگونه پروندهای با موضوع قتل وجود نداشته اما خود موضوع بسیار با اهمیت و بررسی خاص است.
حجتالاسلام مصدق خاطرنشان کرد: مجموع اقدامهای انجام شده در زمینه پیشگیری از وقوع جرم موجب کاهش بیش از 20 تا 25 درصدی جرایم در این نیروها مسلح شده که این یک افتخار بزرگ برای کشور است.