به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ششمین یادواره سرداران و شهدای محله صحرا، در مسجد قبله جهرم و با حضور خانواده شهدا، مردم شهیدپرور و با روایتگری جانباز و آزاده سرافراز، سیدناصر حسینیپور، نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» برگزار شد.
حسینیپور در این یادواره از دو گروه از یاران امام(ره) یعنی یاران سیاسی و یاران نظامی امام سخن گفت و یاران سیاسی امام را علمایی خواند که مکتب سیاسی امام را شکل دادند که برای مردمسالاری دینی و اداره جامعه در دنیا حرف برای گفتن دارد.
وی همچنین، کسانی که مکتب دفاعی امام(ره) شکل دادند را کسانی خواند که نظامی نبودند و در هیچ دانشگاه نظامی درس نخوانده بودند.
حسینیپور با بیان اینکه ما نتوانستیم این مکتب دفاعی را خوب تدوین کنیم ولی دشمنان ما این مکتب را خوب میشناسند، چون دیدند این مکتب دفاعی را توانستیم صادر کنیم، گفت: از بین کشورهایی که این مکتب به آنجا صادر شد، لبنانیها بهترین استفاده از آن را کرده و به صورت میدانی عمل کردند.
وی از الگو بودن حسین فهمیده برای عملیات استشهادی رزمندگان لبنانی سخن گفت و در ادامه در مورد ویژگیها و شاخصههای مکتب دفاعی امام خمینی(ره) مطالبی ارائه کرد.
نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» عشق به اهل بیت(ع)، تدبیر و ولایتمداری، توجه به بیتالمال، نوآوری و ... را از جمله ویژگیهای مکتب دفاعی امام(ره) برشمرد که همین عشق به اهل بیت(ع) در این مکتب، کمر دشمن را شکست.
وی با ذکر خاطراتی، گفت: بیشترین مفقودالاثرهای دوران دفاع مقدس مربوط به عملیاتی بود که با رمز مقدس بیبی دو عالم حضرت زهرا(س) انجام میشد.
حسینیپور همچنین، با بیان خاطراتی از پرهیز از نوشیدن آب توسط رزمندگان در عملیاتی که با نام حضرت اباالفضل العباس(ع) انجام میشد، این عمل را به واسطه عشق به اهل بیت(ع) ذکر کرد.
وی خاطراتی از سختیهای دوران اسارت و تعجب فرماندهان عراقی از موفقیتهای اعجاب برانگیز رزمندگان که با عنایات اهل بیت(ع) به دست میآمد در بازجوییها نیز بیان کرد.
حسینیپور از وجود تحریمهای زمان جنگ نیز که به سختیهای جنگ افزوده بود، سخن گفت و موفقیت و پیروزیها را به برکت اهل بیت(ع) دانست.
وی در ادامه با ذکر نمونههایی از تدبیر فرماندهان جنگ و توجه آنها به بیتالمال در اوج جنگ تحمیلی که برای دیگران درسآموز است، مطالبی بیان و از استفادههای شخصی از بیتالمال توسط افرادی که امروزه انجام میشود، انتقاد کرد.
این آزاده و جانباز دوران دفاع مقدس با تأکید بر توجه و دقت در استفاده از بیتالمال گفت: شهدا نیازی به یادواره ندارند چون آنها در جایی دیگر حق خود را گرفتهاند.
وی شهدا و خون شهدا و استخوانهای شهدای تفحص شده را موجب قدرت ملی و بازدارندگی در برابر دشمنان و قدرت دیپلماسی ایران ذکر کرد.
حسینیپور از رفتارهای وحشیانه عراقیان با خود که یک پا را از دست داده و پای دیگر مجروح بوده و دیگر اسرای ایرانی خاطراتی متأثر کننده را روایت کرد و ایستادگی در برابر این همه ظلم را به واسطه مکتب دفاعی امام(ره) که برگرفته از مکتب اهل بیت(ع) است، دانست.
نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» با بیان رشادت و ایثارگریهای فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس در حفظ و حراست از یادمانهایی از جنگ به عنوان سند افتخار ما و زبونی دشمن برای آیندگان، از نابودی بخشی از نمادهای آن دوران توسط برخی از جمله کسانی که تانکهای منهدم شده که اسناد جنگ بودند را به کارخانههای ذوب آهن بردند و به قمیت ناچیز فروختند، انتقاد کرد.
وی همچنین، از یکسانسازی گلزار شهدا به سبک سربازان جنگ جهانی، انتقاد کرد و گفت: هر شهید با آن تابلوی آلومینیومی با تصویر شهید درون آن یک نمایشگاه بود.
حسینیپور از دستنخورده باقی ماندن گلزار شهدای جهرم به عنوان یادگارهای دوران جنگ ابراز خشنودی کرد و با ذکر خاطرهای دیگر، نوآوری را از جمله ویژگیهای مکتب دفاعی امام خواند و نمونههایی از این نوآوریها را یادآور شد.
وی در پایان با بیان اینکه دنیای غرب به بنبست فکری و اخلاقی رسیده، گفت: دنیای غرب از سانتریفیوژهای نطنز و فردو، از دهانه تنگه هرمز و ... نمیترسد بلکه از فرهنگ شهادتطلبی که ریشه در عاشورا و عدالتطلبی که ریشه در نهضت انتظار دارد و از ولایت میترسد.
در ابتدای این یادواره نیز مسئول ستاد برگزاری به میهمانان و حضار خوشآمد گفت و توضیحاتی در معرفی میهمان ویژه و راوی یادواره ارائه کرد. در حاشیه مراسم نیز نمایشگاهی از ادوات جنگی همچنین، نمایشگاهی فرهنگی با موضوع شهید و شهادت و ارزشهای دفاع مقدس برپا شده بود.