کد خبر: 1366331
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۸

وقتی بلندگوهای القاعده صدای مسلمانان آفریقای مرکزی را خاموش می‌کند

گروه بین‌الملل: درگیری‌ها و کشتار مسلمانان در سرزمین الماس‌ها در سکوت خبری کامل ادامه دارد؛ چراکه حمایت از گروه شورشی «سلکا»، وابسته به القاعده، خواسته هیچ‌یک از کشورهای اسلامی نیست و مسیحیان تندرو نیز از این خلأ، برای کشتار شهروندان مسلمان بهره می‌برند.


در ماه می سال 2013، شبه ‌نظامیان وابسته به القاعده در آفریقای مرکزی، با تشکیل ائتلاف «سلکا»، دولت این کشور را سرنگون کرده و رهبر خود٬ «میشل جوتودیا» را به عنوان نخستین رئیس‌جمهور مسلمان آفریقای مرکزی انتخاب کردند و از این زمان بود که درگیری‌ها بین طرفداران مسیحی هوادار «فرانسوا بوزیزه»٬ رئیس‌جمهور سرنگون شده و ائتلاف «سلکا» آغاز شد.



البته درگیری بین هواداران دو رئیس‌جمهور به پایتخت و شهرهای بزرگ نیز کشیده شد و از این زمان بود که شهروندان مسلمان آفریقای مرکزی تاوان زیاده‌خواهی گروه‌های وابسته به القاعده را پرداخت کردند و قربانی حملات گروه‌های مسیحی هوادار «بوزیزه» شدند؛ در حقیقت، القاعده که مدعی اسلام و ترویج تعالیم دینی است، با اقدامات افراط‌گرایانه خود همانند بلندگویی عمل می‌کند که صدای درد و رنج‌های مسلمانان در جهان امروز را خاموش می‌کند و اجازه نمی‌دهد که حتی گروه‌هایی که واقعا قصد حمایت از مسلمانان را دارند به وظیفه خود عمل کنند.



سازمان همکاری اسلامی اگرچه به عنوان نماینده 57 کشور اسلامی ادامه خشونت‌ها در آفریقای مرکزی را محکوم کرده ولی در بیانیه خود به وضوح خشونت علیه «مسلمانان» را ذکر نکرده است؛ چراکه می‌داند، القاعده مدعی اسلام، در سمت دیگر به خشونت علیه شهروندان مسیحی دست زده است و این سازمان فقط باید هر دو طرف درگیر را به آرامش فرابخواند و نمی‌تواند به‌صورت یک‌طرفه از شهروندان مسلمانی که قربانی تندروی گروه‌های مسیحی شده‌اند، حمایت کند.



البته نکته مهم درمورد وضعیت آفریقای مرکزی، حملات وحشیانه‌ای است که توسط گروه‌های تندروی مسیحی علیه مسلمانان در شهر بانگوئی صورت می‌گیرد. این گروه‌ها وحشی‌گری را تا حدی پیش برده‌اند که پس از قتل شهروندان بی‌دفاع، جنازه‌ها را مثله می‌کنند و اعضای بدن مسلمانان را می‌خورند و این نشان‌گر وضعیت وخیم انسانی در سرزمین الماس‌هاست.



القاعده به عنوان افراطی‌ترین گروه مدعی اسلام در عصر حاضر، تنها در کشورهای مسیحی‌نشین دست به خشونت نمی‌برد بلکه مسلمانان سوریه، عراق، پاکستان و افغانستان نیز قربانی این گروه به‌ظاهر اسلامی هستند و بر همین اساس، سکوت کشورهای اسلامی در قبال اقدامات تروریستی این گروه، راه را برای سو‌‌ء‌تفاهم‌ها باز می‌کند؛ کشتار شهروندان مسلمان و مسیحی در آفریقای مرکزی در هر شکل محکوم است و هر کشوری بر اساس تعهدات بین‌المللی خود وظیفه دارد که این خشونت‌ها را محکوم کند؛ چه این خشونت از طرف گروه‌های تندروی اسلامی باشد یا مسیحی.



امروز، فرانسه که از بنیان‌گذاران استعمار در جهان است، اگرچه برای تصاحب دوباره الماس‌های آفریقای مرکزی به اعزام نیرو و «نجات شهروندان» اقدام کرده است ولی در هر صورت با صدور بیانیه و محکوم کردن خشونت‌ها، در جامعه بین‌الملل، اقدامات خود را توجیه می‌کند ولی با سکوت کشورهای اسلامی، صدای القاعده بلندتر از قبل به گوش جهان می‌رسد و جهانیان، اسلام را معادل القاعده و مسلمان را معادل تروریست می‌دانند و همین برای گروه‌های تندروی مسیحی کافی است تا به جنایات خود علیه این «تروریست‌ها»(!) ادامه دهند و چه بسا، برخی وجدان‌های ناآگاه از این اقدامات وحشیانه حمایت هم بکنند.



نکته قابل تأمل دیگر، عدم اطلاع‌رسانی درست در مورد وقایع آفریقای مرکزی در رسانه‌های اسلامی است. کمتر شهروند مسلمانی است که نام آفریقای مرکزی و خشونت‌های آن را در شبکه‌های تلویزیونی جهان اسلام شنیده باشد، چراکه نوعی محافظه‌کاری در این رسانه‌ها به چشم می‌خورد که ناشی از هراس آنان از القاعده است.



این رسانه‌ها فقط به این دلیل که «القاعده را ناراحت نکنند» از ذکر این مسئله که این خشونت‌ها نتیجه ورود این گروه تروریستی به عرصه سیاسی آفریقای مرکزی است، خودداری می‌کنند و به تبع آن، از بیان خشونت‌هایی که علیه شهروندان مسلمان صورت می‌گیرد، هراس دارند چراکه می‌دانند گروه‌های مسیحی این اقدامات را برای انتقام از القاعده صورت می‌دهند.



کشتار، سلاخی شهروندان بی‌دفاع، زنده سوزاندن و شکنجه مسلمانان مسائلی نیستند که بتوان به راحتی از آن‌ها گذشت؛ این اخبار توسط رسانه‌های غیراسلامی هر روز مخابره می‌شود و حتی گزارش‌های مبسوطی درباره خشونت‌ها علیه مسلمانان، به رشته تحریر درمی‌آید ولی رسانه‌های مشهور جهان اسلام، شاید از این اخبار فقط چند خبر کوتاه و تعدادی عکس از جنازه‌هایی که بر روی زمین کشیده می‌شوند، منتشر می‌کنند و بدین ترتیب وظیفه رسانه‌ای و شرعی خود را انجام می‌دهند!



رسانه‌های اسلامی در شرایط کنونی و درحالی‌که کشورهای خاورمیانه شاهد جنایات بی‌وقفه القاعده علیه مسلمانان شیعه و سنی هستند، باید بیش از پیش به انعکاس اقدامات ضداسلامی این گروه تروریستی بپردازند و در عین این‌که از این گروه ابراز انزجار می‌کنند، خشونت‌ها علیه مسلمانان به دلیل انتقام از فعالیت‌های تروریستی القاعده را نیز محکوم کنند. این اقدام باعث خواهد شد که مردم جهان بدانند که کشورهای اسلامی به‌هیچ‌وجه موافق اقدامات تروریستی نیستند و این گروه‌های تندرو خطری جدی برای همه به شمار می‌روند.

captcha