کد خبر: 1368687
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۳
آقاجانی:

مدل اداره بیمارستان‌های ما مناسب نیست/ هزینه‌های درمانی؛ دغدغه نخست مردم

گروه سلامت: معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مدل اداره بیمارستان‌های ما مناسب نیست، بیان کرد: اعتبار بخشی و نظارت تا امروز جدی نبوده چون تعرفه‌ها درست نبوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته، 11 بهمن‌ماه با حضور آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صفایی نماینده بخش خصوصی، صفاری، کارشناس حوزه سلامت و بیمه و میدری، معاون وزیر تعاون به بررسی قیمت تمام شده خدمات حوزه سلامت پرداخت.
هزینه‌های پرداختی از جیب مردم بیشتر از رقمی‌ست که در قانون دیده شده است

آقاجانی در ابتدای این برنامه با تاکید بر اینکه مردم از نظام سلامت سه انتظار عمده دارند، گفت: دغدغه نخست مردم در خصوص هزینه‌های درمانی است، امروزه پولی که مردم از جیب خود بابت هزینه‌های بهداشتی و درمان پرداخت می‌کنند بسیار بیشتر از آن رقمی است که در قانون برنامه دیده شده است.

آقاجانی با بیان اینکه مردم بیش از 60 درصد هزینه‌های درمانی را از جیب خود پرداخت می‌کنند، تصریح کرد: متاسفانه بعضا فردی که دچار بیماری‌های صعب العلاجی می‌شوند که هزینه‌های فوق العاده‌ای را به خانواده‌ها وارد می‌کند و در مواردی آن‌ها را زیر خط فقر نیز می‌کشاند که این نسبت در کل کشور هفت درصد و در تهران به 13 درصد رسیده است.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتظار دوم مردم را کیفیت خدمات معرفی کرد و افزود: زمانی که مردم وارد مرکز درمانی می‌شوند یک خدمت هتلینگ دریافت می‌کنند که شامل خدمات پرستاری، غذا، ملحفه، سیستم سرمایشی و گرمایشی و... است و بخش دیگر نیز شامل مراقبت‌های پزشکی است و مردم در دو حوزه انتظار دارند کیفیت مناسبی را دریافت کنند.

میزان خدمت بستری در بیمارستان‌ها 1.5 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت است
وی به مبحث دسترسی عادلانه به خدمات نیز اشاره کرد و گفت: با این پراکندگی جغرافیایی کشور تمامی نقاط باید دسترسی مناسب و عادلانه‌ای به خدمات پزشکی داشته باشند. هم اکنون میزان خدمت بستری در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی 1.5 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت است که در کشورهای اروپایی هفت نفر و کشورهای همسایه چهار نفر است. به هر حال تخت‌ها محدود و تجهیزات دچار مشکل است و دسترسی عادلانه وجود ندارد.

آقاجانی با تاکید بر اینکه تعرفه واقعی پاشنه آشیل هر سه نیاز مردم در این حوزه است، خاطرنشان کرد: تعرفه واقعی می‌تواند پرداختی از جیب مردم را کاهش دهد. در بیمارستان‌های دولتی طبق قانون مردم باید 10 درصد هزینه‌ها را پرداخت کنند ولی چون واقعی نیست هم اکنون 37 درصد هزینه‌ها از سوی مردم پرداخت می‌شود.

در توسعه بخش‌های دولتی تنها به خزانه اتکا کرده‌ایم

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: مطمئنا اگر تعرفه واقعی شود و سازمان‌های بیمه گر آن را پرداخت کنند، فشار از روی دوش مردم برداشته می‌شود و حتی بخش غیر دولتی نیز برای سرمایه گذاری انگیزه پیدا می‌کند؛ ما در حال حاضر در توسعه بخش‌های دولتی تنها به خزانه اتکا کرده‌ایم.

آقاجانی یادآور شد: در سال 84 بود که 26 درصد پرسنل از محل درآمد اختصاصی و مابقی از منابع عمومی حقوق خود را دریافت کرده بودند ولی در حال حاضر 49 درصد افراد از درآمد اختصاصی حقوق خود را دریافت می‌کنند.

جدی نبودن اعتباربخشی و نظارت به دلیل عدم تعرفه درست بوده است
وی با تاکید بر اینکه مدل اداره بیمارستان‌های ما مناسب نیست، بیان کرد: اعتبار بخشی و نظارت تا امروز جدی نبوده چون تعرفه‌ها درست نبوده؛ در قانون برنامه در خصوص خرید راهبردی خدمت آمده که سازمان بیمه‌گر باید به حدی قدرتمند شوند که هر خدمتی را خرید نکنند اگر تمامی سیاست‌های پشتیبان در کنار اصلاح تعرفه صورت بگیرد می‌توان منتظر انتظارات مناسب و مثمرثمری بود.

رشد بودجه سلامت در چهار سال گذشته کمتر از بودجه عمومی بوده است
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه چهار سال گذشته برای حوزه سلامت تاسف بار بوده است، گفت: به طور متوسط در چهار سال اخیر رشد بودجه سلامت در کشور شش درصد کمتر از بودجه عمومی بوده است.

captcha