به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش مشترک رؤسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی و مدیران فرهنگی و اجتماعی شهرداریهای کشور امروز دوم بهمن ماه با حضور محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و حجتالاسلام قرائتی برگزار شد.
توجه به واجبات پیش از مستحبات
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی طی این مراسم به بیان توصیههایی برای مسئولان شهری پرداخت و با اشاره به اصل قرآنی توجه به واجبات پیش از مستحبات، اظهار کرد: تا زمانی که کارهای واجب وجود دارد به سراغ مستحبات نروید همچنین وقتی میتوان کارهای ارزان انجام داد چرا باید به سراغ کارهای گران و میلیاردی رفت؛ وقتی میتوان مسجدی ساده و ارزان ساخت چرا باید پول ساخت 10 مسجد را به یک مسجد میلیاردی اختصاص داد در شرایطی که به شدت نیازمند ساخت مساجد در برخی مناطق شهری هستیم.
دعوت مسئولان شهری به کارهای عمیق و ماندگار
قرائتی مسئولین شهری را به انجام کارهای ماندگار و عمیق دعوت کرد و گفت: از کارهای سطحی و یک بار مصرف پرهیز کنید به طور مثال امروز ما با کمبود طلبه به علت برخی امکانات مواجه هستیم در این راستا ساخت حوزههای علمیه را در دستور کار خود قرار دهید؛ امروز ما شاهد وجود 30 هزار مسجد بدون روحانی هستیم ولی ما مسائل مساجد را جدی نمیگیریم و روی این مسئله حساس نیستیم.
از کارهای گذشته استغفار کنید
حجتالاسلام قرائتی از مسئولان شهری خواست نسبت به کارهای گذشته خود استغفار کند و گفت: چرا این همه شهرک ساخته شده اما به فکر مسجدها نبودهایم. جاده تهران کرج که روزانه دو تا سه میلیون در آن رفت و آمد صورت میگیرد چند مسجد دارد؟ بازار قدیمی تهران با چنین حجمی از جمعیت چرا باید به همان مساجد قدیمی محدود باشد.
ضرورت عامل بودن مسئولان شهری به آنچه در ابعاد فرهنگی تبلیغ میکنند
رئیس ستاد اقامه نماز عامل بودن مسئولان شهری به آنچه در ابعاد فرهنگی تبلیغ میکنند را ضروری ارزیابی و عنوان کرد: شهرداری میبایست با سایر نهادها تعامل داشته باشد و ظرفیت آنها برای ساخت مساجد استفاده کند به طور مثال آموزش و پرورش میتواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند.
ساخت مصلا بدون تزئینات؛ سفارش امام خمینی
حجتالاسلام قرائتی در بخش دیگری از سخنان خود به تاکیدات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه مصلا را بزرگ، محکم و بدونه تزئینات بسازید اشاره و عنوان کرد: امروز در ساخت مصلا به تزئینات روی آوردهایم و همین امر باعث شده است که سالها این پروژه افتتاح نشده اما پروژههای دیگر که اهمیت آنان به مراتب کمتر از موضوع نماز بوده افتتاح شده است.
اصل دین را در قردادهایتان ملاک قرار دهید
قرائتی بر ضرورت توجه به مدیران و مهندسانی که در فرآیند پروژههای شهری دخیل هستند تاکید و تصریح کرد: کسی که از نماز خود میدزدد به طور حتم از آجر و سیمان میدزد. اصل دین را در قردادهایتان ملاک قرار دهید و به نماز عنوان یک کار فرهنگی بنگرید.
کمی از بودجه فرهنگی را باید صرف کارهای ارزان و تاثیر گذار کرد
رئیس ستاد اقامه نماز کشور به فهم نادرست برخی افراد از کارهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: گاهی هدف و رویکرد فعالیت فرهنگی را به درستی در نمییابیم و اشتباه عمل میکنیم. کمی از بودجه فرهنگی را باید صرف کارهای ارزان و تاثیر گذار کرد ولی ما از این مهم غافل شدیم.
وی با بیان اینکه شرایط نماز امروز در کشور ما به گونهای است که از سوی برخی کشورهای مسلمان تمسخر میشویم اظهار کرد: دربهای مساجد شهر باید در سه نوبت به روی مردم باز باشد همچنین سالنهای زیادی در سطح شهر وجود دارد که میتوان به صورت چند منظوره از آنها برای اقامه نماز و انجام سایر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.
غفلت از 2700 نکته حقوقی قرآنی
وی اسلام را دارای مبانی ظریف و دقیق دانست که باید به آن رجوع شود و گفت:2700 نکته حقوقی در قرآن وجود دارد ولی ما از آن غافل شدهایم.
حجتالاسلام قرائتی از مسئولان شهری خواست در تصمیمگیریهای شهری اسلام شناس را با خود همراه و از نظرات آنان استفاده کنند و گفت: برخی علم دین را دارند اما موفق به فهم دین نشدهاند در این راستا ضروری است که در انجام فعالیتها و پروژههای مختلف از نظرات کارشناسان دینی نیز بهرهمند شویم.
وی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه هر عضو شورای شهر باید خود متصدی یک مسجد شود یادآور شد: فرصت امروز را برای ارائه خدمت از دست ندهید شاید فردا در این سمت نباشید و فقط افسوس از دست دادن فرصتها برایتان باقی بماند.