کد خبر: 1373368
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۶

ایران در ماتم بانوی خویش سیاه‌پوش شد

گروه اجتماعی: امروز دهم ربیع‌الثانی همزمان با رحلت کوثر نور، کریمه اهل بیت، حضرت معصومه(س) است؛ ایران امروز در وفات بانوی خویش سیاه‌پوش و عزادار است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، امروز دهم ربیع‌الثانی مصادف با سالروز رحلت کریمه اهل بیت‌(س) دختر موسی بن جعفر، خواهر امام رضا(ع) و عمه امام جواد(ع) است؛ بانویی که قبل از تولد و در دوران کودکی و نوجوانی و جوانی مورد تکریم و توجه ائمه(ع) دوران خویش بود.

حضرت معصومه(س) در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت. پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید، فرزند ارجمند آن امام، یعنی حضرت رضا(ع) عهده‌دار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز بر عهده گرفت. در اثر توجهات زیاد آن حضرت، هر یک از فرزندان امام کاظم(ع) به مقامی والا دست یافتند و زبانزد همگان شدند.

حضرت معصومه(س) از منظر امام صادق(ع)

حضرت فاطمه معصومه(س) مظهر فضایل و مقامات است. روایات معصومین(ع) فضیلت‌ها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت می‌دهد؛ چنانکه امام صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است؛ برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است و برای امیرمؤمنان حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی، در آن جا رحلت می‌کند که با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند.

ثواب زیارت کریمه اهل بیت(س)

درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه(س) روایات فراوانی از پیشوایان معصوم(ع) رسیده است. از جمله، هنگامی که یکی از محدثان برجسته قم، به نام سعد بن سعد؛ به محضر مقدس امام رضا(س) شرفیاب می‌شود، امام هشتم خطاب به ایشان می‌فرماید: ای سعد! از ما در نزد شما قبری است؟ سعد می‌گوید: فدایت شوم! آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر(س) را می‌فرمایید؟ می‌فرماید؟ آری، هر کس او را زیارت کند، در حالی که به حق  او آگاه باشد، بهشت از آن اوست. پیشوای جهان تشیع امام جعفر صادق(س) نیز در این باره می‌فرماید: هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب گردد و در حدیث دیگری آمده است زیارت او، همسنگ بهشت است.

مقام شفاعت؛ زیبنده حضرت معصومه(س)

بالاترین جایگاه شفاعت، از آن رسول گرامی اسلام(ص) است که در قرآن کریم، از آن به مقام محمود تعبیر شده است. همین طور دو تن از بانوان خاندان رسول مکرم اسلام، شفاعت گسترده‌ای دارند که بسیار وسیع و جهان شمول است به‌طوری که می‌تواند همه اهالی محشر را فرا گیرد. این دو بانوی عالی‌قدر، صدیقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا(س) و شفیعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه(س) هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا(س) همین بس که شفاعت، مهریه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پیک وحی طاقه ابریشمی از سوی پروردگار آورد که در آن، جمله خداوند مهریه فاطمه زهرا(س) را، شفاعت گنهکاران از امت محمد(ص) قرار داد، این حدیث از طریق اهل سنت نیز نقل شده است. پس از فاطمه زهرا(س) از جهت گستردگی شفاعت، هیج بانویی به شفیعه محشر، حضرت معصومه(س) نمی‌رسد. بر همین اساس است که حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودند: با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند.

سرّ قداست قم

در احادیث فراوانی به قداست قم اشاره شده است. از جمله امام صادق(ع) قم را حرم اهل بیت(ع) معرفی و خاک آن را، پاک و پاکیزه تعبیر کرده است.همچنین ایشان در ضمن حدیث مشهوری که درباره قداست قم به گروهی از اهالی ری بیان کردند، فرمودند: بانویی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی، در آن جا رحلت می‌کند که با شفاعت او همه شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند؛ او می‌گوید: من این حدیث را هنگامی از امام صادق(ع) شنیدم که حضرت موسی بن جعفر(ع) هنوز دیده به جهان نگشوده بود. این حدیث والا، از رمز شرافت و قداست قم پرده برمی‌دارد و روشن می‌سازد که این همه فضیلت و شرافت این شهر که در روایات آمده، از ریحانه پیامبر(ص)، کریمه اهل بیت(س)، حضرت معصومه (س) سرچشمه می‌گیرد که در این سرزمین دیده از جهان فرو می‌بندد و گرد و خاک این سرزمین را، توتیای دیدگان حور و ملائک می‌کند.

غروب غمگین

حضرت فاطمه‌(س) پس از ورود به شهر قم، تنها هفده روز در قید حیات بود و سپس دعوت حق را لبیک گفت و به سوی بهشت برین پرواز کرد. این حادثه در سال 201 هجری رخ داد. سلام بر این بانوی بزرگوار اسلام از روز طلوع تا لحظه غروب؛ درود بر روح تابناک معصومه(س) که اینک آفتاب حرم باصفایش، زمین قم را نورانی کرده است؛ سلام بر سالار زنان جهان و فرزند پیام‌آوران مهر و مهتران جوانان بهشتی. ای فاطمه! در روز قیامت، شفیع ما باش که تو در نزد خدا، جایگاهی ویژه برای شفاعت داری.

captcha