کد خبر: 1368158
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
اکبری عنوان کرد:

لزوم استفاده از ظرفیت فقها برای پیشگیری از بروز بیماری‌های غیرواگیر

گروه سلامت: رئیس مرکز تحقیقات سرطان شیوه سبک زندگی و تغذیه نامناسب را علل بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان‌ها دانست و گفت: متاسفانه از پتانسیل فقها برای منع مصرف برخی از اقلام آسیب پذیر بر روی سلامت افراد به خوبی استفاده نکرده‌ایم.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان امروز 9 بهمن‌ماه در نشست خبری هفته‌ ملی مبارز با سرطان با بیان اینکه سالانه 85 هزار مورد جدید بیمار سرطانی در کشور به ثبت می‌رسد عنوان کرد: طبق بررسی صورت گرفته مشخص شده میزان ابتلای سرطان در بین مردان و زنان مساوی است اما این میزان در بین مردان کمی بیشتر است.



همچنین میزان رشد سرطان در کشور ما از تمام دنیا بالاتر است اما میزان ابتلا یک‌پنجم کشورهای غربی است وی بیشترین استان زنان مبتلا به سرطان را یزد و بیشترین میزان مبتلا به سرطان در میان مردان را استان مرکزی معرفی کرد و گفت: هم اکنون شایعه‌ترین سرطان در میان زنان سرطان سینه و در میان مردان سرطان پروستات شناخته می‌شود. از سوی دیگر سرطان معده نیز به عنوان کشنده‌ترین نوع سرطان معرفی می‌شود که میزان ابتلای به آن سیر نزولی پیدا کرده که دلیل عمده آن نیز نتیجه مراقبت‌های بهداشتی بود.



اکبری ادامه داد: امیدواریم در 10 سال آینده میزان سرطان بالاتر از ارقام فعلی نباشد ولی از سرطان‌های شایعه همچون سرطان معده کاسته می‌شود و در مقابل سرطان تخمدان و رحم جای سرطان سینه را بعنوان بالاترین آمار مبتلایان سرطان ایران بانوان را خواهد گرفت.



3 طرح خیریه در دستور کار مرکز قرار گرفته است



رئیس مرکز تحقیقات سرطان به تشریح بخشی از برنامه‌های پیش روی این مجموعه پرداخت و گفت: طبق بررسی صورت گرفته سه طرح خیریه در دستور کار مرکز قرار گرفته که بیمارستان شهدای تجریش با اختصاص هزینه‌ای 100 میلیارد تومانی از سوی خیرین، ساخت یک مرکز در منطقه یافت آباد تهران به عنوان قطب سرطان جنوب تهران و نیز ساخت مرکز خیریه در منطقه نوبنیاد تهران پیش‌بینی و طراحی شده است.



وی یاد آور شد: دو هفته پیش بود که موسسه خیریه موقوفات الحسنا اعلام آمادگی کرد که تمام هزینه‌های پژوهشی و تحقیقات مجموعه را بر عهده بگیرد. در حال حاضر آخرین کتاب سرطان زنان در ایران نوشته شده اما به چاپ نرسیده است که خیرین محقق‌پرور می‌توانند در این حوزه نقش مثمر ثمری را ایفا کنند.



اکبری در بخش دیگری از سخنان خود به کاربردن اصطلاح سونامی برای بیمار سرطان نادرست خواند و گفت: سونامی معمولا به بحرانی گفته می‌شود که به طور ناگهانی پدیدار و به طور کامل برطرف می‌شود اما بیماری سرطان سابق بر این وجود داشته، اعلام خطره کرده و در آینده از بین نمی‌رود و سال به سال افزایش پیدا می‌کند.



وی با تاکید بر اینکه ایران بیشترین نوع سرطان را به خود اختصاص داده است خاطر نشان کرد: بالا رفتن سن به تنهایی باعث بروز 70 درصد سرطان می‌شود طبق بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده در سال 50 سن امید به زندگی 56 سال ولی در شرایط فعلی این روند در بین زنان حدود 74 سال و در بین مردان 72.5 رسیده است.



رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: سازمان بهداشت جهانی پس از تحقیقات 15 ساله در سال 2013 اعلام کرد که ـلودگی هوا نیز سرطان زا است و ما نیز به یقین می‌توانیم بگویم که این مقوله در بروز سرطان بسیار مؤثر است.



اکبری وارنگی هوا را پدیده غیر عادی ندانست و گفت: آلودگی موجود در هوا موجب شده تا این مقوله تبدیل به معضلی برای کشور شود. در سال 80 بیشتر آلودگی‌ها در خانه بود ولی امروزه عوامل برون خانگی بیشترین درصد آلودگی هوا به خود اختصاص داده است.



اکبری اضافه کرد: بیماری‌های قلبی عروقی، سوانح و تصادفات، سرطان، بیماری‌های حول تولد و نیز امراض ریوی به ترتیب به عنوان اصلی‌ترین عوامل مردمی کشور شناخته می‌شود. براساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شده بیشترین جامعه فوت شده به علت بیماری‌ها‌ی ریوی در جامعه مناطق روستایی کشور بوده است که به علت آلودگی درون خانگی به این دسته بیماری‌ها مبتلا شده‌اند که حتی امید به زندگی در روستاها کمتر از شهرها شده است.



تاثیر پارازیت‌ها بر روند به ابتلا سرطان



رئیس مرکز تحقیقات سرطان همچنین به تاثیر پارازیت‌ها بر روند به ابتلا سرطان اشاره کرد و گفت: این موضوع کاملا برعکس است و هیچ عامل سرطان‌زایی در پارازیت‌ها ثابت نشده است. این امواج ممکن است اثرات منفی داشته باشد اما سرطان زا نیست ولی در سوی مقابل موضوع دکل‌های فشار قوی متفاوت از پارازیت‌ها است این دکل‌ها الکترون‌ها را آزاد می‌کند که زندگی در کنار آنها بسیار خطرناک و در بروز سرطان تاثیر گذار است.



رئیس مرکز تحقیقات سرطان شیوه در ادامه سبک زندگی و تغذیه نامناسب را علل بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان‌ها دانست و گفت: متاسفانه از پتانسیل فقها برای منع مصرف برخی از اقلام آسیب پذیر بر روی سلامت افراد به خوبی استفاده نکرده‌ایم.

captcha