به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآنالکریم در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی که چهارشنبه، 16 بهمنماه در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد با اشاره به تشکیل کمیتهای جهت تعامل سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: این کمیته طبق نشستهای برگزار شده و تعاملات انجام شده با مسئولان با هدف بررسی راهکارهای تعامل بیشتر این دو دستگاه قرآنی کشور بهویژه در حوزه مؤسسات قرآنی تشکیل شده است.
وی در ادامه بیان کرد: فعالیتهای قرآنی زمانی در کشور موفق هستند که ترکیبی از حضور حاکمیت و مردم باشند و دستگاههای حاکمیتی بهعنوان دستگاههای وابسته به نظام که در حوزه قرآن دارای تکلیف هستند، باید بر موضوع، هدایت، حمایت و نظارت داشته و به وظایف خود خوب عمل کنند و بخش مردمی نیز بهعنوان مکمل در برنامههای قرآنی حضور جدی داشته باشند.
حضور پررنگ مؤسسات مردمی در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی
قرهشیخلو تصریح کرد: با توجه به مطالب فوق در برپایی این نمایشگاه، نقش بخش دوم (مردمی) پررنگتر بوده و این بخش که به مؤسسات قرآنی بازمیگشت با حداقل امکانات و دست خالی، جهادگونه کار کردند و زحمات زیادی را متحمل شدند، اما بخش حاکمیتی مقداری تکالیف و وظایفی را که داشت خوب اجرا نکرد.
ایجاد تنوع در ارائه خدمات قرآنی
وی افزود: برای افزایش روز به روز مخاطبان قرآنی در کشور نیاز است تا در ارائه خدمات قرآنی تنوع ایجاد شود، هر قدر تنوع در موضوعات قرآنی در کشور وجود داشته باشد، سلائق و ذائقههای مختلف جذب برنامههای قرآنی میشوند و یکی از جاهایی که میتواند این تنوع را ایجاد کند، مؤسسات قرآنی هستند.
قرهشیخلو بیان کرد: برگزاری جشنواره محصولات قرآنی مؤسسات که همزمان با این نمایشگاه برگزار شد، نشان میدهد که مؤسسات در این حوزه گامهای اولیه را برداشتهاند و باید در حوزه خدماتی تنوع بیشتری با محوریت مسائل تربیتی و ... انجام داد تا در جامعه تغییر رفتار قرآنی ایجاد شود و اگر این موضوع رخ دهد میتوان گفت در حوزه قرآن درست عمل میشود.
تولید محصولات قرآنی متنوع متناسب با ذائقه مخاطبان توسط مؤسسات قرآنی
وی اظهار کرد: علاوه بر بحث تنوع در خدمات، تنوع در تولید محصولات قرآنی نیز مهم است، در این بخش در کشور خلأ وجود دارد و نیاز است تا برای هر ذائقه و وقت خالی یک محصول قرآنی در بخشها، مخاطبان، گروههای سنی مختلف وجود داشته باشد، زیرا بسیاری از مردم به دلیل داشتن مشکلات متعدد نمیتوانند در برنامههای حضوری شرکت کنند و اگر محصولات قرآنی خوبی وجود داشته باشد تا افراد بتوانند در اوقات فراغت از این محصولات بهره ببرند، قطعا در بخش توسعه فرهنگی میتوان گامهای خوبی را برداشت.
قرهشیخلو بیان کرد: بحث تولید محصولات قرآنی موضوعی جدی است که در این زمینه مؤسسات میتوانند بسیار مثمر ثمر باشند با توجه به اینکه این مراکز ارتباط مستقیم با مردم دارند و براساس نیازسنجیهایی که انجام میدهند، تولیدات مختلفی را به مردم ارائه کنند.
دست خالی و همت عالی
وی با تأکید بر اینکه این نمایشگاه صد درصد مردمی است، افزود: اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با دست خالی و همت خود این نمایشگاه را برپا کردند و پشتیبانی که باید صورت میگرفت، حداقلی بود که امید است هم سازمان دارالقرآن و هم دستگاههای دیگری که در این حوزه مسئولیت دارند کمک بیشتری کنند.
قرهشیخلو با اشاره به اینکه اتحادیه و مؤسسات قرآنی در برپایی نمایشگاه جهادگونه عمل کردند، اظهار کرد: این نمایشگاه با حداقل امکانات برپا شد و متأسفانه برخی از قولهایی که در رابطه با تجهیز نمایشگاه داده شده بود، بنا به دلایلی انجام نشد و این نمایشگاه با مشکلات فراوانی برپا شد.
وی تصریح کرد: امید است سال آینده این نمایشگاه با تجربهای که به دست آمد با کیفیت و کمیت بیشتر برگزار شود، زیرا میتوان در طول سال نمایشگاههای مختلف قرآنی برگزار شود برای اینکه ظرفیتها و دستاوردهای قرآنی نظام پس از گذشت 35 سال این تنوع و ظرفیت را دارد که در قالبهای مختلف و در مکانهای به مردم معرفی شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: موضوع مؤسسات قرآنی در کشور موضوع مهم و استراتژیکی است و دستگاههای حاکمیتی باید کمک کنند بستر توسعه این بخش مردمی با محوریت کار قرآنی در کشور روز به روز ارتقا پیدا کند.