حمید کریمخانی، مدیر تبیان قم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به طرح شبکه یکپارچهسازی مساجد استان قم، اظهار کرد: طرح شبکه یکپارچهسازی مساجد استان قم به نام محراب در سفر مقام معظم رهبری به قم مصوب شد و از سوی ایشان دستور داده شد تا اعتبار مناسبی برای اجرای این طرح اختصاص یابد. یکسال پس از سفر ایشان، اجرای طرح آغاز شد و در مرحله اول 50 مسجد منتخب استان شناسایی شد.
وی افزود: 50 مسجد منتخب براساس موقعیت مسجد، امکان فعالیت در فضای مجازی، توانمندیها، وسعت فعالیتهای مسجد که نشاندهنده پربار بودن آن مسجد بود و چندین شاخص دیگر ازجمله مباحثی بود که پس از بررسی آنها را شناسایی کردیم.
مدیر تبیان قم تصریح کرد: سعی کردیم این مساجد را به زیرساختهای ارتباطی و تجهیزات رایانهای مجهز کنیم و به هر یک از آنها کامپیوتر، پرینتر، اسکنر، میز و صندلی و یک خط اینترنت که به برخی از مساجد خط کابلی و به دیگری خط اینترنت رادیویی دادیم.
وی بیان کرد: برای هر 50 مسجد، یک سایت به صورت مجزا راهاندازی کردیم. به جز این تعداد مسجد، 17 مسجد تقاضای راهاندازی سایت را داشتند و حاضر شدند تمام تجهیزات را خودشان آماده کنند و تنها سایت را برایشان راهاندازی کنیم. بنابر این 17 مسجد به جمع 50 مسجد افزوده شد و در حال حاضر 67 سایت برای 67 مسجد راهاندازی شد.
کریمخانی اظهار کرد: برای سایتهای مساجد یک ساختار محتوایی و گرافیک طراحی کردیم و از هر مسجد دو الی سه نفر را آموزش فنی و محتوایی ارائه کردیم تا آنها بتوانند با این تجهیزات و ساختارها کار کنند. همچنین پهنای باند اینترنت را برایشان تأمین کردیم.
وی بیان کرد: بخش دیگر این طرح به این صورت بود که در مساجد گروههای مختلف محتوایی تشکیل شد و آنها وظیفه تبدیل این محتوا به محتوای الکترونیک داشتند. برای مثال گروه خبری یکی از این گروهها بهشمار میرفت که باید اخبار فعالیتهای مذهبی مسجد و محله را منتشر کنند. گروه دیگر گروه علمی بود که در آن حوزههای علمی در رشتههای مختلف اسلامی و غیره فعالیت میکردند و سعی داشتند تا در این مسائل اگر فعالیتی دارند، منتشر کنند.
کریمخانی اظهار کرد: گروه هنری، گروه دیگری بود که تشکیل شد. این گروه همه فعالیتهایی که در مساجد محقق میشد را به صورت عکس و ویدئو در سایتها منتشر میکردند. گروه دیگر به نام فنی بود که وظیفه پیشتیبانی از سایت و خط اینترنت و رایانه مسجد را برعهده داشتند.
وی یادآور شد: برای گروه علمی درصد هستیم تا دوره مقالهنویسی، تحلیلنویسی، مقالههای سیاسی و اقتصادی برگزار کنیم. همچنین برای اعضای گروه خبری مساجد قرار است دورههای آموزش خبرنگاری را ترتیب دهیم.
مدیرتبیان قم با اشاره به اهداف پروژه اظهار کرد: هدف استراتژیک این پروژه تبدیل کردن مساجد یا بازگردان مساجد به پایگاههای فرهنگی و دینی آن محلات شهر است. قصدمان این بود که مساجد را به ابزارهای نوین ارتباطی مجهز کنیم تا هم جذابیت بیشتری برای جوانان محله مسجد برای حضور بیشتر در مسجد داشته باشند و هم اینکه با استفاده از این ابزارها، اطلاعرسانی و الگوسازی کنیم و در نهایت انتشار محتوای دینی در فضای مجازی را توسعه و گسترش دهیم.
وی بیان کرد: 10 موضوع کلان را در این پروژه مدنظر داشتیم که میتوان به دین و اندیشه، دانش و فناوری، سیاسی و اجتماعی، ادبی و هنری، سلامت و پزشکی، خانه و خانواده، سرگرمی داشتیم. همچنین موضوع تشیع از دیگر موضوعات کلانی است که سه موضوع اصلی غدیر، عاشورا و انتظار را در زیرمجموعه خود دارد.
کریمخانی ادامه داد: انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و کلام مطالبات مقام معظم رهبری از دیگر موضوعات کلانی است که در آینده آن را بیشتر توسعه خواهیم داد.