کد خبر: 1365746
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰
کیفی تأکید کرد:

توجه به ملاحظات فرهنگی ـ اسلامی در شکل‌دهی به نماهای شهری

گروه اجتماعی: عضو جامعه قاریان قرآن کشور با تأکید بر در نظر گرفتن ملاحظات فرهنگی ـ اسلامی در شکل‌دهی به نماهای شهری گفت: اگر در پردازش نمادهای شهری، سبک زندگی اسلامی نهادینه شود، این امر تقویت مسائل اعتقادی مردم را به‌دنبال دارد.


عباس کیفی‌بجستانی، عضو جامعه قاریان قرآن کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، در باب وجود نمادهای قرآنی در کاهش جرائم گفت: نمادها و تابلوهایی از کلام اهل‌ بیت(ع)، آیات قرآن و سخنی از شهدا و بزرگان در چهارراه‌ها و نقاط حساس و مهم شهر موجب ترویج و گسترش فرهنگ قرآنی ـ دینی در جامعه شهری است، لذا چهره انقلابی و مذهبی شهر باید حفظ و گسترش پیدا کند، چرا‌که این حرکت مردم را بیشتر با معارف دینی آشنا کرده و در زندگی روزمره آنان تأثیرگزاری بیشتری برجای می‌گذارد.



وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی شهرها باید از نهادهایی هم‌چون فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی و ... جهت زیباسازی معنوی شهر استفاده کنند، اظهار کرد: شهرداری وظیفه اصلی در زیباسازی شهرها را برعهده دارد که باید مساعدت و همکاری دیگر دستگاه‌ها و نهادها را با روش‌های مختلف جذب کنند.



ضرورت توجه به مسائل اعتقادی در پردازش نمادهای شهری 



عضو جامعه قاریان قرآن کشور در باب اینکه توجه به مسائل اعتقادی در پردازش نمادهای شهری چه جایگاهی دارد، عنوان کرد: دین اسلام بزرگترین نعمت الهی و بالاترین سرمایه معنوی است، لذا اگر در پردازش نمادهای مختلف شهری سبک زندگی اسلامی را نهادینه کنیم، این امر باعث تقویت مسائل اعتقادی مردم شهر می‌شود.



کیفی‌بجستانی با اشاره به اینکه سبک زندگی برگرفته از باورها، اعتقادات و ارزش‌های مردم است و این نیز در هویت‌بخشی جامعه بسیار اهمیت دارد، عنوان کرد: نوآوری و خلاقیت در تبیین و تبلیغ سبک زندگی اسلامی در هویت‌بخشی قرآنی در مردم و جامعه شهری بسیار تأثیر دارد، به‌طور مثال اگر به معماری سنتی دقت کنیم استفاده از رنگ فیروزه‌ای، رو به قبله ساختن بنا، به‌کار بردن نمادهای دینی مانند نصب کاشی‌های مزین به آیات قرآنی و ادعیه‌ دینی و استفاده از نمادهای دینی دیگر در خانه‌های سنتی مرسوم بود وآن شیوه به خانه‌ها روح اسلامی و دینی می‌بخشید و به تبع آن، ساکنان خانه نیز متأثر از این گونه ارزش‌ها و نشانه‌ها می‌گردیدند.



لزوم تناسب بین موضوع قرآنی و محل ارائه آن در زیباسازی شهرها



وی درباره تناسب بین موضوع قرآنی و محل ارائه آن در زیباسازی شهرها با نمادهای قرآنی، گفت: با استفاده از آیات و روایات بهتر می‌توان نکات دینی را به مردم آموزش داد و نیازی به نشان‌ دادن برخی تصاویر برای پرداختن به یک مسئله نیست، به‌عنوان مثال برخی از تصاویری که برای حجاب استفاده می‌شود بیشتر تهییج‌کننده و جذب‌کننده است تا این‌که بخواهد مطلب و مفهومی را به مخاطب القا کند.



عضو جامعه قاریان قرآن کشور افزود: نظام آفرینش با همه پیچیدگی‌ها و عظمتش به وجود انسان افتخار می‌کند، زیرا میان آفریدگان، تنها اوست که به مقام عبودیت و بندگی رسیده و مسیر کمال و سعادت، پیش رویش گشوده شده است.



کیفی‌بجستانی خاطرنشان کرد: زمانی معارف دینی در جامعه به مرحل پذیرش و باور تبدیل می‌‌شود که دو راهبرد اولیه، یعنی «تعظیم» و«تکریم»، در انسان شکل گرفته و دین و معارف الهی، به‌درستی برای انسان «تبیین» شده باشند، آن‌گاه با «تشویق»، انسان به‌سمت عمل حرکت و با «تحذیر»، از عواقبش پرهیز می‌کند.

captcha