کد خبر: 1371128
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴
ترکستانی خواستار شد:

افزایش تعرفه زایمان طبیعی/ لزوم کاهش 10 درصدی میزان سزارین در بیمارستان‌ها

گروه سلامت: رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت کاهش 10 درصدی میزان سزارین در بیمارستان‌ها، گفت: مراکز تنها در صورت انجام چنین طرحی تا پایان قانون برنامه پنجم توسعه لوح دوستدار مادر را دریافت خواهند کرد.

فرحناز ترکستانی، رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره تأکیدات مقام معظم رهبری برای تغییر سیاست‌ها و هرم جمیعتی در کشور بر لزوم کاهش انجام عمل سزارین تأکید و افزود: متأسفانه یکی از علل افزایش سزارین در جامعه خواسته خود افراد به دلیل ترس از درد زایمان طبیعی و... است، بنابراین باید فرهنگ‌سازی مناسبی صورت بگیرد تا مردم به مزایای زایمان طبیعی و عوارض سزارین به خوبی پی ببرند.

لزوم کاهش 10 درصدی میزان سزارین در بیمارستان‌ها

وی با بیان اینکه هم اکنون کلاس‌های آمادگی زایمان به منظور تببین اهمیت زایمان طبیعی و راهکارهای داشتن زایمان راحت‌تر در بیمارستان‌ها برگزار می‌شود، تصریح کرد: از برنامه‌های اصلی مجموعه برای کاهش انجام سزارین در کشور توجه هر چه بیشتر به ارتقای بیمارستان‌‌های دوستدار کودک است.

لزوم افزایش تعرفه زایمان طبیعی برای پزشک نسبت به انجام عمل سزارین

رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم افزایش تعرفه زایمان طبیعی برای پزشک نسبت به انجام عمل سزارین تاکید کرد و افزود: باید اجازه بدهیم تا زایمان طبیعی را که هیچ مشکل خاصی ندارد و دارای ریسک کمتری است توسط ماماها انجام شود و آن‌ها نیز بتوانند تعرفه زایمان را از بیمه‌ها دریافت کنند.

معاون سابق فرهنگی وزارت بهداشت بر حوزه فرهنگ‌سازی در این مقوله نیز اشاره کرد و افزود: هم اکنون در بسته‌های خدمت و آموزش‌های مرتبط برای ارائه دهندگان خدمات همچون ماماها و مراکز بهداشتی این مسائل به خوبی دیده شده است و با رسانه‌های عمومی همچون صداوسیما نیز تفاهم‌ نامه‌های مشترکی در رابطه با آموزش‌های مرتبط با افزایش سطح سلامت مردم به امضا رسیده که یکی از آیتم‌های آن ترویج زایمان طبیعی در کشور است.

رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این مطلب که به دنیا آمدن فرزند اول به روش جراحی سزارین ارتباطی با تولد فرزندان بعدی با همین روش ندارد، تصریح کرد: در بسیاری از مناطق دنیا برای اینکه آمار سزارین را کاهش بدهند بر روی این موضوع کار کرده‌اند چون ممکن است عامل و خطری که در حاملگی اول وجود داشته در این حاملگی وجود نداشته باشد بنابراین می‌توان به این افراد اجازه زایمان طبیعی را داد. با توجه به اینکه سزارین هر باری که انجام می‌شود عوارض آن به صورت تصاعدی بالا می‌رود حداقل برای این گونه افراد می‌توانیم این فرصت را بدهیم که زایمان بعدی خود را طبیعی داشته باشند.

آمار 46 درصدی سزارین در کشور

ترکستانی آمار سزارین در سراسر کشور را 46 درصد عنوان کرد و افزود: البته این آمار در مراکز دوستدار مادر همچون بیمارستان خلیج فارس بندرعباس در حدود 15 درصد است. ولی در کل بیشترین تاکید ما بر روی دو محور است، نخست بیمارستان‌های دوستدار مادر و دیگری نیز بخش مرتبط با فرهنگ‌سازی که این مسائل اگر از سوی مردم مطالبه عمومی شود بسیار زودتر به نتیجه خواهیم رسید.

وی با تأکید بر اینکه آمار مشخصی را برای انجام سزارین تعریف نکرده‌ایم، اظهار کرد: اگر بیمارستان‌های مادر را در نظر بگیریم باید 10 درصد میزان پایه سزارین خود را کاهش بدهند بنابراین جزو برنامه‌های مجموعه این است که این مسئله احتمالا با تمدید پرونده مطب و یا بیمه‌ها ارتباط پیدا کند.

captcha