کد خبر: 1371042
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۳
عباس رافعی عنوان کرد:

«فصل فراموشی فریبا»؛ روایت‎گر سختی‎های بخشی از جامعه بانوان در زندگی

گروه هنر: کارگردان «فصل فراموشی فریبا» گفت: این فیلم به زنانی می‌پردازد که با همت و تلاش خود می‌خواهند زندگی سالمی داشته باشند، اما در این میان برخی‌ها سعی می‌کنند که این امکان را از آنها بگیرند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) جلسه نقد و بررسی فیلم سینمایی «فصل فراموشی فریبا» با حضور عباس رافعی کارگردان و نویسنده،  ساره بیات، امین زندگانی (بازیگران) شب گذشته 15 بهمن ماه در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای این جلسه عباس رافعی درباره چگونگی شکل گیری این فیلم گفت: «فصل فراموشی فریبا» به زنانی می‌پردازد که با همت و تلاش خود می‌خواهند زندگی سالمی داشته باشند، اما در این میان برخی‌ها سعی می‌کنند که این امکان را از آنها بگیرند. در حالیکه عمده‌ای این افراد در عالم حرف ادعای اخلاق‌گرایی دارند، ولی در رفتار پایبندی به آن شعارها را شاهد نیستیم.

وی افزود: من فیلمسازی هستم که ایده‌هایم را از جامعه وام می‌گیرم، حال ممکن است آن را در فیلمی چون «آزادراه» نشان دهم یا در فیلمی «نظیر فصل فراموشی فریبا»، اما در این میان تلاش می‌کنم که حرف خود را به سینمایی‌ترین شکل ممکن بیان کنم. منظورم از زبان سینمایی هم خاصیت قصه‌گویی است که به نظرم در تمام فیلم‌های سینمایی باید وجود داشته باشد.

این کارگردان ادامه داد: درباره انتخاب بازیگران باید بگویم که از همان ابتدا برای نقش فریبا، ساره بیات را مد نظر داشتم. بازیگری که به عقیده من هر نقشی را به بهترین شکل ممکن جان می‌دهد. امین زندگانی هم توانست بازی متفاوتی از خود ارائه دهد، چون تا به حال زندگانی را کمتر در چنین نقش های دیده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا چنین نامی (فصل فراموشی فریب) را برای کارش انتخاب کرده؟ گفت: بارها شنیده‌ایم که بعد از «جدایی نادر از سیمین» چنین نام‌هایی در سینما رایج شده، گفته‌ای که درست نیست و اگر اندکی با دقت بنگریم می‌بینیم که چنین عنوان‌هایی در سینما وجود داشت، اما چون آن فیلم موفق بود این تصور پیش آمده که نام‌های دیگر که مشابه «جدایی نادر از سیمین» هستند به تقلید از آن دست به این انتخاب زده‌اند.

ساره بیات نیز در این جلسه بیان کرد: نقش فریبا را به شدت دوست داشتم، چون این زن بیانگر قشری از زنان بود که فراموش شده‌اند؛ زنانی که با حمایت مناسب از آنها راه درست را در زندگی پیش خواهند گرفت، اما متاسفانه شرایطی فراهم می‌شود که این امان برای آنان فراهم نمی‌شود.

این بازیگر ادامه داد: درباره نقش فریبا هم باید بگویم که نقشی مجزا از دیگر کارهایم است. برای نزدیک شدن به نقش هم علاوه بر اطلاعاتی و راهنمایی کارگردانی سعی کردم خود نیز در این زمینه تحقیات لازم را داشته باشم.

زندگانی دیگر بازیگر این فیلم گفت: تا به حال چنین نقشی را ایفا نکرده بودم. برای همین خوشحالم چنین کارکتری را بازی کردم. اینگونه نقش‌ها به یک بازیگر این امکان را می‌دهد که بسیاری از توانایی‌های خود را که تا به حال شکوفا نشده را تصویر کنم.

وی افزود: در بازیگری دوست دارم نقش‌های متفاوتی را انتخاب کنم. برای همین سعی دارم به روی انتخاب نقش‌هایم دقت بیشتری داشته باشم، البته این خواسته در شرایطی فراهم می آید که فیلمنامه‌های مورد نظر پیشنهاد شود.

در انتهای این نشست رافعی خاطرنشان کرد: «فصل فراموشی فریبا» کاری است که با تماشاگر ارتباط برقرار می‌کند، پس امیدوارم همانگونه که این فیلم توانست مورد توجه منتقدان قرار گیرد در زمان اکران عمومی هم با مخاطب لازم مواجه شود.

captcha