کد خبر: 1375411
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۳
آیت‌الله تسخیری:

دین و معنویت در انسجام کلی با تجدد و اراده مستقل انسان است

گروه اندیشه: دین ضمن تکریم انسان و توجه به عقلانیت و اراده مستقل او کاملاً منسجم است و با جدایی انسان از حقیقت جهان و معنویت مخالف است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هفتمین نشست دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها با شورای جهانی کلیساها با عنوان «معنویت در مدرنیته» عصر دیروز، شنبه 26بهمن‌ماه در سازمان ارتباطات اسلامی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. آیت‌الله محمدعلی تسخیری، رئیس شورای تقریب مذاهب اسلامی، با سخنرانی در این نشست گفت: من در این نشست چند کلمه برای تشکر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مسئولان آن و هم‌چنین خوشامدگویی به میهمانان عزیزسخن می‌گویم.

وی ادامه داد: اهمیت این اجلاس از دو جنبه قابل بررسی است؛ یکی اینکه دو طرف مهم، طرف گفت‌وگوی این اجلاس هستند، سازمان فرهنگ با اهمیت و گسترشی که در سطح جهان و نمایندگان آن دارد، می‌تواند عوامل صلح و گفت‌وگوی انسانی باشد و از طرف دیگر، شورای جهانی کلیسا نیز با وجود صدها کلیسا و ارتباط عظیمی که در سطح جهان دارد، به ویژه منطق گفت‌وگو که آنها برگزیده‌اند، می‌تواند باعث گسترش روابط میان مسلمانان و مسیحیان شود.

رئیس شورای تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اهمیت این اجلاس مبنی بر «معنویت و مدرنیته»، افزود: اگر مابین واقعیت مدرنیته با روح مدرنیته تفاوت قائل شویم، واقعیت مدرنیته، مادی، ضدمعنویت و منتهای جدایی انسان از واقعیت مطلق جهان، خداوند متعال و ارزش‌ها است، دین با تجدید، تغییر، تکریم انسان و عقلانیت انسان همچنین اراده مستقل انسان کاملاً منسجم است و با جدایی انسان از حقیقت جهان و جدایی انسان از معنویت مخالف است. اما با تحول انسانی، تغییر انسانی و آزادی اراده انسان، تعقل انسانی و عواطف ساخته شده توسط عقل و هدایت‌کننده کلی رفتار انسانی می‌تواند منسجم باشد.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در پایان مطرح کرد: امیدوارم اجلاس دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها با شورای جهانی کلیساها بتواند نتایج خوبی را ارائه دهد و همچنین به سوی ایجاد زمینه‌های مشترک زیادی حرکت کند.

captcha