محمد امید، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: طبق برآورد صورت گرفته سالانه 100 هزار میلیارد ریال درآمد از طرحهای خودکفایی کمیته امداد عاید خانوادههای مددجوی این نهاد میشود.
وی افزود: خودکفایی و کاریابی مددجویان کمیته امداد از مواردی است که این نهاد حمایتی به دنبال گسترش و پیروی از این طرح است و همه معاونتها برای دستیابی به این هدف همکاری لازم را با هم دارند.
تمایل مددجویان برای رسیدن به خودکفایی
امید خاطر نشان کرد: خارج شدن 120 هزار خانواده طی 9 ماهه گذشته از چتر پوششی کمیته امداد با کمک ایجاد اشتغال و اجرای طرح خودکفایی نشان از تمایل مددجویان برای رسیدن به خودکفایی است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی یادآور شد: این نهاد هر ساله شاهد رشد آمار خانوارهایی است که به خودکفایی رسیده و از دایره مستمریبگیران کمیته جدا شدهاند بهطوری که در سال 90 و 91 در مجموع 180 هزار خانواده مددجویان کمیته امداد با اشتغال خود از بدنه مستمری بگیران کمیته امداد جدا کنند.
امید تصریح کرد: طرح اشتغالزایی مددجویان طوری طراحی و برنامهریزی شده است که پس از 2 سال به سوددهی رسیده و مددجو از دایره حمایتی خارج و میتواند افراد دیگری را با بکار گرفتن در شغل ایجاد شده مورد حمایت اقتصادی خود قرار دهد.
درآمد حاصله از اشتغالزایی مددجویان
وی با بیان اینکه به طور متوسط با اجرای هر طرح اشتغالزایی کمیته امداد چهار نفر مشغول به کار میشوند ابراز داشت: درآمد حاصله از اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد کشور 3 الی 4 درصد در تولید ناخالص کشور نقش موثر داشته است.
امید بیان داشت: طبق آمارهای رسمی در حال حاضر حدود هفت درصد محصولات لبنی کشور، 17 درصد گلخانهها، هفت درصد دام گوشتی و شیری، 17 درصد حمل و نقل درون شهری، 12 درصد مشاغل خدماتی شهرهای کوچک و هفت درصد مشاغل خدماتی شهرهای بزرگ توسط طرحهای اشتغال کمیته امداد انجام میشود.
پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای عامل
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی بیان کرد: پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای عامل به متقاضیان خودکفایی و اشتغال کمیته امداد از عواملی است که 80 درصد آمار خانوارهای جدا شده از این نهاد را به خود اختصاص داده است.
امید گفت: اگر زیرساختهای اشتغال در خانوادهها ایجاد نشود و حوزه فرهنگی برای باسوادی و تعلیم خانواده حرکت نکند، اشتغال یا ایجاد نمیشود و یا پایدار نیست.
اجرای آموزشهای چند مرحلهای
وی با بیان اینکه 400 هزار نفر طی 9 ماه گذشته مورد آموزش شغلی قرار گرفتهاند خاطرنشان کرد: طرح مدل اشتغال کمیته امداد دارای 5 مرحله استعدادیابی، آموزشهای چند مرحلهای، کاریابی یا تسهیلات، نظارت و بازاریابی است.