کد خبر: 1375507
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲
طاهره موسوی:

همایش بانوان قرآن‌پژوه رویکرد توسعه‌ای داشته باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: برگزیده یازدهمین دوره همایش بانوان قرآن‌پژوه با بیان اینکه برگزاری این همایش در زنده نگه‌داشتن انگیزه‌های بانوان برای حضور در فعالیت‌های قرآنی اثرگذار است، گفت: این همایش باید رویکرد توسعه‌ای را اولویت کاری خود قرار دهد.

طاهره موسوی، از مربیان و مدیران فعال قرآنی کشور و یکی از برگزیدگان یازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ضمن بیان برخی فعالیت‌های قرآنی خود، گفت: بیش از 34 سال است که وارد حوزه فعالیت‌های قرآنی شده‌ام و بیشتر در زمینه تأسیس دارالقرآن، مؤسسات قرآنی و شرح و توضیح آیات قرآنی برای جوانان فعالیت داشته‌ام.

فعالیت 34 ساله در عرصه قرآن
وی با تأکید بر اینکه فعالیت‌هایش بیشتر در حوزه تدریس قرآن کریم بوده است، افزود: آموزش حفظ و قرائت قرآن کریم بخش جدایی ناپذیر فعالیت‌هایم در 34 سال اخیر بوده است، ضمن اینکه باید به آن داوری مسابقات مختلف مسابقات قرآن در سطوح مختلف را اضافه کنم.

نگارش کتابی در مورد بانوان فعال قرآنی
این فعال قرآنی کشور با اشاره به اینکه در این سال‌ها تحقیقات و پژوهش‌های قرآنی متنوعی را انجام داده است، تصریح کرد: حاصل این تحقیقات کتابی با عنوان «تشرف‌ یافته به حضور حضرت مهدی(عج)» بوده که در سال 1382 به نگارش درآمد؛ این کتاب بیشتر در مورد بانوانی است که در زمینه قرآنی و در حوزه‌های مختلف اعم از آموزش، حفظ و... فعالیت‌ها و خدمات شایانی را به جامعه قرآنی انجام داده‌اند.

عضویت در انجمن بانوان قرآنی کشور
موسوی در ادامه با اشاره به اینکه عضو انجمن بانوان قرآنی کشور است، نحوه آشنایی خود با همایش بانوان‌قرآن‌پژوه را این گونه بیان کرد: در سال‌های گذشته آشنایی زیادی از این همایش نداشتم، تنها در حد شنیدن اسم آن بود؛ اما بعدها از طریق ارتباطاتی که در انجمن بانوان قرآنی کشور برقرار کردم و نیز از طریق رسانه‌ها و دوستانی که قبلاً در این همایش برگزیده شده بودند، با این همایش آشنا شدم و پس از تماسی که با بنده گرفته شد، آمادگی خود را برای حضور در این همایش اعلام کردم.
این فعال قرآنی کشور با تأکید بر اینکه حدود 34 سال است که از خانه خود به عنوان حسینیه و مجلس آموزش قرآن کریم استفاده کرده است، گفت: در این مدت منزل ما محل تجمع بانوان قرآنی بوده است و حداقل یک بار در هفته میزبان بانوان قرآنی هستیم که در برخی مواقع بیش از 1000 نفر در جلسات حضور می‌یابند و وجه قالب این جلسات حضور بانوان جوان است.

ایجاد انگیزه در جوانان مهم‌ترین اثر برگزاری همایش
وی به تأثیرات برگزاری همایش‌هایی نظیر همایش بانوان قرآن‌پژوه در توسعه فعالیت‌های قرآنی بانوان اشاره کرد و افزود: قطعاً یکی از تأثیراتی که این همایش خواهد داشت، مربوط به ایجاد انگیزه در جوانان است؛ برگزای همایش بانوان قرآن‌پژوه برای جوانانی که در آغاز راه هستند، می‌تواند بُِِعد انگیزشی بسیار بالایی داشته باشد؛ ضمن اینکه شکوفا شدن استعدادها را نیز به دنبال خواهد داشت.
این مدیر قرآنی کشور تصریح کرد: همایش بانوان قرآن‌پژوه انگیزه‌ها را در بانوان برای حضور در عرصه قرآنی زنده نگه خواهد داشت، اما مسئله‌ای که باید مطرح شود این است که این همایش باید رویکرد خود را بر اساس توسعه فعالیت‌های قرآنی بانوان تنظیم کند.
موسوی یادآور شد: زمانی که جوانان و تازه واردان عرصه قرآنی ببینند کارها و خدمات صورت گرفته توسط افرادی دیده می‌شود و مورد تجلیل قرار می‌گیرد، به طور یقین با انگیزه و نشاط بیشتری به این عرصه ورود خواهند داشت، اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که برگزاری چنین همایش‌هایی از طریق رسانه‌ها بیشتر اطلاع‌رسانی شود تا ترغیب‌ها به این امر بیش از گذشته شود.

مهجوریت قرآن مهم‌ترین دغدغه فعالان قرآنی
این فعال قرآنی کشور در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر مهم‌ترین معضل و مشکلی که فعالیت‌های قرآنی بانوان با آن روبرو هستند، چه چیزی است، به مهجوریت قرآن کریم اشاره کرد و گفت: البته کارهایی در زمینه فعالیت‌های قرآنی برای بانوان پس از پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته است، اما این فعالیت‌ها به هیچ وجه راضی کننده نبوده و باید در راستای ارتقاء آن قدم برداشت.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ریشه تمام فعالیت‌های ما باید از قرآن نشأت گرفته باشد، گفت: سرمایه‌گذاری‌های که در کشور در مورد فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته است، در حد سرمایه‌گذاری‌ها در عرصه‌های هنری و ورزشی نبوده است، مخارجی که باید در زمینه قرآنی صورت می‌گرفت، متأسفانه انجام نگرفته است و همین هم باعث مهجوریت قرآن در بین مردم و به دنبال آن بانوان شده است.

captcha