کد خبر: 1368320
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۰
اکبری:

80 درصد هزینه‌های بیماران سرطانی از جیب مردم پرداخت می‌شود

گروه سلامت: رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر اینکه سالانه شش میلیارد دلار صرف هزینه درمان بیماران مبتلا به سرطان می‌شود، اظهار کرد: با این وجود 80 درصد هزینه‌های بیماران سرطانی از جیب آنها پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمداسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان در نشست خبری هفته ملی مبارزه با سرطان با بیان اینکه رشد سرطان در کودکان ایرانی همانند آمارهای جهانی است، اما میزان مرگ و میز کودکان سرطانی ایران بیشتر از کشورهای دیگر است، عنوان کرد: شرط نخست برای پیشگیری اطلاع‌رسانی و توانمندسازی مردم در خصوص بیماری‌های غیرواگیر است؛ مرگ و میز کودکان سرطانی در ایران 50 درصد و در دنیا 30 درصد است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر اینکه سالانه شش میلیارد دلار صرف هزینه درمان بیماران مبتلا به سرطان می‌شود، اظهار کرد: مهم‌ترین پیچیدگی سرطان مسائل اقتصادی آن است، زیرا به عنوان گران‌ترین بیماری شناخته می‌شود و هزینه‌های جانبی آن بسیار بیشتر از هزینه‌های مستقیم است.
وی با بیان اینکه به طور متوسط 80 درصد هزینه‌های بیماران سرطانی از جیب بیماران پرداخت می‌شود، اضافه کرد: طبق آمارهای موجود 14/6 دهم درصد از افرادی که بیمار می‌شوند و وارد چرخه درمانی می‌شوند، به دلیل هزینه‌های موجود به زیر خط فقر می‌روند.
اکبری با تاکید بر اینکه 10 درصد افراد دچار وضعیت فلاکت‌بار اقتصادی می‌شوند، بیان کرد: متاسفانه این آمارها در مورد بیماران سرطانی دو برابر است، زیرا هم در تشخیص و نیز در درمان به عنوان گران‌‌ترین امراض شناخته می‌شوند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر اینکه برای تغییر هر رفتاری سه علم عملیاتی، کارشناسی و ادارکی مورد نیاز است، خاطرنشان کرد: در حوزه بیماری‌های غیرواگیر افراد متخصص به میزان کافی در ایران وجود دارد، اما بزرگ‌ترین مشکل ما اعتقاد سیاست‌گذراران است که می‌توان بیماری‌های غیرواگیر را مهار کرد.
بر اساس گزارش ایکنا، فرح لطفی‌کاشانی، روانشناس حوزه سرطان در نشست خبری مرکز تحقیقات سرطان سبک زندگی را مشتمل بر رفتارها و اندیشه‌ دانست و افزود: این مباحث در پیشگیری و مقابله با بیماری‌های مختلف هم‌چون سرطان‌ها نقش مثمرثمری را ایفا می‌کند، همچنین افکار و اندیشه‌ها نیز تاثیرات مثمرثمری را بر سرطان داشته و تأثیر مسائل روانشناختی در کاهش ایمنی بدن مؤثر شناخته شده است.
وی افزود: در صورت کاهش سیستم ایمنی بدن، قدرت بدن برای مقابله با بیماری‌ها نیز کاهش می‌یابد، بر این اساس تغییر سبک زندگی و افکار در روند بهبود بیماری بسیار مثمرثمر است؛ سابق بر این مطالعاتی در خصوص اثرات معنویت درمانی بر روی کاهش سطح کورتیزول خون انجام شده که نشان می‌دهد مداخلات روانشناختی و معنویت درمانی به شکل قابل توجهی در تغییر بیمان ژنتیک بیماران موثر بوده است.
بر اساس گزارش ایکنا، حمیدرضا میرزایی، متخصص رادیوتراپی و انکولوژی نیز در این نشست خبری با اشاره به افزایش میزبان ابتلا به سرطان در سنین بالای 50 سال، عنوان کرد: با توجه به تغییر هرم جمعیتی و شیب حرکت آن به سمت سالمندی این موضوع بسیار برای کشورمان خطرناک است، بدین منظور نباید منتظر زلزله باشیم، بلکه با همکاری مجموعه‌های مختلف از این مقوله پیشگیری و آن را اصلاح کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در حال حاضر دستگاه‌های رادیوتراپی گران و توزیع آن در کشور نیز با نابرابری همراه است، تصریح کرد: دستگاه‌های موجود شاید 50 درصد نیازها را هم برطرف نکند،اما با وجود اینکه داروهای شیمی‌درمانی بسیار گران است، اما هزینه مصرف یک ماه داروی شیمی‌درمانی با تامین 50 درصد دستگاه‌های رادیوتراپی برابر است.
بر اساس گزارش ایکنا، حسین داودی، متخصص تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان با تاکید بر اینکه برای حرکت یک سلول به سمت سرطان نیاز به سه تا هفت تغییر ژنتیکی‌‌ است، عنوان کرد: در صورتی که تغییرات در سلو‌ل‌های زایشی اتفاق بیفتد، به نسل بعد نیز منتقل می‌شود و احتمال سرطانی شدن نیز افزایش پیدا می‌کند.
این متخصص تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان اضافه کرد: هم اکنون مواد رنگی در برخی خوراکی‌ها مانند مثل پفک و پاستیل دیده می‌شود که اثرات سرطان‌زایی دارند، اما زمانی مخرب هستند که بالاتر از سطح معمول مصرف شوند.

captcha