به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه «الریاض» چاپ عربستان، این سمینار با حضور نمایندگان مؤسسات و نهادهای دولتی و غیر دولتی فعال در حوزه قرآن از بخشهای مختلف جهان برگزار و طی آن پژوهشهای مختلفی با محوریت چاپ قرآن ارائه میشود.
اهتمام به چاپ قرآن به شکلی که شایسته این کتاب مقدس است، تعیین قوانین و پایههای اصلی در این زمینه، ساخت شیوهای مناسب برای چاپ قرآن، بررسی و بازنگری آن، آسانسازی راههای تعامل بین کارشناسان چاپ قرآن برای دستیابی به شیوه مناسب چاپ و نشر کلام وحی، آشنایی با تجارب کارشناسان در زمینه چاپ قرآن از اهداف برگزاری سمینار عنوان شده است.
در این سمینار که به مدت 3 روز ادامه دارد، 5 محور اصلی از جمله «تاریخچه چاپ قرآن»، «ابعاد علمی چاپ قرآن»، «شیوههای هنری در چاپ و نشر قرآن»، «استفاده از فنآوریهای معاصر برای نشر قرآن کریم» و «تلاشهای مجمع ملک فهد در چاپ و نشر قرآن» بررسی میشود.
در قالب محورهای اصلی سمینار نیز موضوعاتی همچون تاریخچه چاپ قرآن در اروپا، شرق آسیا، شبه قاره هند، آفریقا و دیگر بخشهای جهان، پایبندی به خط الرسم عثمانی در قرآنهای ورقی، اینترنتی و بریل، عملکرد کمیتههای علمی ویژه بررسی و بازنگری قرآنهای چاپی، چاپ قرآن به خط بریل، نقش برنامههای رایانهای در درج شماره آیات، اسم جزءها و حزبهای قرآنهای چاپی و راههای حفظ قرآنهای دیجیتال از تحریف بررسی خواهد شد.
بنا براین گزارش، در حاشیه سمینار چاپ قرآن مدینه نمایشگاه تخصصی قرآن برگزار میشود که طی آن آثاری همچون قرآنهای تاریخی نادر جهان، قرآنهای چاپشده توسط مستشرقان، ترجمههای قرآن و قرآنهای دیجیتال در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.