رضا درستکار، کارشناس و منتقد سینما در حاشیه سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر درباره فیلم سینمایی «شیار 143» به خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: این فیلم توانسته هم نظر منتقدان و داوران را به خود جلب کند هم اینکه مردم از آن استقبال کردهاند؛ ویژگی که کمتر در فیلم روی میدهد، اما این بدان معنا نیست که نظر این دو قشر با هم متفاوت است. نکته دیگر اینکه اگر اختلاف نظری وجود داشته باشد باید آن را بین نظر مسئولان و علاقمندان به سینما جستجو کرد.
وی افزود: منظورم از گفته فوق این است که معمولا این مسئولان سینمایی هستند که نظرشان با مردم و منتقدان تفاوت دارد، والا بسیاری از مواقع میبینیم که فیلمهای برگزیده مردم در جشنواره فجر آثاری هستند که از سوی هیئت داوران نیز با اقبال مواجه میشوند؛ گواه بارز ادعا فیلم «شیار 143» است.
این منتقد ادامه داد: «شیار 143» کاری بود که به خوبی احساس یک مادر شهید را به تصویر کشیده است؛ ویژگی که در کمتر کار سینمایی میتوان آن را مشاهده کرد.
درستکار با تاکید بر اینکه فیلمنامه این کار در شخصیتپردازی به شدت قوی است، گفت: معتقدم اعتبار هر فیلمی را فیلمنامهاش مشخص میکند. با این توضیح «شیار 143» توانسته کیفیت مناسبی در این حوزه داشته باشد، چون هم شخصیتپردازی را به درستی انجام داده هم اینکه واقعنگری و بار احساسی فیلم به خوبی عرضه شده است.
وی درباره بازیگری این فیلم هم چنین توضیح داد: مریلا زارعی در این کار فوقالعاده ظاهر شده است و توانسته به زیبایی نقش یک مادر شهید را ایفا کند. امتیازی که به مدد کارگردان حاصل شده است، زیرا فیلمساز به واسطه زن بودنش توانسته به زیبایی بازیگر را هدایت کند تا بهترین کارش را ارائه دهد.
این منتقد در پایان خاطرنشان کرد: جدا از تمام امتیازات این فیلم، باید به این مهم اشاره کرد که این فیلم در کارگردانی آنچنان درخشان نبوده است. این مسئله نیز از آنجا نشئت میگیرد که نقاط قوت این کار تا به اندازهای بارز است که اگر یک بخش متوسط عمل کرده باشد، ضعیف به نظر میآید.