کد خبر: 1365963
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۱

افتتاحیه مسابقات سراسری قرآن اوقاف در بخش شکوفه‌ها برگزار شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مراسم افتتاحیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف و امور خیریه در بخش شکوفه‌ها، صبح امروز، شنبه، پنجم بهمن‌ماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان اوقاف و امور خیریه، مراسم افتتاحیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف و امور خیریه در بخش شکوفه‌ها، با تلاوت زینب خزعلی‌زاده، نفر اول مسابقات قرآن شکوفه‌ها در سال 91، در تالار فرهنگ تهران آغاز به کار کرد و گروه تواشیح «اهل الکساء» استان البرز که از گروه‌های ممتاز کشوری است، به اجرای برنامه پرداخت.

در ادامه معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مسابقات قرآن و مأنوس بودن با آیات الهی، پیام‌های متفاوتی دارد، اظهار کرد: حضور در این مسابقات، آغاز حرکتی است تا در عمل به رهنمودهای قرآن سبقت بگیریم، زیرا مسابقه اصلی در دنیا در رابطه با عمل به آیات الهی است.

وی با اشاره به راهکارهای انس با قرآن گفت: تلاوت قرآن ابزار خاصی می‌خواهد تا آن تلاوت، تلاوتی آسمانی باشد و ما بتوانیم به قرب الهی برسیم که بالاترین آن، تلاوت قرآن همراه با تدبر در آیات الهی است.

فرزانه، طهارت ظاهر و باطن را یکی از راهکارهای انس با قرآن عنوان کرد و افزود: پیامبر اکرم(ص) فرموده‌اند که «لب و دهانی که قرآن تلاوت می‌کند، نباید اهل گناه باشد»؛ بنابراین اگر ما تجسم عینی قرآن را در زندگی خود داشته باشیم، یعنی وقتی هر آیه‌ای از قرآن تلاوت می‌کنیم، سعی در عمل به آن داشته باشیم، به طور حتم یکی از عاملان قرآن محسوب خواهیم شد.

مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه باید به آن چه از علم قرآن فرا می‌گیریم؛ عمل کنیم، تصریح کرد: اگر به رهنمودها و علم قرآن بی‌توجهی شود، نه تنها تلاوت آن سودی نخواهد داشت، بلکه ممکن است اثرات منفی‌ را هم به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه انس با قرآن تنها تلاوت آن نیست، خاطرنشان کرد: انس با قرآن باید به طوری باشد که وقتی یک روز قرآن را تلاوت نکنیم، احساس پوچی داشته باشیم. مأنوس بودن با قرآن به معنای شناختن آن است.

فرزانه با اشاره به اینکه شناخت بطن قرآن در گرو این است که مطالعه و معرفت خود را نسبت به این کتاب آسمانی وسعت دهیم، گفت: ما در ام‌القرای جهان اسلام زندگی می‌کنیم و امام‌خمینی(ره) انقلابی را به پیروزی رسانده است تا جامعه‌ای قرآنی داشته باشیم، بنابر این حافظان و قاریان قرآن رسالت خطیری دارند.

مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه، نگهداری قرآن در خانه را اولین قدم در رابطه انس با قرآن دانست و ادامه داد: برخی از افرادی که سواد تلاوت قرآن ندارند، تصور می‌کنند نباید آن را در خانه نگهداری کنند، در صورتی که یکی از عبادات چشم، نگاه به آیات قرآن است؛ بنابر این به این روش نیز می‌توان با قرآن مأنوس شد.

فرزانه گوش دادن به تلاوت قرآن و همچنین قرائت آیات الهی را یکی دیگر از عبادات عنوان کرد و افزود: انگیزه آموزش و تلاوت قرآن را باید در بین افراد نهادینه کنیم که این امر با رفتار قرآنی امکان‌پذیر است.

وی در پایان با اشاره به اقدامات ضد دینی دشمنان در رابطه با تمسخر دین و پرداختن مسلمانان به سرگرمی‌های دنیوی خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام همواره توطئه‌هایی در رابطه با انحراف و به حاشیه کشاندن قرآن عملیاتی می‌کنند که امیدواریم شکوفه‌های قرآنی و نوجوانان ما با عمل به آیات الهی و ترویج دین اسلام توطئه‌های شوم دشمنان را خنثی سازند.

بنابر این گزارش، داوری این دوره از مسابقات در بخش بانوان بر عهده، نجات صحاف، رباب اسدی، ناهید سلطانی، شیما چنگی، حوریه عقبایی، مژگان خان‌بابا، اعظم الماسی، محبوبه کاتب، راضیه احمدی، زهرا افخمی و نسرین نافذکلام گذاشته شده است.

همچنین در بخش آقایان نیز محمد‌رضا ابوالقاسمی و محمد‌جواد پناهی در بخش تجوید، رضا محمد‌پور در بخش صوت، رضا عابدین‌زاده و حسین طرقی در بخش حسن حفظ، علی‌اکبر ملک‌شاهی و قاسم رضیعی در بخش لحن، سید‌مهدی سیف و حسین اخوان‌اقدم در بخش وقف و ابتدا و حبیب مهکام رئیس هیئت داوران و امین پویا به عنوان استاد راهنما به امر قضاوت این مسابقات خواهند پرداخت.

در این دوره از مسابقات 103 شرکت‌ کننده دختر حضور دارند که 17 نفر از شرکت‌کنندگان در رشته حفظ کل قرآن کریم، 20 نفر در رشته حفظ بیست جزء قرآن کریم، 35 نفر در رشته قرائت ترتیل قرآن کریم و 31 نفر در رشته قرائت تحقیق قرآن کریم به مدت سه روز با هم به رقابت می‌پردازند.

پس از مراسم افتتاحیه، مسابقات در رشته حفظ کل قرآن کریم آغاز شد و تا ظهر ادامه داشت و بعد از ظهر امروز نیز مسابقات در رشته قرائت ترتیل قرآن کریم پیگیری شده و پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و پذیرایی، تا ساعت 20 و سی دقیقه شب ادامه خواهد یافت.

همچنین برنامه‌های روز دوم مسابقات نیز از ساعت هشت صبح روز یکشنبه، ششم بهمن در رشته‌های حفظ کل و سپس حفظ 20 جزء قرآن کریم آغاز می‌شود و بعد از ظهر و شب نیز در رشته قرائت قرآن کریم پیگیری خواهد شد.

برنامه های روز سوم مسابقات نیز از ساعت هشت صبح روز دوشنبه، هفتم بهمن با رقابت شرکت‌کنندگان در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم آغاز می‌شود و با پایان یافتن مسابقات در این رشته، مرحله نهایی مسابقات در رشته حفظ کل قرآن کریم پیگیری خواهد شد.

عصر روز دوشنبه نیز مسابقات مرحله نهایی در رشته قرائت قرآن کریم برگزار می‌شود و شامگاه همان روز نیز مراسم اختتامیه با معرفی نفرات برتر این دوره از مسابقات برگزار خواهد شد.

captcha