کد خبر: 1366363
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۶
رکنی:

احیای معماری اسلامی آسمان آبی را به ارمغان می‌آورد

گروه سلامت: رئیس اداره محیط زیست استان قم گفت‌: احیای معماری اسلامی در شهرهای بزرگ می‌تواند در کاهش آلودگی هوا بسیار مؤثر بوده و هوای پاک و آسمان آبی را به ارمغان بیاورد.


محمودعلی‌ رکنی، رئیس اداره محیط زیست استان قم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای آنکه به یک محیط زیست سالم و پاک دست پیدا کنیم ضروری است که اقدامات زیست محیطی در این مقوله در کشور اجرایی شود.



وی افزود: سازمان محیط زیست و دستگاه‌های نظارتی که در مقوله زیستگاه سالم فعالیت می‌کنند باید با استفاده از آموزه‌های دینی و فرمایشات و توصیه‌های ائمه معصومین(ع) اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند.



رکنی خاطر نشان کرد: مسئولیت اجتماعی از مواردی است که باید مورد توجه آحاد مردم قرار گیرد و اگر همه اقشار جامعه به این مسئولیت در خصوص محیط زیست دست پیدا کنند می‌توان قدم‌های خوبی در این راستا برداشت.



نظم دادن اقدامات به زیست محیطی



رئیس اداره کل محیط زیست استان قم در ادامه گفت: نظم دادن اقدامات زیست محیطی و هدایت این اقدامات به سوی دالان قانونمندی از وظیفه همه نهادها و اقشار جامعه است و اگر این امر به شکل شایسته انجام شود می‌توان شاهد آسمان آبی و زیستی پاک بود.



وی با اشاره به ساختار و آرایش فضایی ساختمان‌ها و سازه‌های شهری تصریح کرد: اگر در شهرهای بزرگ جریان هوا جاری نباشد و آلودگی‌ها را از سطح آسمان تخلیه نکند هیچ‌گاه شاهد سالم بودن محیط زیست نخواهیم بود.



رکنی افزود: ما تاکنون به ساختار و آرایش فیزیکی سازه‌ها و ساختمان‌ها توجه نکرده‌ایم و احداث ساختمان به هر شکل و در هر منطقه‌ای باعث شده است که کولیدورها یا همان کانال‌های انتقال هوا از بین رفته و آلاینده‌ها ساکن در هوا باقی بمانند.



رئیس اداره کل محیط زیست قم اظهار داشت: در بحث معماری اسلامی همه این موارد مورد توجه قرار گرفته است.



احیای معماری اسلامی در شهرهای بزرگ می‌تواند در کاهش آلودگی هوا بسیار موثر بوده



وی تاکید کرد: احیای معماری اسلامی در شهرهای بزرگ می‌تواند در کاهش آلودگی هوا بسیار موثر بوده و هوای پاک و آسمان آبی را به ارمغان بیاورد.



رکنی گفت: آرایش فضایی ساختمان‌ها باید متناسب با فرهنگ و آموزه‌های دینی و معماری اسلامی باشد زیرا که در این معماری همه اصول حفاظت از محیط زیست قطعا در نظر گرفته شده است که تاکنون به آن توجه‌ای نداشته‌ایم.



بافت سنتی شهرها نزدیک به معماری اسلامی



مدیر کل اداره محیط زسیت استان قم بافت سنتی شهرها را تا حدودی نزدیک به معماری اسلامی دانست و اشاره کرد: در ساخت و سازهای جدید هیچ‌گونه اصول معماری اسلامی رعایت نمی‌شود و همین امر باعث وارانگی هوا شده و تجمع آلاینده‌ها هزاران عوارض زیست محیطی را به دنبال خود وارد شهرها کرده است.



وی گفت: اگر با توجه به حرکت قالب بادها در تهران که از غرب به شرق است ساخت و سازها را طوری هدایت کنیم که کانال گذر هوا در سطح شهر به وجود آید حرکت هوا باعث خارج شدن آلایندگی‌ها و کاهش آلودگی هوا در تهران خواهد شد.

captcha