به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیکشهر در جمع جوانان و خانوادهها ضمن گرامیداشت دهه فجر، گفت: از جمله واجباتی که متأسفانه برخی افراد سرشناس و تحصیلکرده نسبت به آن کم توجه هستند، ترک هجرت است. اگر هشت قرن قبل عالمی از ایران به چین هجرت نکرده بود امروز میلیونها مسلمان در چین نداشتیم.
وی ادامه داد: حدود 800 سال پیش علامه قزوینی به چین سفر کرد و بنیانگذار اسلام در چین شد. هنوز مسلمانان چین بر گرد مزار او که داخل مسجدی است جمع میشوند و درود میفرستند. همچنین اگر از فارس جمعی بازرگان به تانزانیا(قاره آفریقا) هجرت نمیکردند شاید امروز در آن کشورها خبری از اسلام نبود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: نظر اسلام آن است که مسلمانان فرزندان زیادی داشته باشند تا اگر هر کدام به منطقهای هجرت کنند به سرعت دامنه اسلام گسترده شود. جای تعجب آن است که برخی از پرندگان برای ادامه حیات هجرت میکنند ولی بعضی از مسلمانان راکد هستند.
وی عنوان کرد: یکی از ابتکارات اسلام آن است که هجرت را مبدأ تاریخ قرار داد. زیرا انسان با اختیار و برای هدف مقدس هجرت میکند. صدها مشکل با هجرت حل میشود؛ هجرت یعنی تقسیم عادلانه نیروی انسانی، حرکت، هدفداری، تعهد، گذشت و آزادی از قید و بندهای زمین و زمان و ... هجرت چند مسلمان به حبشه چراغ اسلام را در آفریقا روشن کرد.
حجتالاسلام لطفیان بیان کرد: هجرت رسول اکرم(ص) به مدینه از بلندترین گامهای تبلیغاتی پیامبر اسلام(ص) بود. براساس آیه 72 سوره انفال گناه کسانی که در ظلمات جهل، شرک، تفرقه و فقر به سر میبرند به دوش کسانی است که توان هجرت دارند ولی به خاطر رفاه و بیتفاوتی هجرت نمیکنند و به کارهای کاذب و تکراری دل خوش میدارند.
وی یادآور شد: در کلمه هجرت معنای بلندی نهفته است که در کلمه مسافرت نیست. تمرکز و تراکم نیروهای تحصیلکرده در شهرها عامل حرکت به سوی شهرها و قهراً خلوت شدن روستاها، بالا رفتن نرخها، پیدا شدن مشکل مسکن و مشکل ترافیک است. اسلام با کسانی که هجرت نمیکنند برخورد انقلابی میکند و میفرماید «کسانی که ایمان دارند ولی راکد هستند و هجرت نمیکنند هیچ نوع حق ولایت و سرپرستی در جامعه اسلامی ندارند».
امام جمعه نیکشهر گفت: وقتی اسلام از آب و خاک راکد انتقاد میکند و از سرمایه راکد انتقاد میکند، حق دارد که شدیدترین انتقادات را هم به عدم هجرت نیروی انسانی کاردان و متخصص راکد داشته باشد. هجرت برای همه است، دانشمندان باید هجرت کنند تا صدای اسلام را به دورترین نقطه دنیا برسانند.
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) فرمود «هر مولودی که به دنیا میآید و هر مسلمانی که از دنیا میرود به من اطلاع بدهید تاهر لحظه از آخرین آمار مسلمانان آگاه باشم». قرآن بارها مسلمانان را به سفر در زمین سفارش کرده ولی غربیها به این دستور عمل کردند و تمام جهان را به گشت و گذار پرداخته و از منابع، منافع و نیروها و خلق و خوهای مردم آگاه شدهاند.
حجتالاسلام لطفیان عنوان کرد: این پیشبینی را حضرت علی(ع) میکردند. در نامه 47 نهجالبلاغه آمده است «شما را به خدا مبادا دیگران در عمل به قرآن از شما جلو افتند». بیاییم از غفلتهای طولانی خود و ترک هجرتها و سایر منکرات از خدای علی با شفیع قرار دادن آن حضرت عذرخواهی و توبه کنیم.
وی یادآور شد: در میان همه گناهان تنها گناهی که در آستانه مرگ مورد بازجویی قرار میگیرد، ترک هجرت است. قرآن برای پاداش کلمات دو برابر، چند برابر، 10 برابر و 700 برابر به کار برده است. ولی درباره پاداش کسی که هجرت کند نامی از عدد برده نشده و تنها فرموده «اجر او با خداست». کسانی که علاقهمند به پیشرفت و توسعه همه جانبه هستند باید خود را برای هجرت آماده کنند. قرآن در سوره نساء آیه 100 میفرماید «هرکس در راه خدا هجرت کند هجرت گاه بسیار فراخ و گشایش همه جانبه پیدا خواهد کرد».
این استاد دانشگاه با بیان اینکه پس از ترک هجرت، غفلت از دشمن و توطئههای آن از منکرات مهم اجتماعی است، افزود: در سوره نساء آیه 102 آمده است «کفار دوست دارند که شما از اسلحه و امکاناتی که دارید غافل باشید تا با یک یورش شما را نابود کنند». امام علی(ع) نیز در خطبه 43 نهجالبلاغه میفرماید «تعجب میکنم که شما نسبت به دشمن خواب و غافل هستید ولی دشمن نسبت به شما بیدار است».
وی گفت: پس از ترک هجرت، غفلت از دشمن سومین منکر اجتماعی تقلید کورکورانه است. تقلید کورکورانه جاهل از جاهل نشانه خودباختگی، برهنگی فرهنگی، نداشتن ایمان به مکتب، غیرت ملی و دینی و ضعف نفس است. قرآن کریم در آیات زیادی از این نوع تقلید انتقاد کرده است. بتپرستان توجیه بتپرستی خود را تقلید از نیاکان میداشتند. امروز بلای شرق زدگی و غربزدگی از مهمترین منکرات اجتماعی ماست.
امام جمعه نیکشهر بیان کرد: در فقه ما تشبّه به کفار حرام است زیرا این خود یک نوع خودباختگی است. در روایات میخوانیم حتی در پوشیدن لباس و نوع غذا مستقل باشید و از بیگانگان تقلید نکنید. در حدیث قدسی آمده است خداوند به یکی از پیامبران وحی کرد که به مؤمنان بگویید شما لباس دشمنان مرا نپوشید و غذای دشمنان مرا نخورید و در هیچ کاری راه و روش دشمنان مرا در پیش نگیرید که اگر شما در ظاهر شبیه آنها شدید در باطن هم مثل آنها خواهید شد.
وی از جمله منکرات دیگر اجتماعی را شرکت در جلسات گناه، تهمت و آبروریزی، پیروی از اکثریت، شخصیتگرایی، سوءظن و تجسس و غیبت، بیتفاوتی، تفرقه، اشاعه فحشا و ایجاد وحشت برشمرد.