کد خبر: 1369120
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۹
حجت‌الاسلام علی محمدی:

شکوفه‌های قرآن، محافل قرآنی مساجد را رونق بخشند

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در اختتامیه مسابقات قرآن شکوفه‌ها در بخش پسران اظهار کرد: نوجوانان و شکوفه‌های قرآنی می‌توانند در مساجد منشاء جلسات انس با قرآن شوند و نوجوانان هم سن خود را به این محافل انس به قرآن جذب کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا)، اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن شکوفه‌ها در بخش پسران، پس از سه روز رقابت که در تالار فرهنگ تهران برگزار شد، امروز شنبه، 12 بهمن‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مسئولان این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم نفر اول رشته قرائت تحقیق، محمد‌مهدی بیگی از تهران تلاوت شورانگیزی را اجرا کرد و پس از آن رضا نژادتبریزی از اصفهان، نفر اول رشته حفظ کل قرآن کریم برنامه حفظ اجرا کرد، سپس ابوالفضل طبسی، از خراسان رضوی، نفر دوم رشته قرائت و گروه تواشیح قطعاتی را در مدح حضرات معصومین(ع) اجرا کردند.
حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه سخنران این همایش با اشاره به سالروز ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران در سال 1357 اظهار کرد: به برکت جمهوری اسلامی جلسات قرآنی رونق گرفت و جوانان این کشور به سمت فعالیت‌های قرآنی حرکت کردند و در مسابقات بین‌المللی قرآن خوش درخشیدند.
وی ادامه داد: هر فعالیت قرآنی ابتدا از قرائت قرآن آغاز می‌شود، اما نباید در همین حد متوقف شویم و باید به تدبر و عمل به دستورات قرآن روی آوریم؛ زیرا حفظ و قرائت قرآن کریم همگی ضروری هستند، اما مقدمه ورود به فهم بیشتر آیات کلام الهی است.

تذکر و دوری از غفلت؛ مهمترین ویژگی تدبر در قرآن
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عنون کرد: تذکر یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تدبر در قرآن است که مفید واقع می‌شود؛ تدبری که همراه با تذکر و برداشتن پرده غلفت نباشد، اثر زیادی نخواهد داشت؛ اگر انسان خود را به خواب بزند و با آیات الهی و پیام‌های آن بیدار نشود، دیگر هیچ عاملی او را از این غفلت نجات نمی‌دهد؛ از این رو تدبر در قرآن باید همراه با تذکر و دوری از غفلت باشد.

عمل به قرآن، مصداق شکرگزاری الهی
وی خاطرنشان کرد: همگان باید از نعمت‌های الهی شاکر باشند و بهترین شیوه شکرگزاری از هدایت الهی این است که به دستورات قرآن عمل کنیم، دستوراتی مانند جهاد، انفاق، احترام به دیگران، پرهیز از غیبت و سوءظن، فداکاری، تقوا و خویشتن‌داری و ... مفاهیمی است که باید مورد توجه مسلمانان قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تاکید بر وظیفه هدایت دیگران بیان کرد: هر مسلمانی دو وظیفه دارد؛ یکی اینکه اول خود هدایت یابد و به قله‌های سعادت برسد و دیگری آنکه عامل هدایت دیگران نیز شود. حضرت امام راحل(ره) می‌توانست خود به تنهایی عبادت کند، اما اقدام به هدایت دیگران و تشکیل نظام اسلامی کردند.
وی گفت: حضرت امام خمینی(ره) با تکیه بر مفاهیم قرآن کریم توانستند جمهوری اسلامی ایران را بنا کنند و مردم را از ظلمات نظام شاهنشاهی به راه نجات مستقیم هدایت کنند؛ نظام شاهنشاهی در آن زمان پایگاه آمریکا و اسرائیل شده بود و سرنوشت مردم در همین لانه جاسوسی آمریکا مشخص می‌شد و خلبانان اسرائیلی در ایران آموزش می‌دیدند.
حجت‌الاسلام محمدی یادآور شد: در ابتدای سوره آل عمران آمده است که «الَر کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ؛ الف لام راء کتابى است که آن را به سوى تو فرود آوردیم تا مردم را به اذن پروردگارشان از تاریکی‌ها به سوى روشنایى بیرون آورى به سوى راه آن شکست ناپذیر ستوده»؛ این آیه بیان می‌‌کند که راه خداوند راه عزت است و شکست در آن راهی ندارد.
وی خطاب به شرکت‌ کنندگان نوجوان در سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها اظهار کرد: هر کدام از شما که به این مرحله رسیده‌اید می‌توانید در مساجد، هیئت‌ها و تکایای محل خود منشاء جلسات انس با قرآن شوید و نوجوانان هم سن و سال خود را به این محافل انس با قرآن جذب کنید.

captcha