به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امروز 25 بهمن2ماه، در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: بودن با محبوب از همه پذیراییها پرجاذبهتر است، خدا بندهاش را نزد خود میبرد و بهشت برای او گسترده میشود، اما شرط آن رعایت تقوا است.
وی با اشاره به اهمیت تکبیرةالاحرام در نماز افزود: تکبیرةالاحرام شروع نماز است و نمازگزار دست خود را بالا می برد و 7 تکبیر می گوید، در این میان گویا همه آسمانها را طی میکند و همه عالم امکان را پشت سر میگذارد و از همه چیز انسان به خاطر خدا عبور میکند.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: نمازگزار تنها خدا را دارد، دست بلند کردن او نشانه تسلیم است؛ اگر مهاجمی بر انسان ضعیفی مسلط شود، آن فرد دست خود را به علامت تسلیم بالا می آورد، انسان نیز تسلیم خدا میشود.
حجتالاسلام صدیقی با بیان اینکه نماز سخن گفتن با خداست، اظهار کرد: ما در برابر خدا ناچیز هستیم و ادب سخن گفتن با ذات الهی را نمیدانیم، خدا می خواهد به مقام تشرف برسیم و نماز تکلیف نیست، بلکه مقام تشرف است؛ خدا عبد خود را با نماز به حضور خود میپذیرد.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه همه نمازهای واجب و نافله مشروط به قرائت سوره مبارک فاتحه است، گفت: خدا برای گفتوگوی عبد با مولا جامع ترین سوره و شریف ترین سوره را انتخاب کرده و آن را بر سفره نماز گذاشت.
وی عنوان کرد: در روایات برای سوره حمد اسمهای مختلف و فضیلتهای محیرالعقولی آمده است؛ هرچیزی اساسی دارد و اساس قرآن فاتحةالکتاب است و سوره حمد نسبت به بنای عظیم قرآن کریم و نسبت به این قصر پربرکت که حصن همه چیزاست، شالوده و اساس نام گرفته است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به برخی روایات در مورد اهمیت سوره حمد گفت: در روایات آمده است کسی که این سوره را بخواند، دو ثلث قرآن را قرائت کرده است و یا کسی که این سوره را بخواند گویا قرآن را قرائت کرده است.
آیات قرآن به سه بخش مبدا، معاد و راه تقسیم میشود
وی با اشاره به اینکه آیات قرآن به سه بخش مبدا، معاد و راه تقسیم می شود، افزود: بخشی از آیات قرآن در معرفی خداست و بندگان را با خدا آشنا می کند، قسمتی دیگر از آیات قرآن مربوط به عالم پس از مرگ است، مسائلی چون حیات انسان، ابدیت انسان، قیامت و برزخ و پاداش و عذاب انسانها را توضیح داده و بخش دیگر آیات قرآن به مسئله راه پرداخته و این راه همان راه رسالت، ولایت و شریعت است.
امام جمعه موقت تهران با ذکر اینکه در راه سفر باید دوست آشنا به راه انتخاب کرد، گفت: ما در همه نمازها نبیین، صدیقین، شهدا و صالحین را برای دوستی از خدا تقاضا میکنیم و نسبت به آنها تولی داریم، البته تولی بدون تبری مفهومی ندارد.