کد خبر: 1361737
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۶
دبیر‌ کل اتاق تعاون ایران:

دولت و مجلس در امور تعاونی‌ها دخالت نکنند

گروه اقتصاد: داریوش پاک بین در نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق تعاون ایران ضمن تاکید بر انسجام و وحدت رویه تعاون‌گران گفت: دولت و مجلس نباید خود را محق دخالت در امور تعاونی‌ها بدانند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی اتاق تعاون ایران، بر اساس برنامه‌ریزی‌های قبلی، مقرر بود نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق تعاون ایران با حضور حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی و نظارت بر اجرای قانون سیاست‌های کلی اصل 44 قانون مجلس، در محل اتاق تعاون با محوریت اصلاح موادی از قانون تعاون برگزار شود که با عدم حضور فولادگر، حاضرین در این نشست به بررسی پیشنهادات اتاق تعاون در خصوص اصلاح قانون تعاون و سایر برنامه‌های پیشنهادی خود و تاکید حاضرین بر لزوم انسجام و وحدت رویه در این برهه زمانی بین اعضاء مجمع نمایندگان اتاق تعاون ایران پرداختند.



براساس این گزارش، در ابتدای این نشست صمد مرعشی، معاون امور مجلس اتاق تعاون ایران بر ضرورت جلسات مکرر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید و اظهار داشت: در حال حاضر بحث اصلاح موادی از قانون تعاون در صحن علنی مجلس در حال بررسی است که قرار بود به همین منظور در خدمت رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی و نظارت بر اجرای قانون سیاست‌های کلی اصل 44 مجلس شورای اسلامی باشیم که این امر محقق نشد.



در ادامه این نشست «داریوش پاک بین» دبیرکل اتاق تعاون ایران با تبریک ولادت پیامبر (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) و با ابراز امیدواری نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی و رونق تولید گفت: یکی از افتخارات ما این است که بحث اصلاح قانون تعاون در این دوره در حال انجام است و همه باید تلاش کنیم در اصلاح قانون تعاون منافع تعاونگران در نظر گرفته شود.



وی در همین راستا افزود: جلسات متعددی با حضور نمایندگان اتاق تعاون ایران و نمایندگان مجلس برگزار که پیشنهادات اتاق تعاون احصاء و به نمایندگان مجلس ارائه شده است.



وی گفت: در بحث اصلاح قانون هیچ کس بهتر از تعاون‌گران نمی‌تواند صاحب‌نظر باشد و ما معتقدیم همان‌طوری‌که دولت نباید در تعاون دخالت کند مجلس هم اجازه دخالت در امور تعاونی‌های را نباید داشته باشد.



پاک بین با اشاره به این‌که گروهی تمایل ندارند که بخش مردمی تعاون مستقل شود گفت: ما معتقدیم که ماده 38 قانون دست و پا گیر است و انتظار داریم از برخوردهای دوگانه بین بخش تعاون و خصوصی پرهیز شود و همان‌طوری با بخش تعاون رفتار شود که با بخش خصوصی رفتار می‌شود.



دبیرکل اتاق تعاون ایران با تاکید بر لزوم انسجام و وحدت رویه بین اتاق‌های تعاون و اتحادیه‌های تعاونی در این مقطع زمانی که طرح اصلاح موادی از قانون تعاون در صحن علنی مجلس در حال بررسی است گفت: متأسفانه در حال حاضر یک صدایی در بخش تعاون وجود ندارد به طوری‌که که نمایندگان مجمع اتاق تعاون در جلسات مسائلی را مطرح و موافقت می‌نمایند که در خارج از جلسات منکر موافقت و نظرات خود می‌شوند.



پاک بین با بیان این‌که چه ارتباطی دارد که کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی بیاید در بخش تعاون دخالت کند و نظرات خودش را اعمال کند گفت: تعاون‌گران باید از حقوق خود دفاع کنند و نگذارند دیگران به جای آن‌ها تصمیم بگیرند.



وی گفت: در حال حاضر باید تلاش کنیم تا اصلاح قانون تعاون با اعمال نظرات اتاق تعاون ایران به عنوان پارلمان بخش تعاون کشور به سرانجام برسد و در این خصوص لازم است تا از تمامی ظرفیت اتحادیه‌ها و اتاق‌های تعاون استانی و تعامل مثبت آن‌ها با نمایندگان مجلس استفاده شود.



محمدرضا دقیقی، رئیس کمیسیون تجارت، صنعت و صنایع دستی اتاق تعاون ایران گفت:  بسیاری از تعاون‌گران در حال حاضر از مسائل موجود دلسرد هستند، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بارها در جمع اعضای اتاق بازرگانی حضور پیدا می‌کند ولی تا به حال حاضر نشده است حتی یک نشست با تعاونگران داشته است .

وی با بیان این‌که بخش خصوصی ضد بخش تعاون است گفت: اتاق تعاون باید آیه شریفه « وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ؛ و در نیکوکارى و پرهیزگارى با یکدیگر همکارى کنید و در گناه و تعدى دستیار هم نشوید و از خدا پروا کنید که خدا سخت ‏کیفر است» (مائده/2) را عملی کند و وفاق و همدلی بین تعاون‌گران ایجاد نماید.

رضا علیخانزاده، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق تعاون ایران با اشاره به این‌که عزت‌مندی در ید واحد بودن است گفت: مشکلی که در حال حاضر در بخش تعاون وجود دارد تفرق بین تعاون‌گران است. باید جلوی این تفرق را گرفت و مطالب را باید واحد کرد در این صورت مجلس و یا دولت تابع نظر تعاونگران خواهد بود.

وی افزود: با توجه به موقعیت موجود، نامه‌ای به اتاق‌های تعاون و اتحادیه‌ها ارسال شده و بر ضرورت انسجام و ید واحده تاکید شود.

captcha