کد خبر: 1373471
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۴
اداره مسلمانان قفقاز تأکید کرد:

ضرورت تدریس آموزه‌های حقیقی اسلام در مدارس برای مقابله با افراط‌گرایی

شعب خارجی: معاون اداره مسلمانان قفقاز، تدریس آموزه‌های مذهبی در برنامه‌های درسی مؤسسات آموزشی جمهوری آذربایجان را در راستای مبارزه با افراط‌گرایی مورد تأکید قرار داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آسیای مرکزی، فواد نوراله اف، معاون اداره مسلمانان قفقاز گفت: امروز در جمهوری آذربایجان مردم برای کسب آموزش‌های دینی به مساجد روی نمی‌آورند و در مساجد آموزش دینی داده نمی‌شود. صرفا در نمازهای جمعه، خطبه‌هایی در جهت ارتقای اخلاق، معنویات و حس وطن‌پرستی ارائه می‌شود.

بنابر گزارش آران، مدیر آموزشی دانشگاه اسلامی باکو، با انتقاد از نبود امکانات کافی برای آموزش مطالب دینی در طیف وسیع برای مردم افزود: چنانچه تدریس مبانی دین اسلام در برنامه‌های آموزشی لحاظ نشود، جلوگیری از مسئله افراط‌گرایی و برداشت نادرست از مفاهیم دینی، امکان‌پذیر نخواهد شد.
وی با بیان اینکه برای تدریس دروس دینی، نیاز به جذب متخصصان از خارج نیست، استفاده از فارغ‌التحصیلان دانشگاه اسلامی باکو و دانشکده الهیات دانشگاه دولتی جمهوری آذربایجان برای رفع این کمبود در مدارس متوسطه و مؤسسات آموزشی عالی جمهوری آذربایجان را توصیه کرد.
به گفته وی، بیشتر مسائل به‌وجود آمده در جمهوری آذربایجان که اکثریت اهالی آن را مسلمانان تشکیل ‌می‌دهند، معلول برداشت نادرست جوانان از دین و تبلیغات کاذب مبلغان دینی خارجی است که باعث گمراه شدن جوانان و گرایش آنها به ادیان کاذب می‌شود.

ضرورت تربیت روحانیون تحصیل‌کرده در آذربایجان

معاون اداره مسلمانان قفقاز با اشاره به ضرورت تربیت روحانیون تحصیل کرده در مؤسسات مذهبی موجود در جمهوری آذربایجان، برخی مشکلات موجود در این زمینه را متذکر شد و توضیح داد:   ظرفیت تربیت روحانی در دانشگاه اسلامی باکو که در سال 1989 از سوی اداره مسلمانان قفقاز تأسیس شده، 100 فارغ‌التحصیل در سال است، ولی بخشی از این فارغ‌التحصیلان نمی‌توانند به فعالیت‌های دینی خود ادامه دهند و عدم فعالیت تعداد کافی روحانی در جمهوری آذربایجان در حال حاضر یک واقعیت انکارناپذیر است.
به گفته وی، برای تعلیم آموزه‌های دینی به مردم، وجود روحانیون عالم و باسواد ضروری است ولی تاکنون اجازه اخذ درجه علمی برای دانش‌آموختگان دانشگاه اسلامی باکو که تا سال 2010 میلادی فارغ‌التحصیل شده‌اند، داده نشده است.

جذب جوانان آذری در گروه‌های تروریستی سوریه

به گفته وی، خانواده‌هایی در جمهوری آذربایجان وجود دارند که از عزیمت فرزندانشان برای جنگ به سوریه بدون اطلاع هستند که این نیز معلول عدم برخورداری این جوانان از اطلاعات درست دینی است.
نوراله اف تصریح کرد: به این جوانان القا می‌کنند که اگر والدینشان وهابی یا خوارج نیستند، کافر هستند و در نتیجه لزومی به تبعیت از آنها نیست. این‌ها پس از مدتی از والدینشان رویگردان شده و حتی قتل آنها را نیز حلال می‌دانند و سپس راهی مناقشات مسلحانه شده و به خیال خودشان شهید می‌شوند.
نوراله اف با اشاره به اینکه امروز بخشی از اراضی جمهوری آذربایجان تحت اشغال قرار دارد، لزوم آمادگی برای آزادسازی اراضی اشغالی و تربیت جوانان برای اجرای این وظیفه را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد:  برای این منظور جوانان باید با تفکر، فرهنگ و اخلاق سالم تربیت شوند و در این راستا باید احکام الهی، تعالیم قرآنی و فرمایشات پیامبر بزرگ اسلام(ص) تعلیم داده شود.

captcha