به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امروز، 25 بهمنماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به راهپیمایی میلیونی مردم ایران در 22 بهمن گفت: حضور دشمنشکن و حماسی مردم در طول این 36 سال استمرار داشته است و ملت ایران در استمرار حرکت انقلابی خود 22 بهمن را جشن گرفت و بر شعارهای انقلاب پافشاری کرد و ضمن بازخوانی اصول انقلاب به دنیا اعلام کرد که ما همان انقلابیهای سال 57 با وسعت بیشتر هستیم.
وی افزود: در انقلابهای مختلف دنیا چه انقلابهای غرب و چه انقلابهای شرق، در ابتدای شعارهایی دادند و چند وقتی این شعارها در جامعه زنده بود، اما به تدریج شعارها از صحنه بیرون و مفاهیم دیگر جایگزین این شعارها شد.
حجتالاسلام صدیقی عنوان کرد: سابقه ندارد یک انقلاب یا قیامی رخ بدهد و بیش از یک سال آن حرارت را حفظ کند، اما 35 سال این جریان انقلاب برای مردم الهامبخش بوده است و مردم معتقد و ولایی ایران هر سال بهتر از قبل از انقلاب خود حمایت میکنند و با حضور حماسی در این جهاد مقدس جنگ نرم، استکبار و دشمنان دین و بشریت را منکوب کردند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به ابعاد مختلف حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن عنوان کرد: مسئله اول اینکه این راهپیمایی تشکیل کلاس و اتصال به رموزی است که این انقلاب را پدید آورد، از رموز پیروزی این ملت اسلامیت بود؛ مکتب و دین ما و رهبری و علمای دین ما هم مبدا و هم مسیر و هدف را مشخص کردند.
حجتالاسلام صدیقی عنوان کرد: امروز هم مردم ما بر اسلامیت نظام تأکید دارند و از دولتهای مختلف برای اجرایی کردن دستورات اسلام در همه ابعاد مطالبه دارند؛ دولتهای اسلامی باید دغدغه امانتداری، نماز، صداقت، پیشرفت در علوم و حجاب و عفت و پاکدست بودن مسئولان را داشته باشند.
خطیب جمعه تهران با ذکر اینکه محوریت در انقلاب اسلامی با ولیفقیه است، گفت: ما رهبری را از آن خدا می دانیم و رهبر جامعه دینی خلیفه خداست، پیامبران و ائمه به صورت مستقیم منصوب خدا بودند و در زمان غیبت نیز اسلام تعطیل نشده و احکام اسلامی ناقص نیست و باید این دین زندگی با مدیریتی که این دین را شناخته و آن را باور کرده باشد، اداره شود.
امام(ه) الگوی صراحت بیان است
حجت الاسلام صدیقی با اشاره به مسئله صراحت بیان در مسیر انقلاب افزود: امام خمینی(ره) به عنوان یک فقیه بی نظیر از یک صراحت و شفافیتی در زندگی برخوردار بود که امروز برای ما الگو است، ایشان فرمودند «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما وارد نیاید» و حضور چند میلیونی مردم در این راهپیمایی تجدید بیعت سالانه با رهبری انقلاب است.
وی با اشاره به اهمیت مقابله با استکبار گفت: این مسئله نیز در دیدگاه امام(ره) شفاف بوده است، آنچه انقلاب مصر را به این روزها کشاند و در برخی کشورهای اسلامی نتیجه مطلوبی گرفته نشد، به این دلیل بود که آنها برای مقابله با استکبار هوشیاری لازم را نداشتند و از آیات قرآن غافل بودند.
حجتالاسلام صدیقی گفت: تا انقلاب اسلامی محتوای دینی و نگهبانی از دین دارد، دشمن با ما مقابله میکند و تحریم اقتصادی، جنگ نظامی، جنگ نرم، تهدید، زخم زبان و فشار از جمله شگردهای دشمن در طول این سالها بوده است و این حضور ملت نشان داد که دشمن نمیتواند این انقلاب را شکست دهد.
خطیب جمعه تهران استقلال را یکی از خطوط اصلی انقلاب برشمرد و گفت: امام(ره) راه جدیدی به جهانیان عرضه کرد، تجربه شرق و غرب نتیجه نداده است، همانگونه که نظام کمونیستی از درون پوسیده بود، نظام لیبرال دموکراسی نیز از درون پوسیده است و دنیا منتظر راهی است که محوریت ارزشی و الهی را ببیند و این راه اعتماد فطرتها را به خود جلب کند.
