کد خبر: 1367252
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۶
تولیدکننده آثار دیجیتال قرآنی:

نهادهای فرهنگی به حمایت از تولیدات دیجیتال قرآنی رغبت نشان دهند

گروه فضای مجازی: حمید افسری با بیان مشکلات پیش روی تولیدکنندگان آثار چندرسانه‌ای در حوزه قرآن گفت: نهادهای فرهنگی صرفاً تشویق به تولید آثار دیجیتال قرآنی می‌کنند، اما در عمل حمایتی صورت نمی‌گیرد.


حمید افسری، تولیدکننده آثار چندرسانه‌ای در حوزه قرآن و علوم اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) بر این جمله تأکید کرد که قرآن کریم در فضای مجازی، مهجور نیست گفت: از دید بازدید‌کنندگان و از دید مخاطبان، قرآن در فضای مجازی مهجور نیست. اگر یک نرم‌افزار قرآنی در کنار یک نرم‌افزار اجتماعی، آموزشی و حتی نرم‌افزار بازی قرار گیرد، اگر یک آماری از نرم‌افزارهای روز دنیا که در حوزه‌های قرآن کار شده‌اند بگیرید، مشاهده می‌کنید که آمار بسیار زیادی از سوی مخاطبان برای دانلود آن و یا خرید اقدام شده است.



قرآن مهجور است اما بین تولید‌کنندگان



مدیر مؤسسه فرهنگی مهاد رسانه‌پژوه(سوشیانت شیراز) با بیان اینکه مهجوریت قرآن در بین تولید‌کنندگان نرم‌افزارها است گفت: قرآن مهجور است اما بین تولید‌کنندگان. اینکه چرا قرآن در بین تولید‌کنندگان نرم‌افزارهای قرآنی، مهجور مانده و آنها علاقه‌ای زیادی برای سرمایه‌گذاری و تولید آن ندارند، با وجود اینکه می‌دانند کاربران، خیلی خوب از این‌ قبیل کارها استقبال می‌کنند. مؤسسه ما یک نمونه شفاف از این قضیه است که برای تولید یک نرم‌افزار قرآنی نزدیک به 60 میلیون تومان هزینه کرده است که قطعاً تا پایان سال آینده به صد میلیون تومان خواهد رسید.



مؤسسه‌ها دوست دارند یک کار نوین قرآنی را تولید کنند



مدیر مؤسسه فرهنگی سوشیانت شیراز در ادامه افزود: هزینه تولید یک نرم‌افزار کاربردی که مورد استقبال مردم باشد، حداقل از 20 تا 30 میلیون تومان شروع می‌شود و تا صد میلیون تومان می‌رسد. با این حال مؤسسه‌ها دوست دارند این کار را انجام دهند که یک کار نوین است که فضا و فرهنگ قرآنی را در رسانه‌های دیجیتال گسترش می‌دهد و می‌تواند بگوید که کشور ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام در این حوزه هم کار می‌کند، اما اغلب نمی‌توانند به تولید روی آورند.



نهاد‌های دولتی هیچ کمکی نمی‌کنند



افسری تصریح کرد: تولیدکننده برای حمایت به سراغ معاونت‌‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت‌های قرآن و عترت و یا سازمان اوقاف و امور خیریه می‌رود و توضیح می‌دهد و آنها ابراز می‌کنند که کار قرآنی بسیار خوب و عالی است و خیلی خوب می‌شود که تفاسیر شیعی به زبان‌های مختلف عرضه شود و همه این صحبت‌ها می‌شود اما در هنگام حمایت نهاد‌های دولتی هیچ کمکی نمی‌کنند.



وی ادامه داد: اگر مؤسسه‌ای علاقه‌مند به تولید نرم‌افزارهای قرآنی باشد با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد مجبور به این می‌شود که کل کار را کنار بگذارد و یا اینکه به سراغ یک موضوع دیگر رود که سریع‌تر به نتیجه برسد که هزینه کمتری هم داشته باشد.



تولید یک نرم‌افزار قرآنی کار بسیار دشواری است



این تولید‌کننده نرم‌افزارهای قرآنی خاطرنشان کرد: مهجوریت تولیدات قرآنی بیش‌تر از سمت مؤسساتی است که باید رغبت نشان دهند و دنبال این کار باشند که بسیار کار دشواری است. تولید یک نرم‌افزار قرآنی به خاطر محدودیت‌ها و شرایط حساسی که در متن، فونت، رنگ‌بندی، اعراب و تمامی موارد که از لحاظ گرفتن مجوز قاریان و یا مجوز تفسیر‌ها و مواردی از این قبیل، کار بسیار دشواری نسبت به سایر کارهای دیجیتال است.



مدیر مؤسسه فرهنگی سوشیانت شیراز در ادامه بیان کرد: نزدیک به شش سال است که مؤسسه سوشیانت هرساله‌ یک نسخه نرم‌افزار قرانی تولید و ارائه می‌کند و این موارد است که این مشکل‌ها را به وجود آورده است. اما اگر یک آمار کلی بگیرید متوجه می‌شوید که کاربر این علاقه‌ را دارد که یک نرم‌افزار قرآنی را روی گوشی خود داشته باشد.



مخاطبان دوست دارند که نرم‌افزار قرآنی بر روی گوشی‌های خود داشته باشند



وی یادآوری کرد: در حال حاضر به خاطر اینکه تولیدات قرآنی به صورت چندرسانه‌ای نرم‌افزاری و در فضای مجازی خیلی کم است، تولید‌کننده خیلی رغبت ندارد به اینکه امکانات بیشتر و محتوای کاربردی‌تری را بگذارد بخاطر اینکه کاربردی‌تر شود.



افسری تصریح کرد: مخاطبان به هر‌حال دوست دارند که نرم‌افزار قرآنی را بر روی گوشی‌های خود داشته باشند و بیشترین استفاده‌ای که دارند این است که از نرم‌افزار یک یا چند صفحه آن را بخوانند و در کنار آن چند تفسیر هم داشته باشند و برای بقیه ماه‌ها هم از آن استفاده کنند.



وی افزود: در حال حاضر نوع استفاده‌ای که مخاطبان هم از یک نرم‌افزار قرآنی مد نظرشان است در همین حد است و این به خاطر این‌ است که فعالان قرآنی و یا متخصصان علوم قرآنی تا امروز به این فکر نیافتادند که اگر کار پژوهشی، محتوایی و جدیدی را تولید می‌شود مانند کار‌های مکتوب انجام دهند شاید تأثیرگذار باشد.

captcha