به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سرهنگ پاسداربازنشسته جمشید مؤمنی در یادواره شهدای طلبه شهرستان شیروان گفت: شهدا در جنگ نقشآفرینیهای زیادی داشتند و ما باید درسهای جنگ را به فرزندان خود و نسلهای آینده انتقال دهیم. نسل جوان ما باید شهدا را خوب بشناسند و بدانند که این عزیزان چه کردند و چگونه جانفشانی کردند و وظیفه همه ما در قبال رشادتهای آنان این است که خوب درس بخوانیم و یاریگر اسلام باشیم.
وی افزود: جنگ ما هم سختی و هم موفقیتهای فراوانی داشت؛ عراق پنج استان ما را در زمان جنگ تحمیلی اشغال کرد و قبل از شروع جنگ به طور رسمی 984 حمله و هزار و 273 تحرک مرزی داشت و حدود پنج هزار نفر از مردم بیدفاع و مرزنشین را به اسارت خود درآورد.
همرزم شهید کاوه افزود: در هر کشوری یک عده برای مملکت خود جان فدا هستند و در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیزاگر بسیج مردمی نبود سپاه به تنهایی نمیتوانست کاری انجام دهد و بسیجیان بودند که جان فدایی کرده و از جان خود مایه گذاشتند.
وی گفت: مردم غیور ایران در جنگ با محاسبه چندین بار اعزام حدود یک میلیون و 400 هزار نفر شرکت داشتند که حدود 245 هزار نفر از بهترین افراد را در جنگ تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
مؤمنی با مقایسه سنگرهای رزمندگان اسلام با سنگرهای سپاهیان دشمن، بیان کرد: سنگرهای دشمن مملو از شراب و عکسهای مبتذل و افراد فاسد بود و سنگرهای رزمندگان ایران سرشار از معنویت و اخلاص بود و دشمن از اللهاکبرهای بسیجیان بسیار هراس داشت.
وی تصریح کرد: شهدای ما از همه لحاظ واقعاً تک بودند و نماز اول وقت و زیارت عاشورای آنها ترک نمیشد و خیلی از بچههای بسیجی فردای خودشان را میدیدند و میدانستند که در چه ساعتی و به چه نحوی به درجه شهادت نائل میشوند و شهدا در قیامت بسیاری از انسانها را مورد شفاعت خود قرار میدهند و بسیاری از مردم شریف ما با حضور بر مزار شهدا حاجتهای خود را دریافت میکنند.
مؤمنی طولانیترین جنگ جهانی را جنگ تحمیلی عراق علیه ایران برشمرد و افزود: تنها جنگی که بیشتر فرماندهان در عملیاتها به همراه سایر رزمندگان به شهادت رسیدند جنگ تحمیلی عراق برعلیه ایران بود و فرماندهان ارشد در خط مقدم جنگ بودند و سایر نیروها نیز پشت سر آنها حرکت میکردند ولی در سایر کشورها معمولاً فرماندهان در پشت نیروها قرار داشتند.
سرهنگ پاسدار بازنشسته عنوان کرد: هشت ماه فتنه خیلی از هشت سال جنگ تحمیلی عراق برعلیه ایران سختتر بود ولی الحمدلله این فتنه بزرگ با عنایت الهی و درایت فرماندهی کل قوا مقام معظم رهبری و هوشیاری ملت ایران خنثی شد.
وی در پایان با نمایش تعدادی از تصاویر جانفشانی رزمندگان اسلام در جنگ به خصوص کردستان ایران، گوشهای از رشادتهای آنان را بر زبان جاری ساخت.
حجتالاسلام والمسلمین محسن صفادل، مسئول فرهنگی حوزه علمیه آیتالله حکیم(ره) شیروان نیز در این مراسم گفت: از آن جایی که یکی از خصوصیات انسان، تأثیرپذیری از الگوهاست و انسان تا پایان عمر به الگوگیری و ایجاد تناسب نیاز دارد، برای ترویج فرهنگ شهادت، تنها طرح و بیان نظری ارزشهای جهاد و شهادت کافی نیست، بلکه ایجاد فرهنگ ایثار و ساختن فرد و جامعه براساس آن فرهنگ با معرفی نمونهها و تبلور عینی جهاد و شهادت ممکن میشود، از این رو برای تبلیغ ارزشهای دفاع مقدس، معرفی الگوهای ایثار و شهادت اهمیت حیاتی دارد.
وی افزود: به خاطر همین موضوع بر آمدیم تا در این یادواره شهدا، با مرور بر زندگینامه و خاطرات به جا مانده از شهدای طلبه و روحانی حوزه علمیه آیتالله حکیم(ره) الگوها و اسوههای ایثار و شهادت را برای طلاب علوم اسلامی به خصوص نسل جوان ترسیم کنیم، باشد تا گامی ماندگار در جهت یاد و خاطره شهدا برای ما به یادگار بماند و مورد قبول ارواح مطهر شهیدان قرار بگیرد.
یادآور میشود، قرائت قرآن و مداحی توسط طلبه و مداح اهل بیت(ع) صادق مجیدی، پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و کلیپای مذهبی و قرائت شعر انقلاب و شهدا توسط طلبه شاعر مسعود یوسف پور از دیگر برنامههای این یادواره بود.
در این یادواره از مقام شامخ شهدای طلبه شهرستان شیروان شهیدان نقدعلی خاقانی، محمود چمنی، محسن جعفری، نورمحمد حجیپور، حسین رحیمی، ابراهیم ابراهیمزاده، علی چالاک، محمدعلی رحیمی، سیدمهدی اکرمی و محمدباقر محمدی تجلیل به عمل آمد.
این یادواره به همت امور فرهنگی حوزه علمیه آیتالله حکیم(ره) شیروان و با مشارکت نمایندگی حوزه علمیه خراسان شمالی برگزار شد.