به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی امروز، هفتمدی ماه با حضور در جمع اصحاب رسانه در تشریح مسائل روز حوزه سلامت به مسئله مورد بحث این روزهای کشور یعنی مقوله سیاستهای جمعیتی اشاره کرد و افزود: طبق بررسیهای صورت گرفته در مقطع زمانی قبل از اجرای طرحهای کنترلی جمعیتی مشخص شده بود که کشور با روند فعلی خود طی هر 17 تا 18 سال جمعیتش دو برابر میشود، مطمئنا با وضعیت بیکاری، امکانات موجود اقتصادی و... با ادامه چنین روندی امنیت کشور در حال حاضر تهدید میشد.
اشتباه ما در اجرای این برنامه عدم پیگیری دقیق در حین اجرا بود
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اشتباه ما در اجرای این برنامه عدم پیگیری دقیق در حین اجرا بود، ولی خطر تغییر هرمی جمعیتی هم اکنون نیز به درستی مطرح شده و رشد جمعیت به شدت کند شده است، بنابراین باید مقدمات و تدابیر مناسبی را در جامعه فراهم کنیم که ازدواج و فرزندآوری افزایش و فاصله فرزندآوریها کوتاهتر شود.
اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر توسط وزارت بهداشت ارائه شده بود
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتشار اسامی برخی از پزشکان زیرمیزی بگیر اشاره کرد و گفت: این لیست چند هفته پیش توسط یکی از مسئولان وزارت بهداشت به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه شده بود، سالیان قبل نیز این موضوع در کمیسیون مطرح و قرار بود که وزارتخانه اسامی چنین افرادی را اعلام کند.
برخی زیرمیزی را حق پزشک میدانند
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: متاسفانه برخی دریافت این مبالغ را حق افراد معرفی میکنند، اگر این حق باشد پس دیگران که چنین مبالغی را دریافت نمیکنند در اشتباه هستند؟ وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی به عنوان پاسبانان حوزه سلامت باید نظارت بیشتری به این امر داشته باشند وگرنه پوشاندن این مسائل دردی را دوا نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال افراد زیرمیزی بگیر آبروی جامعه پزشکی را میبرند و بعضا عنوان میشود برخی از این افراد درآمدهای چندصد میلیونی و میلیاردی دارند که نظارت بر این افراد بر عهده کمیسیون بهداشت نیست و نظام پزشکی و وزارت بهداشت باید نظارت بیشتری به چنین افرادی داشته باشند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی افزود: مشکل ما این است که هر گروه سیاسی و دولتی که عوض میشود، افرادی وارد وزارت بهداشت میشوند که در سیستم نبودهاند لذا مطابق سلایق خود عمل میکنند، تا زمانی که این سیستم سیاسی وجود داشته باشد و افراد صفر کیلومتر تحت عنوان شایسته سالاری در هر دوره وارد عرصه شوند مطمئنا مشکلات باقی خواهد ماند.
پوشش بیمهای خدمات طب سنتی ایرانی و اسلامی
مرندی همچنین به مقوله طب ایرانی و اسلامی در کشور و عدم پوشش بیمهای برخی از خدمات مرتبط با آن اشاره کرد و افزود: طب سنتی مسائل بسیار گستردهای دارد که به قرآن، عترت، احادیث و روایات برمیگردد و به مباحث مرتبط با ارتقا و حفظ سلامت تاکید ویژهای دارد ولی چون درآمد مالی ندارد کسی هم در پی استخراج و ارائه آن نیست.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نظارتهای کافی برای خدمات حوزه طب سنتی باید صورت بگیرد، گفت: اگر این کار را نکنیم همین اعتماد موجود نیز از بین میرود و از سوی مقابل داروهای که صحت آنها مشخص شده نیز باید مورد پوشش بیمهای قرار بگیرد.