معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از علمای دینی در خواست کرد تا در بهبود وضعیت محیط زیست و آلودگی هوا با بیان فتوا و حکم دینی مشارکت داشته باشند و گفت: این قشر فرهیخته جامعه میتوانند در بهبود وضعیت این دو موضوع مهم بسیار مؤثر عمل کنند.
وی به برپایی نشستی در ارتباط با حقوق محیط زیست با حضور علمای حوزه علمیه اشاره و عنوان کرد: در این نشست راهکارهای چگونگی استفاده از فتاوای علما در رابطه با آلودگی هوا مورد بررسی قرار گرفت.
ضرورت استفاده از دیدگاههای دینی در اصلاح رفتار شهروندان
ابتکار بر ضرورت استفاده از دیدگاههای دینی در اصلاح رفتار شهروندان تصریح و تأکید کرد: اگر به آموزههای دینی و قرآنی رجوع کینم بسیاری از دیدگاهها در ارتباط با آلودگی هوا و محیط زیست وجود دارند که قابل فهم هستند.
معاون رئیس جمهور موضوع محیط زیست و آلودگی هوا را از جمله اموری دانست که امروز نیاز به بررسی دقیق در قالبهای جدید و نوین دارد و گفت: ممکن است موضوعات اشاره شده جزو مسائل مستحدثه نیز قرار گیرند.
مبانی دینی را به زبان روز ترجمه نکردیم
ابتکار با بیان اینکه بسیار زیبا به مسائل مربوط به محیط زیست در آموزههای دینی پرداخته شده است گفت: اما ما از این منابع غنی غافل شدهایم و آن را به زندگی روزمره مردم وارد نکرده و به زبان روز ترجمه نکردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اگر علمای دینی به بررسی مسائل مربوط به محیط زیست و آلودگی هوا در آموزههای دینی بپردازند مطمئنا توصیههای بیشتری را برای مسئولان خواهند داشت تا مردم.
شهروندان متوجه قاعده لاضرر باشند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شهروندان را متوجه قاعده لاضرر (ضرر در اسلام مشروعیت ندارد) کرد و گفت: با بیرون آوردن ماشینهای آلاینده و یا رها کردن زباله در محیط زیست باید توجه داشته باشیم که حقوق دیگران را ضایع و حق الناس بر گردن داریم.