علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تغییر هرم جمعیتی کشور به سمت سالمندی انجام عمل سزارین را مانع از افزایش جمعیت دانست و گفت: سزارین بر عکس زایمان طبیعی دارای مخاطرات بیشتری است که منجر به چسبندگی و تغییراتی درون شکم فرد میشود و خطر زایمانهای بعدی را برای مادر بسیار بیشتر میکند.
سزارین نوعی رفتار تنظیم خانواده و کاهش دهنده جمعیت است
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی سزارین را نوعی رفتار تنظیم خانواده و کاهش دهنده جمعیت برشمرد و افزود: به منظور افزایش جمعیت و تغییر سیاستهای جمعیتی باید سزارین را کنترل و آن را به حداقل برسانیم.
برخی از مسئولان فعلی و سابق وزارت بهداشت به هیچ وجه زایمان طبیعی انجام نمیدهند
براساس گزارش ایکنا، هر پزشک مربوطه در طول ماه میتواند تعداد مشخصی زایمان به روش سزارین را انجام بدهد؛ بدین منظور مرندی در پاسخ به این سوال که تخطی از این تعداد آیا محدودیتهای قانونی برای فرد به همراه دارد یا خیر، عنوان کرد: متاسفانه هم اکنون برخی از مسئولان فعلی و سابق وزارت بهداشت به هیچ وجه به غیر از سزارین، زایمان طبیعی انجام نمیدهند حتی یک عدد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در تکمیل این بخش از سخنان خود تأکید کرد: مطمئنا تا زمانی که مسئولانی در سیستم ارائه خدمات تنها سزارین میکنند، بنابراین اعمال چنین قانون و مصوبهای نیز دیده نمیشود.
لزوم کاهش تعرفه سزارین و افزایش تعرفه زایمان طبیعی
وی بر لزوم کاهش تعرفه سزارین و افزایش تعرفه زایمان طبیعی تأکید کرد و افزود: زایمان طبیعی باید دارای تعرفه مناسبی برای پزشک و رقمی رایگان برای بیمار باشد و در مقابل تعرفه سزارین نیز کاهش پیدا کند مگر اینکه مبحث قانونی داشته باشد.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از نظر پزشکی 10 تا 15 درصد زایمانها میتواند به صورت سزارین باشد ولی این آمار در کشور ما 80 تا 90 درصد و در برخی بیمارستانها تا 100 درصد عنوان میشود.
سزارین 100 درصدی در بیمارستانهای خصوصی
مرندی در بخش پایانی سخنان خود به ارائه آماری در خصوص انجام زایمانها به روش سزارین اشاره کرد و گفت: این امر در بخش خصوصی تقریبا 100 درصد است ولی در بخشهای دولتی سابق بر این آماری 50 درصدی مطرح میشد که در حال حاضر ارقامی 70 تا 80 درصد نیز عنوان میشود.