محمودعلی رکنی، رئیس اداره محیط زیست استان قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: این اداره کل در راستای استفاده از آموزههای دینی با جمعآوری استفتائات مقام معظم رهبری و برخی از مراجع عالیقدر سعی دارد در راه حفظ محیط زیست از آیین و دستورات دینی استفاده کند.
وی افزود: در این طرح علمای دینی بر استفاده از دستورات الهی برای حفظ بهداشت محیط زیست و برخی مشکلات کلانشهرها مانند آلودگی هوا تاکید کردهاند.
رساله زیست محیطی؛ چراغ راه و نقشه بهبود کیفیت محیط زیست
رکنی خاطر نشان کرد: سعی بر این است با تجمیع این بیانات و نظرات علمای دینی، رساله زیست محیطی را به عنوان یک چراغ راه و نقشه بهبود کیفیت محیط زیست مورد استفاده قرار و عملیاتی کنیم.
رئیس اداره محیط زیست استان قم با بیان اینکه در آموزههای دینی برای همه امور اجتماعی و بهداشتی دستورات و راهکارهای کاملی وجود دارد، تصریح کرد: در دین مبین اسلام بارها بر گسترش فضای سبز و حفظ محیط زیست و حیات وحش تاکید شده است.
وجود 200 آیه قرآن در خصوص حفظ و کرامت محیط زیست
وی گفت: احترام به حقوق جانوران و فضاهای زیست محیطی از مواردی است که در آموزههای دینی و فرمایشات امامان معصوم مورد سفارش بوده است و دین اسلام به عنوان دین مترقی دارای گنجینههای الهی است که باید از آن کمال بهرهبرداری را داشت.
رکنی با بیان اینکه در قرآن بالغ بر 200 آیه در خصوص حفظ و کرامت محیط زیست وجود دارد اظهار کرد: باید در این آیات قرآن این معجزه الهی، تفکر و قرب داشته باشیم و این دستورات را عملیاتی کنیم زیرا این آیات تنها برای گوش دادن نازل نشدهاند.
رشد و احیای تفکر مردم برای پاسداشت محیط زیست
وی فرهنگسازی را از مهمترین مباحث توسعه کیفیت محیط زیست معرفی کرده و افزود: مراجع محترم تقلید اگر این موضوعات را به واسطه استفتائات و رهنمودهایی به آحاد مردم منتقل کنند میتوانند باعث رشد و احیای تفکر مردم برای نگهداری و پاسداشت محیط زیست سالم شوند.
رئیس اداره محیط زیست استان قم حضور مبلغین و مروجین دینی را برای انجام این مهم بسیار مفید خواند و تاکید کرد: بیان دستورات الهی از سوی مبلغین باعث خواهد شد که این موضوع در لایهها و اقشار مختلف جامعه نفوذ کرده و باعث ارتقای حساسیت عمومی جامعه برای صیانت از محیط زیست خواهد شد.
این فعال محیط زیست اشاره کرد: بیان راهکارهای حفاظت از محیط زیست و موارد مرتبط با آن از سوی علمای دین و با استفاده از آیین مذهبی باعث جذابیت راهکارها شده و نفوذ دوچندانی بین مردم خواهد داشت.
رسیدن به توسعه پایدار در زمینه محیط زیست
وی گفت: سازمان محیط زیست با همکاری دفاتر فقهی سعی دارد موضوع صیانت از محیط زیست را مورد بررسی و چالش قرار داده و مردم را با دستورات الهی و احادیث در این زمینه آشنا کند.
رکنی در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به نیازمندی امروزه ما به مباحث فرهنگی و آموزشی، برای رسیدن به توسعه پایدار در زمینه محیط زیست باید مباحث مذهبی و دینی را به همراه آموزههای اخلاقی وارد فضای اجتماعی کنیم.
رئیس اداره محیط زیست استان قم ابراز امیدواری کرد با توجه به تخصصی شدن علم محیط زیست و استفاده از مبانی فقهی و الهی و نفوذ کلام علمای دینی سعی داریم کیفیت محیط زیست خود را به حد مطلوب برسانیم.