به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی، در مراسم آغاز عملیات اجرایی ساختمان جدید دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران که صبح امروز برگزار شد، گفت: اساتید و دانشجویان حوزه کارآفرینی باید ایدههای خود را به دولت ارائه کنند و من در این زمینه قول حمایتهای لازم از اجرای ایدههای قابل اجراء را میدهم.
وی خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم بقای اتقلاب را تضمین کنیم، باید کارآفرینی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
ربیعی با اشاه به اینکه بر اساس آمار رسمی 3/5 میلیون بیکار در کشور داریم و 4/5 میلیون دانشجو نیز وارد بازار کار خواهند شد، تاکید کرد: کارآفرینی باید به یک جنبش عظیم اجتماعی و گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شود.
وی افزود: اگر کارآفرینی در عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مسلط نشود، مشکلات عمیقتر خواهند شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: با تمامی نقدهایی که به آموزش نیروهای انسانی و ساختارهای اقتصادی ممکن است وارد باشد، اما معتقدم اگر بتوانیم مفهوم کارآفرینی را به جنبش کارآفرینی تبدیل کنیم، با ظرفیت نیروی انسانی موجود میتوانیم حرکتی جهشوار داشته باشیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه دولت کارآفرین موتور توسعه است، اظهار کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، نوع نگاه به کار در ایران باید تغییر کند؛ با جلب نیروی کارآفرین میتوانیم دولتی کارآفرین شکل دهیم، چرا که تا زمانی که بدنه دولت، کارآفرین نباشد و دولت کارآفرین تشکیل نشود، امکان رشد و توسعه فراهم نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه گروهها و سازمانهای مردمنهاد کارآفرین باید در جامعه توسعه یابند تا جنبشهای اجتماعی کارآفرینی شکل بگیرد، افزود: باید تمامی ساختارها در خدمت کارآفرینی باشند. برای تشکیل جامعهای کارآفرین باید از هم اکنون کودکان در حوزه کارآفرینی آموزشهای لازم را کسب کنند، چرا که ریشه اصلی کارآفرینی، شالوده شکنی است و شالودهشکنی باید از کودکی در کودکان به وجود آید.
وی در ادامه بیان داشت: برای شکلگیری کارآفرینی باید انسداد اجتماعی از بین برود و در این زمینه نباید فقط به وجود یک دانشکده متکی بود بلکه باید روح کارآفرینی در تمام عرصههای آموزشی حاکم گردد.
ربیعی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره ایام مبارک دهه فجر گفت: باید پدیده انقلاب را برای نسل جدید با قواعد علمی تبیین کنیم، به این دلیل که برخی ناکارآمدیها موجب شده است که نتوانیم ابعاد این تحول را که امام خمینی(ره) بنیانگذاری کردند، برای نسل جدید تشریح کنیم.
وی افزود: امروز به برکت این انقلاب، میتوانیم نقد کنیم و امیدواریم که بتوانیم در سایه انقلاب و برای کارآمدی کشور درست تصمیم بگیریم.