کد خبر: 1374944
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۷
قربانی تبیین کرد:

انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر جای تقدیر دارد/ مزیت انتشار اسامی

گروه سلامت: سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تقدیر از انتشار اسامی برخی از پزشکان زیرمیزی بگیر، گفت: این اقدام دامن جامعه پزشکی که با صداقت عمل می‌کنند را پاک کرده و ذهنیت مردم را نسبت به این جامعه پاک کرده که تعداد محدودی این کار را انجام می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شامگاه گذشته با حضور عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، رحمانی، رئیس انجمن جراحان عمومی ایران، زمانی، رئیس بیمارستان فیروزگر و محسنی‌فر، کارشناس حوزه سلامت به بررسی پرداخت‌های غیرمتعارف در حوزه درمان(زیرمیزی) پرداخت.
محسنی‌فر با تاکید بر اینکه با پررنگ کردن پدیده زیرمیزی، اعتماد مردم به جامعه پزشکی را از دست می‌دهیم، عنوان کرد: اخیرا اسامی تعدادی از پزشکان زیرمیزی بگیر از سوی رسانه مجلس مطرح شد ولی سؤال اینجاست آیا خود مجلس و دولت در این حوزه به خوبی عمل کرده‌اند؛ در دنیا حرفه پزشکی را به عنوان یک دانش اسرارآمیز قبول داشته و مردم به آن اعتماد فراوانی دارند حال اگر ما به گونه‌ای عمل کردیم که تمامی جامعه پزشکی را به زیرسوال ببریم مطمئنا به این اعتماد خدشه وارد می‌شود. 
منتشر کنندگان اسامی زیرمیزی بگیران عذرخواهی به ملت بدهکارند
محسنی‌فر ادامه داد: باید به شکلی عمل کنیم که علت‌ها را حل کنیم، هم اکنون ساختار نظام سلامت به هم خورده و نه وضعیت بخش خصوصی مشخص است و نه وضعیت بخش دولتی؛ کسانی که در مجلس این اسامی را به این عنوان اعلام کرده‌اند یک عذرخواهی به ملت بدهکار هستند زیرا مردم دیگر به این پزشکی اعتماد نمی‌کنند.
اداره نظام سلامت سلیقه‌ای شده/ انتقاد از عدم اجرای مناسب قانون برنامه توسعه
وی با انتقاد از عدم اجرای مناسب قانون برنامه توسعه، تصریح کرد: ما قوانین را در کشور مطرح می‌کنیم اما به خوبی اجرا و نظارت نمی‌کنیم، طرح پزشک خانواده نیز جزو همین قوانین است و بعد از 17 سال به کجا رسیده است. اگر این طرح اجرا نشده به دلیل ضرری بوده که به برخی، از جمله زیرمیزی بگیران وارد می‌شده؛ متاسفانه نظام سلامت به جای اینکه علمی اداره شود سلیقه‌ای است و هر فردی به سلیقه خود عمل می‌کند.
پیگیری قضایی مسببان انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر
براساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از این برنامه رحمانی، رئیس انجمن جراحان عمومی ایران طی سخنانی به انتقاد از انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی پرداخت و گفت: بنده به عنوان رئیس انجمن یاد شده نامه‌ای برای 140 انجمن دیگر ارسال کرده‌ام تا این مجموعه را به منظور پیگیری قانونی چنین اقدامی یاری کنند، متاسفانه در این بین آبروی کسانی بر باد رفته که بنیانگذار برخی از رشته‌ها بوده‌اند.
زیرمیزی معلول است باید به علت بنگریم
رحمانی اضافه کرد: زیرمیزی مسئله اقتصادی جامعه پزشکی نیست بلکه ستمی است که به امر سلامت وارد می‌شود، زمانی که بیمه‌ها و بخش دولتی را تضعیف می‌کنیم بیماران بخش دولتی با نگرانی از چنین وضعیتی حتی فرش زیرپای خود را می‌فروشند و به بخش خصوصی مراجعه می‌کنند، به هر حال زیرمیزی پدیده‌ای است معلول و باید به علت نگاه کنیم.
بیمار به بیمارستان دولتی پناه می‌برد ولی آنجا هم زیرمیزی گرفته می‌شود
براساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از این برنامه زمانی، رئیس بیمارستان فیروزگر با تاکید بر اینکه زیرمیزی هم در بخش خصوصی وجود دارد و هم دولتی، تصریح کرد: این امر غیراخلاقی با هیچ شرایطی قابل دفاع نیست و به هر میزان که گرفته می‌شود خطا است، بیمار به بیمارستان دولتی پناه می‌برد ولی از آن هم زیرمیزی گرفته می‌شود.
دریافت زیرمیزی هیچگونه توجیهی ندارد
براساس گزارش ایکنا، سیدسجاد رضوی، نماینده وزارت بهداشت نیز در ارتباطی تلفنی وارد بحث شد و افزود: دریافت زیرمیزی هیچگونه توجیهی ندارد حتی اگر پرداختی کم است و تعرفه مشکل دارد، وزیر بهداشت، سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های پزشکی باید وارد عمل شده تا این موضوع را از بین ببرند، نیازی به اعلام اسامی نیست.
انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر جای تقدیر دارد
براساس گزارش ایکنا، قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این برنامه با گفت‌وگوی تلفنی وارد بحث شد و گفت: انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر جای تقدیر دارد، متاسفانه برخی با حیثیت جامعه پزشکی بازی می‌کردند.
مزیت انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: انتشار اسامی این افراد دو مزیت داشت، نخست اینکه دامن جامعه پزشکی که با صداقت عمل می‌کنند را پاک کرده است و دوم ذهنیت مردم را نسبت به این جامعه پاک کرده که تعداد محدودی این کار را انجام می‌دهند.
در صورت اجرای درست قانون دیگر مشکلی نخواهیم داشت
قربانی با بیان اینکه در صورت اجرای درست قانون دیگر مشکلی نخواهیم داشت، بیان کرد: تجمیع بیمه‌ها، نظارت دولت و مجلس، هدفمندی یارانه‌ها، حل کردن منابع مالی و... از جمله مسائلی است که برای برچیدن پدیده غیراخلاقی زیرمیزی باید مورد توجه قرار بگیرد، باید به این نکته نیز توجه کنیم که هر چه ما منابع به این بخش تزریق کنیم ولی نظارت جامع و کامل به اجرای قانون نداشته باشیم مسلما شاهد ادامه این معضل هستیم.

captcha