کد خبر: 1370353
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۲

ضرورت توجه ویژه رسانه‌ها به مسابقات قرآن شکوفه‌ها

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسابقات سراسری قرآن شکوفه‌ها در حالی برگزار شد که اخبار رسانه‌ها مملو از نحوه توزیع سبد کالا بود و بار دیگر برپایی مسابقات قرآن برای این مقطع سنی، انعکاس شایسته را در رسانه‌ها نداشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف و امور خیریه در بخش‌شکوفه‌ها در دو بخش پسران و دختران از پنجم تا 12 بهمن‌ماه در تالار فرهنگ تهران برگزار شد، البته در گذشته مسابقات قرآن شکوفه‌ها به همراه مسابقات قرآن بزرگسالان در بخش ملی برگزار می‌شد، اما چندی است که این مسابقات از هم تفکیک شده است.
این تفکیک باعث شد که فرصت بیشتری به شکوفه‌های قرآنی داده شود، زیرا معمولاً بخش‌ شکوفه‌ها تحت تاثیر اهمیت برگزاری بخش بزرگسالان قرار می‌گرفت و آن گونه که شایسته بود، این نوجوانان به چشم نمی‌آمدند.
نوجوانان و دانش‌آموزان قرآنی با انگیزه بسیار بالایی به این رقابت‌ها شرکت می‌کنند و هر گونه تشویق آنها سبب می‌شود که با سرعت بیشتری به تلاش‌های خود ادامه دهند؛ یکی از بهترین این مشوق‌ها، پوشش رسانه‌ای این مراسم است؛ برهیچ کس پوشیده نیست که انعکاس اخبار مسابقات یا مصاحبه با نفرات برتر چه تاثیر شگرفی در انگیزه‌بخشی به نوجوانان قرآنی می‌دهد.
معرفی الگوهای قرآنی برای والدین
از دیگر اثرات پوشش رسانه‌ای و معرفی قرآنیان دانش‌آموز یا حتی خردسال، الگوگیری سایرین و والدین از این افراد در تربیت فرزند است؛ وقتی که والدین این کودکان قرآنی را ببیند، ناخودآگاه به این مسئله پی‌ می‌برد که فرزند او هم می‌تواند در کسوت قاری یا حافظ قرآن وارد این عرصه شود.
بر اساس گفته کارشناسان، پوشش رسانه‌ای این رویداد قرآنی که شاید بتوان از آن به عنوان مهم‌ترین مسابقات قرآن در بخش‌ شکوفه‌ها یاد کرد، خوب بود، اما در شأن و اندازه اهمیت آن نبود. در این زمینه شاید  نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتری وجود داشته باشد تا مسابقات قرآن شکوفه‌ها نیز همانند مسابقات قرآن بخش بزرگسالان اوقاف مورد اهتمام و توجه رسانه‌ها و صدا و سیما قرار گیرد.
عدم نشر اخبار قرآنی؛ خیانت به ساحت کلام وحی
حبیب مهکام، رئیس هیئت داوران سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در بخش پسران ضمن انتقاد شدید از صدا و سیما و به ویژه روزنامه‌ها عنوان کرد: عدم انعکاس رویدادهای بزرگ قرآنی و به خصوص مسابقات قرآن شکوفه‌ها، خیانت به ساحت قرآن کریم است.
وی ادامه داد: در زمان برگزاری این مسابقات قرآن و همچنین پس از مراسم اختتامیه هیچ یک از روزنامه‌ها در صفحات نخستین خود اشاره‌ای به این موضوع نداشتند و متاسفانه مسابقات قرآن را مورد کم‌لطفی و بی‌مهری خود قرار می‌دهند.
تجمیع مراسم حضور رسانه‌ها را پررنگ‌تر می‌کند
یکی از عوامل حضور کم‌رنگ رسانه‌ها در اثنای مسابقات، طولانی بودن آن به مدت یک هفته و همچنین وجود دو افتتاحیه و دو اختتامیه برای پسران و دختران بود؛ به طور طبیعی اگر این چهار مراسم در یک یا دو مراسم تجمیع می‌شد، رسانه‌های بیشتری نیز در افتتاحیه و اختتامیه حضور می‌یافتند.
در مراسم اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن در بخش شکوفه‌ها، خبرگزاری‌هایی همچون ایکنا، فارس، شبستان، تسنیم و ... حضور داشتند و بخشی از مراسم به صورت زنده از طریق رسانه ملی پخش شد، همچنین مصاحبه‌های مختلفی از شبکه‌های سیما از نفرات برتر ضبط شد.

رضا نباتی، کارشناس قرآنی نیز با اشاره به توجه مسئولان برگزاری کننده مسابقات در جذابیت‌بخشی به مراسم اظهار کرد: مراسم قرآن در سطح کشوری، مسابقات تخصصی است که مخاطب خاص خود را دارد و برای عده‌ای که با فنون قرائت آشنا هستند، جذابیت دارد.

وی افزود: از این رو باید با انجام مهندسی فرهنگی و همچنین توجه به تحقیقات انجام شده، مراسم قرآنی دارای جذابیت شود و از حالت سنتی خود که به قرائت و تواشیح می‌گذرد، ارتقاء یابد تا رسانه‌ها نیز تمایل بیشتری به انعکاس آنها نشان دهند.

امید است با توجه بیشتر تمامی رسانه‌های جمعی و اقدامات مسئولان امر در برگزاری این مسابقات قرآن و فراهم کردن خوراک خبری و تصویری با کیفیت، شاهد درخشش این نونهالان قرآنی باشیم که به‌زودی تبدیل به چهره‌های قرآنی در عرصه بین‌المللی این مرز و بوم خواهند شد.

مهابادی
|
-
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۵ - ۱۴:۱۳
0
0
مطلب جالبی است، باید این مسائل بیشتر مورد توجه قرار گیرد
captcha