کد خبر: 1370201
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۹

ناگفته‌هایی از قدیمی‌ترین مبارز انقلاب منتشر شد

گروه ادب: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سومین روز از ایام‌الله دهه فجر، سومین اثر خود را با عنوان «آیت‌الله طالقانی و گروه‌های سیاسی» منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سومین روز از ایام‌الله دهه فجر، سومین اثر خود را با عنوان «آیت‌الله طالقانی و گروه‌های سیاسی» به قلم علی کردی منتشر کرد.

در میان رهبران روحانی و سیاسی انقلاب، آیت‌الله طالقانی از چند وی‍ژگی منحصر به فرد و ممتاز برخوردار است. اول اینکه او در مبارزه از همه پیشگام‌تر و با سابقه‌تر است؛ چرا که وی از سال‌های آخر سلطنت رضاشاه عملاً وارد مبارزه شد، حال آنکه دیگر مبارزان از دهه سی به مبارزه پیوستند و حتی امام خمینی(ره) نیز از آغاز دهه چهل مبارزه تاریخی خود را آغاز کرد.

امتیاز دوم طالقانی این بود که از چنان شخصیت، منزلت و جـایگاهی برخوردار بود که همواره فراتر از احـزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی و حتی ایدئولو‍یک عمل می‌کرد و این مسئله نیز از شرح صدر قرآنی و وسعت مشرب سیاسی و ایمانی او با الهام از قرآن نشئت می‌گرفت. وی فراتر از چهارچوب‌های تنگ فکری و مسلکی و حزبی، مصرانه خواهان وحدت تمام نیروها و جریان‌های انقلابی اعم از مذهبی و غیرمذهبی، حول محور آرمان‌های تاریخی انقلاب بود.

طالقانی در طول چهل سال مبارزه و مجاهدت که بیش از یازده سال آن را در زندان و تبعید سپری کرد، همواره پیشرو و هدایت‌گر و توازن‌بخش نیروهای انقلابی بود، اما دریغ که هیچ وقت در طول سالیان پس از انقلاب تا به امروز نه به هشدارهای آن مجاهد دردمند توجهی شد و نه از خدمات و آثار او تجلیلی شایسته به عمل آمد. متأسفانه در حوزه تحقیق و پ‍‍ژوهش نیز به ایشان جفا شده و به‌رغم آثار و نوشته‌‌های ارزشمندی که از وی به جای مانده و نقشی که در پیروزی انقلاب داشته، به جز معدود نوشته‌ها، هنوز آنچنان که باید و شاید در مورد دیدگاه‌ها، مواضع، آثار و نقش وی در پیروزی انقلاب اسلامی، پژوهش‌های درخور توجهی انجام نگرفته است.
در این اثر تلاش شده است تا گوشه‌ای از زحمات و مجاهدت‌ها و اندیشه‌های آن بزرگ‌مرد برای تشنگان عدالت و شیفتگان راه آزادی و دوستدارانش به رشته تحریر درآید.
نوشته حاضر که حاصل بیش از یک سال تحقیق و پژوهش نویسنده با شوق و علاقه وافر به اندیشه‌های آیت‌الله طالقانی است، شامل شش بخش و چندین فصل است. بخش اول به زندگی‌نامه وی از محل تولد، دوران کودکی، تحصیلات، خانواده و فرزندان و نهایتاً اساتید و آثار و تألیفات او اختصاص دارد. در بخش دوم به‌ طور مختصر به مبارزات سیاسی ـ اجتماعی وی از دوران پهلوی اول تا پیروزی انقلاب اسلامی اشاره شده است.
بخش سوم به رابطه آیت‌الله طالقانی با گروه‌ها و سازمان‌های سیاسی پرداخته و بخش چهارم شامل مباحثی از جمله مسئله کردستان و ترکمن‌صحرا، شورای انقلاب، احیای نماز جمعه و مجلس خبرگان و به طور کلی به فعالیت‌های وی از زمان آزادی از زندان در سال 57 تا زمان رحلت ایشان اختصاص دارد. آراء و اندیشه‌ها و دیدگاه‌های طالقانی شامل اصل شورا، حکومت و حاکمیت، آزادی و استبداد، طالقانی و قرآن و طالقانی و روحانیت و ... از فصول بخش پنجم هستند. در بخش ششم و آخر نیز مطالبی با عناوین از نگاه دیگران و سخن پایانی آمده است.

نویسنده در تألیف این اثر سعی کرده تا حتی‌الامکان از آثار و تألیفات طالقانی و اسناد و منابع دست اول استفاده کند. از این رو کتاب «آیت‌الله طالقانی و گروه‌های سیاسی» در شمارگان 1500 نسخه و 296 صفحه، به قیمت 75 هزار ریال در سومین روز از دهه مبارک فجر روانه بازار نشر شده است.

captcha