حجتالاسلام صدیقی با ذکر اینکه جهان سلطه قبل از انقلاب در اوج قدرت بود و اسلام و ادیان دیگر را در افول میدانست، افزود: اما امام(ره) حیات اسلام را اعلام و قدرت آن را به رخ دشمنان کشید و کشور وابسته به غرب و شجره خبیثه سلطنت را دفن کرد و به جای آن نظامی بر اساس مبانی اسلام با خواست عموم مردم ایجاد کرد و می توان آن را از جمله معجزات امام(ره) دانست.
دوران ائمه(ع) مردم حمایت نمیکردند
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: در دوران ائمه(ع) دین و امامت، صلابت، نور مطلق خدا در وجود آنها بود، اما مردم حضور نداشتند، امام(ره) این دین و مسئولیت نظام را به عهده مردم نهاد و مردم در کنار ایشان انقلاب کردند.
حجتالاسلام صدیقی با ذکر اینکه برخی معتقدند استقلال با پیشرفت همخوانی ندارد، گفت: این از اشتباهات بزرگ است، نظام ما تجربه موفقی دراستقلال و وابستگی نداشتن به شرق و غرب است، این پیشرفتهای عظیم در ابعاد مختلف علمی و فنی نشان می دهد که مقاومت ضامن پیشرفت است.
تقویت درونی یک مسئله مهم است
وی با ذکر اینکه مسئله مهم تقویت درونی است، گفت: این مسئله از تأکیدات مقام معظم رهبری است، ما مذاکره را قبول داریم و سر جنگ با هیچ کشوری نداریم مگر اینکه با ما وارد جنگ شوند، و در صورت جنگ به شدت برخورد خواهیم کرد، دنیا بداند این ملت یک ملت شجاع و مقاومی است که به خاطر مشکلات اقتصادی از عزت و پیشرفت خود کوتاه نمیآیند.
بنابراین گزارش خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز گفت: بودن با محبوب از همه پذیراییها پرجاذبهتر است، خدا بندهاش را نزد خود میبرد و بهشت برای او گسترده میشود، اما شرط آن رعایت تقوا است.
وی با اشاره به اهمیت تکبیرةالاحرام در نماز افزود: تکبیرةالاحرام شروع نماز است و نمازگزار دست خود را بالا می برد و 7 تکبیر می گوید، در این میان گویا همه آسمانها را طی میکند و همه عالم امکان را پشت سر میگذارد و از همه چیز انسان به خاطر خدا عبور میکند.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: نمازگزار تنها خدا را دارد، دست بلند کردن او نشانه تسلیم است؛ اگر مهاجمی بر انسان ضعیفی مسلط شود، آن فرد دست خود را به علامت تسلیم بالا می آورد، انسان نیز تسلیم خدا میشود.
حجتالاسلام صدیقی با بیان اینکه نماز سخن گفتن با خداست، اظهار کرد: ما در برابر خدا ناچیز هستیم و ادب سخن گفتن با ذات الهی را نمیدانیم، خدا می خواهد به مقام تشرف برسیم و نماز تکلیف نیست، بلکه مقام تشرف است؛ خدا عبد خود را با نماز به حضور خود میپذیرد.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه همه نمازهای واجب و نافله مشروط به قرائت سوره مبارک فاتحه است، گفت: خدا برای گفتوگوی عبد با مولا جامع ترین سوره و شریف ترین سوره را انتخاب کرده و آن را بر سفره نماز گذاشت.
وی عنوان کرد: در روایات برای سوره حمد اسمهای مختلف و فضیلتهای محیرالعقولی آمده است؛ هرچیزی اساسی دارد و اساس قرآن فاتحةالکتاب است و سوره حمد نسبت به بنای عظیم قرآن کریم و نسبت به این قصر پربرکت که حصن همه چیزاست، شالوده و اساس نام گرفته است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به برخی روایات در مورد اهمیت سوره حمد گفت: در روایات آمده است کسی که این سوره را بخواند، دو ثلث قرآن را قرائت کرده است و یا کسی که این سوره را بخواند گویا قرآن را قرائت کرده است.
وی با اشاره به اینکه آیات قرآن به سه بخش مبدا، معاد و راه تقسیم می شود، افزود: بخشی از آیات قرآن در معرفی خداست و بندگان را با خدا آشنا می کند، قسمتی دیگر از آیات قرآن مربوط به عالم پس از مرگ است، مسائلی چون حیات انسان، ابدیت انسان، قیامت و برزخ و پاداش و عذاب انسانها را توضیح داده و بخش دیگر آیات قرآن به مسئله راه پرداخته و این راه همان راه رسالت، ولایت و شریعت است.
امام جمعه موقت تهران با ذکر اینکه در راه سفر باید دوست آشنا به راه انتخاب کرد، گفت: ما در همه نمازها نبیین، صدیقین، شهدا و صالحین را برای دوستی از خدا تقاضا میکنیم و نسبت به آنها تولی داریم، البته تولی بدون تبری مفهومی ندارد.