کد خبر: 1370508
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
معاون ستاد اقامه نماز خواستار شد:

استانداران هنگام تشکیل ستاد تسهیلات نوروزی از ستاد اقامه نماز نیز دعوت کنند

گروه اجتماعی: معاون برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز با استقبال از مفاد جدیدی که وزیر کشور در دستورالعمل اجرایی شورای اقامه نماز گنجانده است، خواستار حضور ستاد‌های اقامه نماز در ستاد تسهیلات نوروزی شد.

ابراهیم آقابابایی، معاون برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تحلیل «دستورالعمل اجرایی شورای اقامه نماز» که از سوی وزیر کشور به استانداران ابلاغ شده است، پرداخت و عنوان کرد: ستاد اقامه نماز همه ساله توافق‌نامه‌‌ برنامه‌ای با دستگاه‌های مختلف کشور امضاء می‌کند و برای اینکه این فرایند در استان‌های کشور نیز اتفاق بیفتد و واحدهای استانی دستگاه‌های اجرایی نیز نسبت به این مسئله توجه کافی را داشته باشند ــ بنا به درخواست ستاد اقامه نماز ــ  وزیر کشور دستورالعملی در خصوص اقامه نماز به استانداران ابلاغ می‌کند.

وی با اشاره به اینکه استانداران سراسر کشور نمایندگان دولت هستند و با تغییر هر دولت وزیر کشور دولت جدید چنین اقدامی را انجام می‌دهد در خصوص ویژگی‌های این دستورالعمل گفت: دستورالعمل ابلاغ شده از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نسبت به بخش‌نامه‌های قبلی جامع‌تر و کامل‌تر بوده و نکات مهمی نیز خود ایشان در بخش نامه درج کرده‌اند که قابلیت اجرایی دارد.

آقابابایی ادامه داد: در دستورالعمل وزیر کشور پیش‌بینی تشکیل کارگروهی برای بررسی وضعیت فضاهای اقامه نماز در راه‌های مواصلاتی استان‌ها با مسئولیت معاون توسعه مدیریت استانداران صورت گرفته است.

وی یکی از مسائل مهمی که اقامه نماز در کشور با آن درگیر است را فضاهای اقامه نماز در مسیرهای مواصلاتی عنوان و اظهار کرد: سفرهای زیادی در کشور انجام می‌شود و مطالبه مردم این است که بتوانند از فضاهای اقامه نماز مناسبی در مسیرهای تردد بین شهری برخوردار باشند؛ این مکان‌ها نیاز به رسیدگی، بررسی، تجهیز و ... دارد لذا این کارگروه در استان‌ها بر وضعیت مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی نظارت می‌کند.

توصیه وزیر کشور برای احداث مساجد و نمازخانه‌های بین ‌راهی

معاون برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز از توصیه وزیر کشور به این کارگروه برای کمک به احداث مساجد و یا نمازخانه‌های بین ‌راهی در مسیرهای مواصلاتی در صورت نیاز خبر داد و گفت: از سوی دیگر وزیر کشور توجه و تأکید داشتند حتماً برنامه‌ریزی و نظارت بر حرکت سامانه‌های سفری به نحوی انجام شود که با وقت نماز تداخل نداشته باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که نظارت بر عملکرد نمازخانه‌ها و مساجد بین‌راهی و رانندگان بین شهری بر عهده چه کسانی است و در صورت تخلف چه برخوردی با آنها صورت خواهد گرفت، گفت: وزیر کشور سه وظیفه برای این کارگروه تعیین کرده‌‌‌است؛ کمک به احداث مسجد و یا نماز‌خانه‌های بین راهی، تعمیر و تجهیز نمازخانه‌ها و نظارت بر وضعیت نمازخانه‌ها و اقامه نماز و این کارگروه به سرپرستی معاون استاندار موظف است که نظارت خود را انجام دهد.

رانندگان متخلف جریمه می‌شوند

آقابابایی با اشاره به اینکه رانندگان متخلفی که برای اقامه نماز توقف نکنند، بعد از چند بار تذکر دفترچه مخصوص حمل و نقل آنها باطل می‌شود، تصریح کرد: مفاد مهمی که در دستور‌العمل وزیر کشور اضافه شده همراه با دستوراتی که در دستورالعمل‌های گذشته مطرح شده بود امر اقامه نماز را تسهیل کرده است و نسبت به سال‌های گذشته قابلیت اجرایی بیشتری دارد.

وی نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان‌ها را در رأس موضوع نماز دانست و افزود: نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها مسئولیت راهبری و هدایت اقامه نماز را بر عهده دارند اما استانداران هستند که به عنوان قائم مقام شورای اقامه نماز استان، کارها را از نظر اجرایی دنبال می‌کنند اما دستگاه‌های اجرایی در دست استاندار است بر همین اساس هر حرکتی و هر اقدامی که استانداران انجام ‌دهند سایر دستگاه‌ها دنباله‌رو آنها خواهند بود.

استانداران خیمه نماز را به پا دارند

معاون برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز خواستار مشارکت دادن ستاد اقامه نماز در ستاد تسهیلات نوروزی شد و از استانداران خواست که هنگام تشکیل ستاد تسهیلات نوروزی از ستاد اقامه نماز نیز دعوت شود و رویکرد ستاد تسهیلات نوروزی علاوه بر برنامه‌های سخت‌افزاری مانند تجهیز نمازخانه‌ها برنامه‌های فرهنگی در خصوص نماز نیز باشد.

وی در پایان گفت: مسافران ظرفیتی عظیم برای اقدامات فرهنگی در کشور هستند و دستگاه‌های فرهنگی می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

دستورالعمل اجرایی وزیر کشور به استانداران را اینجا بخوانید

captcha